מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


שוקי עוף בציר בקר וענבים

מצרכים:
6 יחידות שוקי עוף
רבע כוס שמן זית
2 כוסות ענבים אדומים
ליטר ציר בקר
3 כפות דבש סילאן
2 ענפים תימין
4 יחידות עלי דפנה
3 יחידות בצלי שאלוט קלופים חצויים לשניים

אופן ההכנה:
מחממים בסיר את שמן הזית וצורבים את שוקי העוף מכל הצדדים, עד כדי השחמה.
מוסיפים פנימה את בצלי השאלוט, התימין ודבש הסילאן. מקרמלים מעט ומוסיפים את הענבים
ואת עלי הדפנה. בוזקים מעל את הציר, עד כדי כיסוי השוקיים. מבשלים במשך כשעה.
ניתן להגיש לצד אורז עם צימוקים או לצד פירה.

סביצ'ה סלמון וסלסת ענבים

מצרכים:
150 גרם סלמון טרי ללא עור וללא עצמות
3 כפות שמן זית
שן שום קצוצה
חופן עלי כוסברה קצוצים
חצי בצל סגול קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
חצי לימון סחוט
10 ענבים חתוכים לרבעים ומגולענים

אופן ההכנה:
סביצ'ה – פורסים לרצועות דקות את הסלמון ומניחים בקערת ערבוב. בוזקים מעל קורט מלח, קורט פלפל ומיץ מרבע לימון. מערבבים היטב. מוסיפים את שמן הזית ומניחים בצד.
סלסלת ענבים – בקערת ערבוב נוספת מניחים את הענבים. מוסיפים את הבצל הסגול, את עלי הכוסברה, את שן השום
ואת יתרת הלימון. מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב.

אופן הגשה:
ההגשה בקעריות קטנות, בכוסות מרטיני או כוסות שמפנייה.
תחילה מניחים את הסביצ'ה פנימה. כף בכל כלי. מעל מניחים את סלסת הענבים.
ניתן להגיש בליווי טרוטיה פריכה.
מאת: סהר רפאל
השבוע: סהר רפאל מכרמים
רעבים לאוכל גורמה שגם אתם יכולים להכין בבית? מה דעתכם ללמוד מהטובים ביותר? מדי שבוע נפרסם במדור מתכון או פיתוח פרטי מבית מדרשו של אחד מהשפים המוכרים בארץ. עליכם רק להפשיל שרוולים, לציית להוראות ולמינונים והופ – אצלכם במטבח תענוגות גורמה שייגרמו לכל בני הבית לחייך. והשבוע סהר רפאל - השף של המסעדות כרמים וכדיתא. בתאבון!
מסעדה: כרמים
סהר רפאל, שף מצליח המנהל תחתיו 12 טבחים, הוא כיום בן 29. כשמסתכלים על הדרך הארוכה שלו אל התואר שף ואל ההכרה, מגלים שרק לפני כ-8 שנים הוא שתחרר בעצם מהצבא, ולא – שם הוא לא היה טבח...

הרומן של רפאל עם הסירים, המחבתות, הבשרים, הירקות והתבלינים החל מיד לאחר השחרור במלון "הנסיכה", כשהוא עובד מ- 7 בבוקר עד אחרי חצות הלילה, עובר בכל המטבחים של המלון – בבוקר בחלבי, בצהריים בסנק-בר, בערב במטבח החם ובלילה בקר. אחר כך בחר רפאל לנסוע לארה"ב, שם התגלגל למסעדה איטלקית בשם "דון ג'ובאני", והפך לשף בפועל. כששב לישראל התקבל ל"אידי", בה עבד כשנתיים אינטנסיביות. אבל אז הוא קיבל פנייה שעשתה עבורו תפנית אמיתית בקריירה. דני ויפרח, בעלי מסעדת "כרמים", פנו אליו בהצעה להיות השף שלהם. "למעשה זה קרה כשהמסעדה עוד לא נפתחה", מבהיר רפאל, "הציעו לי לבנות את המסעדה יש-מאין. לבוא ולהצטרף, ליצור תפריט. זה הדליק אותי לגמרי ונפרדתי מ"אידי" כדי לנסות את מזלי איתם".

כיום רפאל מאושר, כי יש לו מרחב עצום ליצירתיות והשראה, והוא מנפיק ב"כרמים", לצד המנות הקלאסיות, גם מנות מיוחדות, פרי הניסיון העשיר שצבר, אשר מתאפיינות במעוף וקסם רב. הפעם ישמח רפאל להציג לפנינו שני מתכונים מופלאים וקיציים, המשלבים בתוכם ענבים.

בתאבון!

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על