מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


נסה להסביר את סוד הקסם של "טריולה"
אני לא חושב שאני ממציא את הגלגל, אבל בהחלט כתושב ותיק של פתח-תקוה, אני חושב שהבאתי בשורה לעיר. מסעדת שף טובה, עם אוכל טוב, עם פסטות טריות, עם צוות פרפקציוניסט כמוני, עם אוכל מדויק, כפי שקורה בהרבה מקומות, אבל לא קורה מספיק בפתח תקווה. אל זה מצטרפות האיכויות של השותפים שלי, שיודעים איך לתת ללקוח את ההרגשה הטובה ביותר, באווירה, במוסיקה, בנגיעה אחד על אחד עם הקהל.

איזו מנה אתה הכי אוהב להכין?
פפרדלה די מארה. פסטה פפרדלה טרייה עם שרימפס וקלמרי, עגבניות מיובשות, שקדים, ברנדי, שמנת ופטרוזיליה.

איזה אוכל אתה הכי נהנה לאכול?
אני כל יום אוכל פסטה. למזלי אני עובד קשה כך שהגזרה נשמרת.

מה קורה בחיים הפרטיים שלך?
אני לא מכיר שף שיש לו הרבה זמן פרטי, אבל בכל זאת אנחנו אוהבים לחיות ואוהבים את החיים ומשתדלים להכניס בכל רגע משהו. אני בן אדם שאפתן עם המון עשייה. בילדות הייתי מתקלט, מארגן מסיבות ומטיס טיסנים, היום אני משתדל להיות בחדר כושר, ללכת למסעדות, ולמלא את הזמן בחקירה של התחום. הייתי מאוד רוצה להיות חוקר תרבויות מהצד של הצלחת. יש עוד המון מאכלים וסגנונות בישול שלא נכנסו לארץ, הייתי מאוד רוצה להיות זה שמביא אותם לארץ.

איזה מוצר היית שמח שימציאו עבורך ?
סכין שלעולם נשארת חדה.
השלם את המשפט: אם מבשלים...
לא אוכלים. כבר אמרתי שאני מהסוג של השפים הרזים. טועם הרבה, מתרוצץ הרבה, אוכל מעט.
מאת: מערכת ROL
שף תמיר חכים מטריולה
לפני מספר שנים נסעו האחים תמיר וחן חכים לטיול גיבוש באיטליה. במשך כל הטיול הם לא הפסיקו להתפעל מהאוכל האיטלקי – הפסטות, הפיצות הגלידות. הטיול הפך לטיול גיבוש קולינרי. הם פשוט 'הציצו ונפגעו'. כששבו האחים ארצה, מוקסמים מארץ המגף, גמלה החלטה בליבם: להקים מסעדה איטלקית אמיתית פה בארץ, כדי שגם אנשים נוספים ייהנו מהטעמים והריחות שספגו באיטליה. לפני שנה חברו האחים לתמיר פריימן ושלושתם יחד הקימו את "טריולה" – בר מסעדת שף איטלקי השוכן ברחוב שחם בפתח-תקווה.
פגשנו את השף תמיר חכים (30) למסעדת "טריולה" המשובחת והתוססת לשיחה צפופה ומרתקת.
היי תמיר, תאר את עצמך בקצרה
אני תמיר חכים. אוהב אנשים, אוהב אוכל, סקרן מאוד, חרוץ מאוד, חייב להיות בעשייה, פרפקציוניסט בכל דבר שאני עושה.

מאיפה החלה האהבה לבישול?
מאז שאני זוכר את עצמי. כל חיי הם סביב אוכל ומוצרי אוכל. זה התחיל בגיל 7 כשהייתי מגיע לאטליז של אבא, נחשף לכל הבשר והעופות, נחשף לפרודוקטים. בהמשך האטליז הפך לסופר ואחר כך ל"היפר דודו", מוסד פתח-תקוואי מאוד ידוע. כל חיי הצעירים עבדתי שם, עברתי בכל המחלקות. דפקתי שניצלים, סידרתי סחורות, הכנסתי מאפים לתנור, פרסתי גבינות, הכל. אהבתי לגעת, להריח, לראות את הצבעוניות של המוצרים. זכרונות הילדות שלי משולבים בסחורות, אוכל, מגוון.

ובהמשך ישיר בחרת להיות טבח?
זה לא הגיע מיד. אחרי הצבא עבדתי ובהמשך ניהלתי את היפר דודו. אחראי על כל המחלקות, פרסום, מסחר, ניהול עובדים, מערך מטורף, משש בבוקר עד תשע בערב כל יום. בשלב מסוים רציתי לבחון דרכים שונות, להכיר את עצמי, בחנתי כל מיני אפשרויות ועסקתי בנדל"ן. מהכסף שהרווחתי כל יום הייתי הולך לשוק, קונה מצרכים ומזמין את החברים לארוחות. תמיד אהבתי לבשל, אבל השנים הללו הוקדשו לניסיונות ולהתמקצעות. למדתי, בחנתי ויישמתי. ואני כאמור פרפקציוניסט גדול, כל דבר נעשה בצורה הרצינית ביותר, עם רשימות, ביקורות, עם מודעות מאוד גבוהה. במקום ללמוד בבית ספר לבישול, למדתי מניסיונות בבית, שעלו לא פחות משכר לימוד בבית ספר.

איך הגעת לאוכל איטלקי?
אחרי שלב הלמידה העצמית, הלכתי ללמוד משפים. עבדתי במסעדות (טפאו, PORT, פסטה מיה), והמשכתי לחקור. אני מאוהב בפשטות של המטבח האיטלקי, שנותן כבוד רב לחומרי הגלם ואינו מתחכם ומרבה בתבלינים. עגבנייה טובה, פסטה טרייה, בשר איכותי, ירקות טובים, בתוספת דיוק ואיפוק בבישול – תצא לך מנה מנצחת.

אז פתחתם את מסעדת "טריולה"?
אחרי חודשים שבהם בנינו במו ידינו, אני, השותפים והמון עזרה מהחברים, את המטבח, את הבר, את המקום, אחרי שהרכבתי את התפריט, אחרי אינספור טעימות וניסיונות, הגיע היום הראשון, יום פתיחת המסעדה. עבורי זה היה היום המרגש ביותר שחוויתי. כל הלמידה, ההשקעה והאהבה שלי, התנקזו למנות שיצרתי, לאנשים שנהנים בטירוף, לחוויה שעושה אותי הכי שמח בעולם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על