מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


לפני כחצי שנה נפתחה אחות קטנה לקימל, "קימל בגלבוע" שמה. היא התמקמה בצורה נהדרת למרגלות הר הגלבוע המוריק, כשעמק יזרעאל פרוס כמניפה עוצרת נשימה למולה. בן-אדרת מאוד גאה ב"בייבי" שלו ומדבר עליה בהתרגשות גדולה: "במסעדה מוגש האוכל המוכר שלי. המאכלים האהובים זוכים ב"קימל בגלבוע" לחיזוק בדמות חומרי גלם המעולים מהאזור – בשרים משובחים, דגה טרייה, תבלינים ייחודיים ורעננים, ועוד. הצלחנו להעניק למסעדה ניחוח מובהק של מחוז פרובנסי, למרות שהיא נמצאת כאן בעמק המעיינות".

ב"קימל בגלבוע" יש גם בר משקאות ויינות ענק, חדר פרטי לאירועים, סוכת גפנים לאירועי קיץ, אירועים גדולים המתקיימים על מדרון ההר, בראנצ'ים ייחודים, וארוחות שף. "קימל החדשה מעניקה לגלבוע, ללא כל ספק, ניחוח חדש וקסום הנובע משילוב של גורמה משובח ואיכותי עם טעמים וניחוחות מיוחדים. זהו מתכון מנצח. ובנוגע לנוף, טוב, הנוף מדבר בעד עצמו... לגמרי", מחייך בן-אדרת.

לפני כחודש נפתחה מסעדת "התרנגול הכחול" החדשה של שף בן-אדרת בפרויקט U צמרת. "המסעדה מתבססת על תפריט עונתי ומשתנה, יש לה מטבח פתוח, בר גדול, ומי שיגיע למקום יגלה שמאוד שמח בו", מבטיח בן-אדרת.

מתכון של שאול בן-אדרת מ"קימל":

פילה צ'יפורה על הפלנצ'ה ברוטב סלסת עגבניות וטחינה

מרכיבים וכלי עבודה:
4 פילטים של דג במשקל 700 גרם (פילה אחד למנה)
1 כפית שמן זית
2 כפות טחינה גולמית
פלנצ'ה – משטח ברזל משומן בשמן זית

מצרכים לרוטב סלסת העגבניות
2 כפות שמן זית
1/2 כוס בצל קצוץ
10 שיני שום פרוסות
2 כוסות עגבניות קצוצות
1 כפית כוסברה טרייה יבשה
1 כוס מים חמים
3 כפות נענע קצוצה
2 כפות סויה
1 כפית בלסמי
1 כפית דבש
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל

אופן ההכנה:
משמנים את משטח הברזל בשמן זית, ומטגנים בעדינות את הדג במשך 3 דקות מכל צד.
אופן הכנת הרוטב:
מאדים את הבצל עם שמן הזית לכדי הזהבה. מוסיפים את השום ואת שאר המצרכים ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות.
להגשה: להניח על צלחת את פילה הדג עם 3 כפות מרוטב הסלסה. לטפטף מהטחינה הגולמית ולקשט עם ענף נענע ומעט גרגרי מלח ים אטלנטי.

בתיאבון!
מאת: מערכת ROL
והפעם: שף שאול בן אדרת ממסעדת קימל
רעבים לאוכל גורמה שגם אתם יכולים להכין בבית? מה דעתכם ללמוד מהטובים ביותר? מדי שבוע נפרסם במדור מתכון או פיתוח פרטי מבית מדרשו של אחד מהשפים המוכרים בארץ. עליכם רק להפשיל שרוולים, לציית להוראות ולמינונים והופ – אצלכם במטבח תענוגות גורמה שייגרמו לכל בני הבית לחייך. והשבוע: שאול בן אדרת - השף של מסעדת קימל. בתאבון!
מסעדה: קימל
בעידן הקולינארי המתהווה בתל-אביב, שחלומו של כל בחור צעיר הוא לפתוח מסעדה מעוצבת (חלום שמסתיים ברוב המקרים בסגירת המקום בקול ענות חלושה), מתקיימת לה בשלווה מסעדת "קימל" של שף שאול בן-אדרת כבר יותר מ-18 שנה, וממשיכה לצבור לה קהל לקוחות מושבע ונאמן.

הבעלים והשף, שאול בן-אדרת, הוא אוטודידקט, אשר מנצח על ממלכתו בתשומת-לב רבה, בפרפקציוניסטיות ראויה לציון ובהמון כשרון. מסתבר כנראה שזה המתכון להצלחתו הגדולה של המקום. בן-אדרת לא מתפשר על חומרי גלם טריים ומובחרים, נוהג לבדוק בעצמו את הסחורה המתקבלת במסעדה מדי בוקר, ולא מהסס לשלוח חזרה ספקים שסחורתם לא עונה על הרף הגבוה שהציב לעצמו – איכות, מן הסתם, זהו שם המשחק.

"קימל" שוכנת במבנה משומר בן 120 שנה, אשר בעברו הרחוק היה שייך לשייח טורקי. "המסעדה נמצאת בפאתי נווה צדק", מספר בן-אדרת, "ממש ליד מגדל שלום". מיד כשנכנסים אליה אי-אפשר שלא לחוש את החום שקיים במקום, ואהבתו של בעל הבית ניכרת בכל פינה ופינה. האווירה אותנטית ומשופעת בעצים טבעיים, צרורות תבלינים, יבשים וירקות המשתלשלים מכל עבר. במרכז המסעדה בנה שאול בר ירקות, הבוהקים בטריותם, ובהם משתמשים בעת בישול המנות היומי. מאות כלי חמר וענתיקות המקשטים את המסעדה נאספו על ידי בן-אדרת במהלך השנים בעת שיטוטיו וטיולי הקולינאריה שלו ברחבי הארץ והעולם. כל אלו מהווים, ללא ספק, רקע הולם למאכלים המיוחדים המוגשים ב"קימל".

בן-אדרת מבהיר כי שינה במסעדת "קימל" את הקונספט הצרפתי הידוע שעל-פיו מוגשות מנות קטנות ויקרות בצלחות ענק. הוא התאים את צורת ההגשה לקהל הישראלי בכך שבחר להגיש לסועדים בצלחות גדולות מנות גדולות במחירים נוחים. רוב המנות שמגיש בן-אדרת קיימות במסעדה ממש מיום היווסדה.

"התפריט של המסעדה", מספר בן-אדרת, "הוא מגוון ומיוחד. יש בו מנות המבוססות על בשרים ודגים שמוענקים להם ניחוחות צרפתיים". מנות הפתיחה של "קימל" כוללות: טרטר סלמון; שקדי עגל; פואה גרה; פטה כבדי עוף בקלוודוס, דבש וריבת גזר מתובלת; מח עגל במונייר; פטריות ממולאות בכבד אווז, ברוטב יין פורט, תאנים ושזיפים. בין המנות העיקריות תמצאו: מניפת פילה בקר וכבד אווז, ברוטב פירות יער; אוסובוקו כבש וירקות שורש; סינטה עגל חלב ברוקפור; מבחר פירות ים בשמנת, יין לבן וזעפרן; וכמובן – מנות המשתנות בהתאם לחומרי הגלם המתחלפים בעונות השנה השונות.

בחדר הפרטי שבמסעדת "קימל" שוכן מרתף היין של המסעדה המלא ביינות מובחרים ונדירים מכל רחבי העולם. מדי ערב מתקיימות בחדר מסיבות, פרזנטציות, הרמות כוסית, ושאר אירועים הדורשים חלל אינטימי ההולם אירוח של עד 60 סועדים. לכל אירוע מגייס בן-אדרת צוות מיוחד הכולל שף, טבחים ומלצרים, הדואגים להצלחתו. "הצוות של "קימל" מונה כ-50 עובדים", מגלה לנו בן-אדרת, "רוב העובדים נמצאים ב"קימל" מיום פתיחתה, והאווירה המשפחתית השורה בין אנשי הצוות מורגשת ביותר. בזמן חופשות אפילו ארבעת הילדים שלי ושל אשתי, אורית, מתרוצצים ברחבי המסעדה ואוהבים לעזור", מסכם בן-אדרת בגאווה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על