מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


למנה עיקריות הזמנתי את הברווז, שמגיע עם פלחי אשכולית אדומה מקורמלים, קרם פטל ומילפיי תפוחי אדמה. מנה מצוינת של בשר איכותי ותוספות שלא משתלטות על הצלחת אלא רק נותנות את הטאצ' כדי להפוך את המנה למושלמת. יאיר הזמין את פילה הסלמון המעולה, שהגיע על מצע של קרם אפונת שלג עם חלב קוקוס ולימון כבוש, קרם אבוקדו בצד ושעועית ירוקה. התמזגות נהדרת של טעמים עדינים ורכים.

לקינוח הזמנו צלחת ממתקים ומרק שוקולד. מרק השוקולד קנה אותי לנוכח התיאור המגרה שלו בתפריט, ואכן היה כך. המרק עשוי משוקולד ולרונה האיכותי, וטומן בחובו גם תותים טריים ועוגיות פריכות. צלחת הממתקים אותה בחר יאיר כשמה כן היא. צלחת צבעונית שפונה לילד שבנו, אבל אל תתבלבלו, כל ממתק היה מעדן מלכים. החל בעוגיות המקרון הנימוחות (לא האמנתי שלא טעמתי אותן עד אותו יום) ובפאי הלימון, וכלה במרשמלו הדבש, הטראפלס, מרמלדת החבושים וסוכריות השומשום.

יכולתי להמשיך ולהכביר במילים על האדיבות של המלצר רועי ומלצר השתייה אחיעד, על העיצוב היוקרתי ואסקלוסיבי של המקום ועוד ועוד, אך ב-1868 האוכל פשוט דיבר בעד עצמו. התפריט הכשר מתאפיין במטבח מודרני ואקלקטי, מנות מגוונת אך מוקפדות ומדויקות ביותר, עד כדי כך שעוד לפני שאכלנו ידענו של-"1868" נרצה לחזור. ובקרוב אם אפשר.
מאת: לירון גז
קולינאריה ירושלמית במיטבה
מסעדת היוקרה הכשרה והירושלמית "1868" ממשיכה לשמור על רמה גבוהה ומציגה מטבח מרתק חיך ומענג, המגובה בצוות נהדר ועיצוב יוקרתי. חוויה שאסור להחמיץ? בהחלט!
מסעדה: 1868
מסעדת 1868, שלמרגלות חומות העיר ירושלים, היא כזו ששמה הולך לפניה. כשסיפרתי לחברי ששם תהיה הביקורת הבאה עיניים רבות נפערו, קצת בקנאה, וקצת בתקווה להיות בני לוויתי לאותו הערב. נאמר על המסעדה שהיא המסעדה הטובה בירושלים, שזו המסעדה הכשרה הטובה בארץ, והגיע הזמן שאבדוק זאת בעצמי.

כבר כשהתיישבנו הבנו שמדובר בסגנון שונה משהו. המלצר המקסים שלנו, רועי, הסביר לנו על התפריט במקצועיות, וגם חווה דעה אישית על הרבה מהמנות. אך כשהגיעה העת להזמין שתייה, הגיע מלצר השתייה שלנו אחיעד, שדאג לאורך כל הערב להתאים את השתייה החריפה (וגם הפחות חריפה) למנות שהוגשו לשולחננו.

ראשית הגיעו אל שולחננו לחמניות ביתיות, שמנמנות וחמות, פרוסות לחם זיתים וטוויל דק ופריך. איתם קיבלנו איולי כוסברה עדין ביותר, שגם יאיר (אויב הכוסברה המושבע) אכל בשקיקה. חלמון קונפי, כשמו כן הוא, הוא חלמון שנאפה בעדינות יתר וקיבל מרקם וטעם מיוחדים ונעימים במיוחד. הוא מיועד למריחה על המאפים הטעימים. כמו כן קיבלנו שמן זית עם חומץ בלסמי מצוצמם מאוד, שטעמו החזק היה מצוין.

בהמתנה למנות הראשונות הגיש לנו יענקל'ה, שף המקום, שוטים של גספצ'יו ירוק מעגבניות ירוקות ומלפפון, שהיה עוקצני משהו ומרענן בו בזמן. אחיעד הגיע לקראת הראשונות עם שני גביעי גוורצטרמינר של ירדן. למנות הראשונות הזמנו נתח קצבים וקרפצ'יו ארטישוק ירושלמי.

נתח הקצבים המדהים בושל ביין יחד עם בצלי שאלוט, ויצר שילוב טעמים מצוין שמוכיח שבמנות מסוימות אין צורך ביותר מדי התחכמויות. קרפצ'יו הארטישוק הייתה מנה מעניינת ומפתיעה. מעל הפרוסות הדקות של הארטישוק הטרי פוזרו תותים, נגיעות עדינות של פטריות כמהין וקציפת ארטישוק (ירושלמי גם, כמובן). מסתבר שהמנה הזו נולדה בספונטניות, כשקבוצת תיירים התפעלה מאוד מהאותנטיות והמקומיות של הירק הנפלא הזה, ומאז זו מנה מבוקשת מאוד בתפריט. עם זאת, מנה נוספת שהגיעה באדיבותו של יענקל'ה גנבה את ההצגה. הייתה זו מנה של לחי ולשון בקר, עסיסיים ביותר, שגם עדיני הנפש בינינו (לשון, בכל זאת) יתענגו (והתענגו) עליה. המנה מגיעה עם גזרזרים קטנים אפויים, קרם גזר קטיפתי וטחינת פיסטוק ולצידה סלט וולדורף טרי ומרענן. מנה מדהימה שלשמחתי למרות שלא בחרנו בה מראש השכיל השף להחליט עבורנו בה. בשלב זה, הגיע אחיעד עם כוסות קאווה לימון ואוכמניות, וקצת אחרי הגיע רועי עם גרניטה יין לבן הדרים ומשמש, משהו מרענן לניקוי החך בין הראשונות לעיקריות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על