מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 12.12.2017


לצד "קורדליה" שוכנת "נועה", אחותה החצופה. היא פרועה יותר ופאנקית בסגנון ביסטרו. לאחרונה נולדה חוליה נוספת בשרשרת ההצלחות: Jaffa Bar"". מצידה השני של הסמטה בה שוכנת "קורדליה" רוחש לו בר אפלולי אינטימי - מקום להסתופף בו בסתיו עם דרינק ומנה מהתפריט החדש שהולך איתו מצוין. בכפיפה אחת חיים עלי גפן ממולאים בפירות ים, לצד ספריבס בקפה שחור. האווירה קברטית, הברמניות בחצאיות אוריינטליות והמוסיקה ערבית.

צוק מככב גם בתוכנית הבישול "צוקריה" - במה מאד טבעית לכישורים הקולינריים והתיאטרליים שלו. בתוכנית הוא עושה מה שהוא אוהב לעשות (לבשל ולארח) איך שהוא אוהב לעשות (בכל פעם סגנון מפתיע אחר) והוא עושה את זה מצויין. בנוסף, מעורב צוק בהרבה פרוייקטים ואירועים, מסדנה לבישול בפסטיבל דו קיום יהודי ערבי, דרך השקת יינות בוטיק וכלה בספישל חופים בערוץ החיים הטובים.

הפרוייקט האחרון שלו נבנה במסגרת "לילות יפו". זה היה מסע קולינרי להיכרות עם קסמיה של יפו, שכלל סיור תגליות בשוק של יפו וטיפים מדליקים, כמו מה אפשר לעשות עם בייבי לפתות ועם תותי עץ. משם ביקור בית במסעדות ברחוב יפת ומפגש אינטימי עם המנות המיוחדות לכל מסעדה, כמו ה"פאטה" של חאג' כחיל והכרוביות המטוגנות והנערצות של אבו אל-עבד.

ידוע כי ניר אף פעם לא שוקט על שמריו... ומה באופק? תכנון מסעדה בניו-יורק. בפראפראזה על מילותיו של ליאונרד כהן הגדול אפשר לומר כי "קודם ניקח את יפו ואז ניקח את ניו-יורק". ולכך, אין שגריר טוב יותר מניר.

ומה הוא אוהב לאכול כשהוא בא הביתה? שום דבר מוקפץ, מזוגג, או קונפי – אלא פשוט ביצה עין וכבד קצוץ של אמא נועה. חמוד, כבר אמרנו? שותפו אלי אומר שעם שלל העיסוקים, הוא תמיד ימצא את הזמן להסביר מתכון לאשה ברחוב...
מאת: איריס גרסט
ניר צוק: כוכב בשמי יפו
במגרשו הביתי של השף ניר צוק הכל אפשרי - מגרש משחקים של יצירתיות, קליידוסקופ של צבעים וטעמים, המשקפים את התשוקה והגוונים המיוחדים של ניר. צוק והשראה הם כמעט מילים נרדפות: תמיד יש רעיון חדש, תמיד משהו מבעבע ומתבשל... בין בישוליו ועיסוקיו הרבים, נמנות המסעדות המצליחות קורדליה, נועה ו-Jaffa Bar, והיד עוד נטויה
מסעדה: קורדליה
"האם בכוונתך לומר לי שאין זה מן הראוי לאכול סלט חסה?
ובכן, אמרה החיה, אני מכירה ירקות רבים שהם בעלי עמדה ברורה מאד בעניין הזה. מסיבה זו הוחלט בסופו של דבר לפתור את הבעיה הסבירה הזאת באמצאות פיתוח חיה שרצונה להיאכל, המסוגלת לומר זאת בבירור ובאופן חד משמעי, והנה אני לפניך".
("המסעדה בקצה היקום" / דאגלס אדאמס).

יש חיות שאותן מעדיף השף ניר צוק להשאיר במצבם הטבעי... עניין של עיקרון. פרט לכך הכל אפשרי, מגרש משחקים של יצירתיות, קליידוסקופ של צבעים וטעמים, המשקפים את התשוקה והגוונים המיוחדים של ניר צוק. ניר והשראה הם כמעט מילים נרדפות - תמיד יש רעיון חדש, תמיד משהו מבעבע, מתבשל.

את ההשראה הראשונית קיבל ניר צוק כבר מספרה של רות סירקיס "ילדים מבשלים". "ביצה בקן", המנה המיתולוגית שהלהיבה כל ילד, גררה את צוק למקום ששם הכל מותר: המטבח. שם יכול היה לפרוק את האנרגיות היצירתיות שלו. גם הסבתא של צוק, שהיתה בשלנית בחסד, תרמה למטען הגנטי המבעבע.

מאז, רטבים רבים זרמו במטבח. בגיל 13 כבר עבד צוק במטבח של "שרי", שם למד את רזי ה "מיז און פלאס" (כל דבר במקומו). המסע הקולינרי כולל גם את "פביו" של אבנר אברהם, שהיתה אז ברחוב יהודה הנשיא. שם הוא גילה את האהבה לבישול וכיצד מנות "אצילות" יכולות לחיות בדו קיום לצד מנות פשוטות.

משם נסע לסן פרנסיסקו - מולדת החופש, הטעם והשפע. שם בישלDinner Parties ודגם את כל מסעדות העיר. במיוחד אהב את "זוניז" - מסעדה המגישה אויסטרים מכל העולם ומתפארת במנות מיוחדות המוכנות בתנור עץ.

עם שובו לארץ, עבד ניר ב"על–המים" היוקרתית, שם צבר ניסיון בדגים ובמאכלי ים. על הגג הקים בר מעדנים של מאכלי ים. לאחר מכן בילה שנה בפאריז ועבד במסעדת דגים ופירות ים "לה דיבלק", תוך התמחות אצל הקונדיטור הנחשב ג'ררד מולו.

עם תום מסעותיו, נקרא ניר הביתה ובביתו שביפו הגיש ארוחת טעימות בארבעה שולחנות עמוסי כל טוב. לפני ארבע שנים, פתח ניר את "קורדליה" - סלון השף, אחת המסעדות הרומנטיות והמיוחדות בארץ. קורדיליה, ממש כמו צוק, אינה דומה לשום מקום שראיתם: שיק אקלקטי עם הרבה טאץ' אישי. במסעדה פריטים ואביזרים, שנאספו במשך הזמן משווקים בעולם. אין פריט מקרי או מודולרי. הכל בחירה אישית ומקורית, מספרי בישול בשירותים ועד תערוכות אמנות מתחלפת, המוצגות בחלל המסעדה ומייצגות את תמיכתו של צוק באמנים לא מוכרים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על