מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 18.11.2017


מסתבר ש"אייר קפה" רעננה נפתח רק שבוע לפני ביקורנו, וכבר היו כל השולחנות סביבנו עמוסים. מקורות יודעי דבר גילו לנו גם שהמקום מלא כל הבוקר והצהריים עם העסקיות וארוחות הבוקר. זה עשה אותנו טיפה רעבים, אז חלקנו פורל ממולא גבינות ותרד, מנה ענקית שהגיע על מצע קוביות בטטה אפויות לצד ירקות. צחי ואני הסתערנו על המנה: אני על הדג, הוא על הבטטה, שהתגלתה כשיתוף פעולה מוחץ עם טעמים אדירים בפה. צחי התייחד עם מנת רביולי גבינות, אחרי שקיבל המלצה משאקו, הבעלים, והצהיר: "מנה כזו אני רוצה לפני המוות!!!". הרביולי שלו היה טרי ומיוחד, עם מעט עשבי תיבול ופירורי לחם מעל. צחי שאב את המנה בהנאה. אני פשוט הגבתי להמהומים שלו בהצדקה: "אתה רואה! אמרתי לך שיהיה פה טוב!"

התייחדתי עם סלט פילה טונה חם עם פטריות, שעועית ירוקה, קשיו, עגבניות שרי, עלים ירוקים וגבינת פטה. צחי החצוף הצליח לגנוב לי נתח פילה בין הצחקה להצחקה. בצדק, נתחי הטונה, היו עסיסיים, חמים וטעימים, ממש בטעם מוכר של בשר. השתדלנו שבכל ביס יהיה נתח פילה, וכך השתבח כל ביס באופי בשרני, עסיסי ועם טעם עשיר.

צחי כבר התחבר עם שאקו והבטיח לחזור עם אשתו והילדים. מסתבר שהוא עובד ממש ליד. אחרי שצחי גיבש אותנו עם עוד בדיחות מהשרוול, קינחנו עם וופל בלגי שנעשה (כמובן) במקום, ונתן סיום מתוק לערב. כל ביס הזכיר לנו שלא סתם "אייר קפה" מצליחה כל כך כבר אחרי שבוע פעילות אחד ויחיד. ככה קורה כשנותנים למנות לדבר בעד עצמן, מרגישים את הטריות בכל ביס, את המחשבה בכל שילוב מרכיבים, כאילו כל ביס נברא בשבילנו, וכשכל ביס מוציא את הסועדים ממש ממש מרוצים. צחי סיכם את הביקור עם הצהרה מחודשת: "הצלחת הערב לא קשורה למזל שלנו, במקום הזה יש נגיעת יד אלוהית".
מאת: מערכת ROL
אוויר כשר
"אייר קפה" הוא שמו של מקום חדש, חלבי וכשר, שנפתח ברעננה ממש לאחרונה. למרות צעירותו הפך המקום במהירות האור לפופולארי מאוד, ובצדק – טעים שם ונעים שם במיוחד!
לצחי אחי ולי יש מזל. תמיד שאנחנו קובעים להיפגש לארוחה יחד במקום חדש, המקום מתגלה כמוצלח במיוחד. הפתעת השנה בטעמים, במיקום, באווירה ובשירות. "מפגש האחים" מתקיים אחת לשבועיים בערך, ואורך מספר שעות של אוכל טוב, דרינק בצד והרבה צחוקים. את הכל מרפד תמיד שירות נעים, שנותן הרגשה של בית. אז אחרי ההצלחה הכבירה של מפגש האחים, החלטתי להרים את הכפפה. כששמעתי ש"אייר קפה" מקרית שדה התעופה פתחו סניף כשר חדש באזור התעשייה ברעננה צלצלתי לצחי והתחננתי שיבוא איתי: "נו, צחי בוא נלך לשם, זה מקום קלאסה, בטוח נהנה". הוא לא ידע שאני סומכת על המזל המשותף שלנו להצלחת הערב...

את הערב התחלנו ברגל ימין עם חנייה צמודה ל"אייר קפה". עלינו במדרגות הכניסה "'אייר קפה" ולא הפסקנו להתפעל. לפנינו נפרס מתחם ענק ובו מזרקה וסביבה שולחנות. במתחם הפנימי של "אייר קפה" גילינו חלל ענק מעוצב בקלאסיות מינימליסטית. בחרנו לשבת ליד המזרקה. פכפוכי המים נעמו לאוזננו והתחלנו לחגוג. את הערב פתחנו עם קפרינייה ומוחיטו לימונענע, עם מעט קציפת נענע מעל - תענוג אמיתי. "אחח איזה כיף ליד המים", קראתי לצחי והוא – כמאוהב אמיתי – לא הפסיק להתפעל מהתפריט החלבי. הוא הזמין לנו פטריות ממולאות גבינת צאן. לנו? הוא בקושי נתן לי לקחת! פשוט הלאים את כל המנה לעצמו. עם מזלג שלוף דגתי פטרייה והבנתי על מה המהומה. הפטריות היו משובחות, גדולות ובשרניות, גבינת הצאן, עשבי התיבול והאגוזים יצרו יחד מנה ששווה לאכול אותה כל היום. שילוב של רוך וחום עם נימוחות ועסיסיות בו-זמנית. עקב ההלאמה של צחי הזמנתי לי סביצ'ה טונה אדומה, והתענגתי עליה לבדי. איזה כיף שצחי לא אוכל סביצ'ה! המלחמה הסתיימה עם מנה משכינת שלום של כרובית מטוגנת על מצע לאבנה, שחוסלה בהרף עין.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על