מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


כששואלים את גיל בלחסן מה הוא הכי אוהב לאכול התשובה קצת מפתיעה כי שף בלחסן בוחר, לטענתו, תמיד בסטייק אנטריקוט איכותי, אבל לבשל גיל אוהב עם חצילים, קטניות וירקות ירוקים, וחוצמזה הוא אוהב להפתיע. כך למשל תמצאו אצל בלחסן מנה כמו אורז עם גזר שמתובל עם עריסה ומוגש עם נתחי פרגית מעליו (מנה המופיעה בתפריט הספיישל) ומנת שקשוקה שונה לגמרי מהמקובל, כי השקשוקה של "אוג'רא" מוגשת עם קציצות מרגז חריפות, אותן מייצר גיל בעצמו עם בשר בו הוא מטפל בעזרת תערובת תבלינים אוריגינלית.
אז למי שמעוניין להכיר את שף בלחסן ואת המטבח שלו מומלץ לבקר ב"אוג'רא", ממלכתו של בלחסן, שם באים לידי ביטוי כישוריו, אהבותיו וסגנונו הייחודי והטעים-טעים.

והנה לפניכם מתכון לסלט האהוב של בלחסן, המוגש ב"אוג'רא" – סלט פיצוחים וירוקים.

סלט פיצוחים וירוקים
מתכון ל-4 סועדים
מצרכים לסלט:
2 צרורות פטרוזיליה
4 גבעולי בצק ירוק
חצי צרור נענע
חופן מעורב של שקדים, אגוזים, אגוזי קשיו ובוטנים מלוחים
מרכיבים לרוטב:
מלח, שמן זית, שמן חמניות ומיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
קוצצים את כל עשבי התיבול דק-דק ביד, סמוך למועד ההגשה. שוברים את חופן הפיצוחים קלות – אפשר בפטיש שניצל. מערבבים הכל יחד. מכינים את הרוטב ומוסיפים אותו לסלט.
בתיאבון!
מאת: מערכת ROL
והפעם: גיל בלחסן השף של מסעדת אוג'רא
רעבים לאוכל גורמה שגם אתם יכולים להכין בבית? מה דעתכם ללמוד מהטובים ביותר? מדי שבוע נפרסם במדור מתכון או פיתוח פרטי מבית מדרשו של אחד מהשפים המוכרים בארץ. עליכם רק להפשיל שרוולים, לציית להוראות ולמינונים והופ – אצלכם במטבח תענוגות גורמה שייגרמו לכל בני הבית לחייך. והשבוע: גיל בלחסן, השף של מסעדת אוג'רא. בתאבון!
השף גיל בלחסן נולד מושב בית נחמיה במשפחה שמוצאה טוניסאי. לפני כמעט שנה, בהיותו בן 38, פתח בלחסן (יחד עם שותף שבינתיים הוחלף בשותפה - רחל ברוך שאחראית על תחום הניהול ועל קשרי לקוחות) את מסעדת "אוג'רא", השוכנת בדרום רחוב אבן-גבירול בתל-אביב.
בלחסן התחיל את דרכו במטבח במלון "דן אכדיה" שבהרצליה, תחת כנפיו של השף מיקי ניר. בהמשך הגיע למלון "קינג דיוויד" בירושלים, שם עבד יחד עם השף אבי שטייניץ. גיל היה מופקד גם על מטבחה של מסעדת "אורוגולה", עבר השתלמויות בשוויץ, אירופה, דרום מזרח אסיה וארצות הברית. לפני שפתח את "אוג'רא" הספיק עוד להיות השף של מלון "סיטי טאוור" (כיום "לאונרדו"), אבל אחרי ששימש טבח ושף בבתי מלון במשך 15 השנים האחרונות, משהו בו קרא לו לצאת לחופשי, להיות עצמי שמממש את הידע הרב שצבר, במקום בו יוכל להפגין במטבח יצירתיות, ייצריות ומעוף ללא גבולות. למקום הזה קרא בלחסן "אוג'רא".

"אוג'רא (Ujra) זה שממית בערבית טוניסאית", מסביר בלחסן את שמה המעט מוזר של המסעדה, "זה שם שאני שומר אצלי כבר הרבה מאוד שנים, ועכשיו הגיע הזמן להשתמש בו. כשנולדה אחייניתי הבכורה, אמא שלי התרגשה מאוד מהולדת הנכדה הראשונה והצמידה לה את שם החיבה – אוג'רא. הקשר המיוחד עם האחיינית הכורה, השם המיוחד והסגולות המקופלות בתוכו מחברים אותי לבית אמא, לטעמיו ולניחוחותיו המופלאים, המשפיעים על המטבח שלי עד היום", מספר השף ומוסיף: "אני אוהב אוכל של בית, אוכל של אמא שמוגש לשולחן עם הרבה חום ואהבה".

המטבח תחת ניצוחו של שף בלחסן מתמחה באוכל ישראלי ים-תיכוני. השף בלחסן מאמין במטבח צעיר ודינאמי שמייצר בסופו של דבר אוכל של בית. ב"אוג'רא" מתמסר בלחסן לכל חשקיו, ומטפל אפילו בפרטים הקטנים ביותר, למשל – הוא מחמיץ בעצמו ירקות וזיתים. עוד מככבים בתפריט של "אוג'רא" תבשילים שבלחסן אוהב במיוחד – תבשיל בשר עם ירקות שורש וגריסים עם כוכב אניס; וגם תבשיל עגל עם שעועית; ומרק שעועית ובשר; וקציצות עוף ובמיה. הכיוון שאפשר לזהות בנקל בתפריט המסעדה הוא פשוט כזה של אוכל אותנטי. אוכל כמו של אמא. גיל אוהב להכין אוכל אמיתי ללא אבקות מרק, המבורגר מבשר טחון אמיתי וטרי, מאכלים מירקות שנקטפו לא מזמן מהשדה. בלחסן לא מתכחש לזיקתו לבית אמא, ולכן תפגשו ב"אוג'רא" לא רק מחוות למטבח עליו גדל בלחסן אלא גם מאכלים שאימו של בלחסן מכינה עבור המסעדה – קוסקוס מדהים ופריקסה משגע, שמייצרת האם עבור המקום פעמיים בשבוע.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על