מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 22.10.2017


לפני כחצי שנה נפתחה אחות קטנה לקימל, "קימל בגלבוע" שמה. למרגלותיו של הר הגלבוע המוריק, כשעמק יזרעאל פרוס כמניפה עוצרת נשימה, פתח בן-אדרת בגאווה ובהתרגשות גדולה את מסעדת "קימל בגלבוע", בתפאורה שאין מושלמת ממנה. במסעדה מוגש האוכל המוכר של שאול בן-אדרת. מאכליו האהובים זוכים ב"קימל בגלבוע" לחיזוק בדמות חומרי גלם המעולים מהאזור, בשרים משובחים, דגה טרייה, תבלינים ייחודיים ורעננים, ועוד. למסעדה יש ניחוח מובהק של מחוז פרובנסי, למרות שהיא נמצאת כאן בעמק המעיינות. ב"קימל בגלבוע" יש גם בר משקאות ויינות ענק, חדר פרטי לאירועים,
סוכת גפנים לאירועי קיץ, אירועים גדולים המתקיימים על מדרון ההר, בראנצ'ים ייחודים, וארוחות שף.
"קימל" החדשה מעניקה לגלבוע, ללא כל ספק, ניחוח חדש וקסום הנובע משילוב של גורמה משובח ואיכותי עם טעמים וניחוחות מיוחדים. זהו מתכון מנצח. ובנוגע לנוף, טוב, הנוף מדבר בעד עצמו... לגמרי.

בימים אלו נפתחת מסעדת "התרנגול הכחול" בפרויקט U צמרת. המסעדה תתבסס על תפריט עונתי ומשתנה, יהיה לה מטבח פתוח, בר גדול, ויהיה שמח" מסכם בן-אדרת ומותיר אותנו עם הבטחה להמשך החגיגה הקולינארית גם בעתיד.

מתכון של שאול בן-אדרת מ"קימל" לכבוד ט"ו בשבט הקרב ובא:

פירות יבשים ממולאים עם רוטב שמנת

סוג המתכון:
שונות
בעל המתכון:
מסעדת קימל
כשר:
לא
זמן הכנה:
שעה עד שעה וחצי
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
4 יחידות תאנה מיובשת גדולה
4 יחידות שזיף מיובש גדול
4 יחידות תמר לא מיובש גדול
4 יחידות משמש מיובש גדול

למילוי:
100 גר' אורז בר שחור (כוס אורז)
2 כפות שמן זית
½ כפית גרגירי כוסברה יבשה
1 כפית כוסברה טרייה קצוצה
1 כפית נענע טרייה קצוצה
קמצוץ קינמון טחון
10 יח' אגוזי קשיו קצוצים

לרוטב:
25 גר' גבינה כחולה מפוררת
½ כוס שמנת מתוקה
מעט פלפל שחור גרוס

לקישוט:
4 ענפי מרווה טרייה
2 כפות עירית קצוצה
אופן ההכנה:
משרים את הפירות היבשים במים חמים במשך כ- 10דקות, כדי לרכך אותם להוצאת החרצנים.

מלית אורז:
מבשלים את האורז עם 3 כוסות מים למשך 45 דק' עד שעה על אש נמוכה (אורז בר שחור נפתח לפרח ורואים את הלבן בפנים). יש אפשרות לבשל אל דנטה או מבושל לגמרי.
מערבבים בקערה קינמון, כוסברה, נענע, מלח, פלפל, שמן זית ואגוזי קשיו. מוסיפים את האורז לתערובת התבלינים ומערבבים. ממלאים את הפירות היבשים בתערובת האורז המתובלת.

הכנת הרוטב:
יוצקים את השמנת לסיר ומוסיפים את הגבינה.
מתבלים בפלפל השחור הגרוס ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה עד לקבלת רוטב קרמי וסמיך.
מאת: מערכת ROL
והפעם: שף שאול בן אדרת ממסעדת קימל
רעבים לאוכל גורמה שגם אתם יכולים להכין בבית? מה דעתכם ללמוד מהטובים ביותר? מדי שבוע נפרסם במדור מתכון או פיתוח פרטי מבית מדרשו של אחד מהשפים המוכרים בארץ. עליכם רק להפשיל שרוולים, לציית להוראות ולמינונים והופ – אצלכם במטבח תענוגות גורמה שייגרמו לכל בני הבית לחייך. והשבוע: שאול בן אדרת - השף של מסעדת קימל. בתאבון!
מסעדה: קימל
בעידן הקולינארי המתהווה בתל-אביב, שחלומו של כל בחור צעיר הוא לפתוח מסעדה מעוצבת (חלום שמסתיים ברוב המקרים בסגירת המקום בקול ענות חלושה), מתקיימת לה בשלווה מסעדת "קימל" של שף שאול בן-אדרת כבר יותר מ-18 שנה, וממשיכה לצבור לה קהל לקוחות מושבע ונאמן.

הבעלים והשף, שאול בן-אדרת, הוא אוטודידקט, אשר מנצח על ממלכתו בתשומת-לב רבה, בפרפקציוניסטיות ראויה לציון ובהמון כשרון. מסתבר כנראה שזה המתכון להצלחתו הגדולה של המקום. בן-אדרת לא מתפשר על חומרי גלם טריים ומובחרים, נוהג לבדוק בעצמו את הסחורה המתקבלת במסעדה מדי בוקר, ולא מהסס לשלוח חזרה ספקים שסחורתם לא עונה על הרף הגבוה שהציב לעצמו – איכות, מן הסתם, זהו שם המשחק.

"קימל" שוכנת במבנה משומר בן 120 שנה, אשר בעברו הרחוק היה שייך לשייח טורקי. "המסעדה נמצאת בפאתי נווה צדק", מספר בן-אדרת, "ממש ליד מגדל שלום". מיד כשנכנסים אליה אי-אפשר שלא לחוש את החום שקיים במקום, ואהבתו של בעל הבית ניכרת בכל פינה ופינה. האווירה אותנטית ומשופעת בעצים טבעיים, צרורות תבלינים, יבשים וירקות המשתלשלים מכל עבר. במרכז המסעדה בנה שאול בר ירקות, הבוהקים בטריותם, ובהם משתמשים בעת בישול המנות היומי. מאות כלי חמר וענתיקות המקשטים את המסעדה נאספו על ידי בן-אדרת במהלך השנים בעת שיטוטיו וטיולי הקולינאריה שלו ברחבי הארץ והעולם. כל אלו מהווים, ללא ספק, רקע הולם למאכלים המיוחדים המוגשים ב"קימל".

בן-אדרת מבהיר כי שינה במסעדת "קימל" את הקונספט הצרפתי הידוע שעל-פיו מוגשות מנות קטנות ויקרות בצלחות ענק. הוא התאים את צורת ההגשה לקהל הישראלי בכך שבחר להגיש לסועדים בצלחות גדולות מנות גדולות במחירים נוחים. רוב המנות שמגיש בן-אדרת קיימות במסעדה ממש מיום היווסדה.

"התפריט של המסעדה", מספר בן-אדרת, "הוא מגוון ומיוחד. יש בו מנות המבוססות על בשרים ודגים שמוענקים להם ניחוחות צרפתיים". מנות הפתיחה של "קימל" כוללות: טרטר סלמון; שקדי עגל; פואה גרה; פטה כבדי עוף בקלוודוס, דבש וריבת גזר מתובלת; מח עגל במונייר; פטריות ממולאות בכבד אווז, ברוטב יין פורט, תאנים ושזיפים. בין המנות העיקריות תמצאו: מניפת פילה בקר וכבד אווז, ברוטב פירות יער; אוסובוקו כבש וירקות שורש; סינטה עגל חלב ברוקפור; מבחר פירות ים בשמנת, יין לבן וזעפרן; וכמובן – מנות המשתנות בהתאם לחומרי הגלם המשתנים ולעונה.
בחדר הפרטי שבמסעדת "קימל" שוכן מרתף היין של המסעדה המלא ביינות מובחרים ונדירים מכל רחבי העולם. מדי ערב מתקיימות בחדר מסיבות, פרזנטציות, הרמות כוסית, ושאר אירועים הדורשים חלל אינטימי ההולם אירוח של עד 60 סועדים. לכל אירוע מגייס בן-אדרת צוות מיוחד הכולל שף, טבחים ומלצרים, הדואגים להצלחת האירוע.
הצוות של "קימל" מונה כ-50 עובדים. רוב העובדים נמצאים ב"קימל" מיום פתיחתה, והאווירה המשפחתית השורה בין אנשי הצוות מורגשת ביותר. ארבעת ילדים של שאול אורית מתרוצצים בחופשותיהם ברחבי המסעדה ואוהבים לעזור להורים בעבודתם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על