מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017



מרק עדשים כתומות

חומרים:
2 כוסות עדשים כתומות
6 כפות שמן זית
2בצלים לבנים חתוכים לקוביות
2 מקלות סלרי עם העלים
כרישה אחת (רק החלק הלבן)
גזר אחד פרוס
2 שיני שום
3 ענפי תימין
1.5 כפית מלח
כפית פלפל
נוזל ירקות

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים את הבצל, הסלרי, הכרישה והגזר ומטגנים. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד הזהבה. מוסיפים את העדשים, התימין, המלח והפלפל. מכסים את העדשים בנוזל ירקות ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מבשלים על אש נמוכה עוד כחצי שעה, עד התרככות. טוחנים את המרק במעבד מזון או ברמבו, עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומשפרים טעם במידת הצורך. כדי לקבל מרק כפרי ניתן לדלג על שלב הטחינה, ואז מתקבל מרק גס יותר שניתן לשלב בתוכו קרוטונים או פרוסת באגט קלוי עם כף שמנת חמוצה ו/או כף פסטו.
מאת: סהר רפאל
השבוע: סהר רפאל מכרמים
רעבים לאוכל גורמה שגם אתם יכולים להכין בבית? מה דעתכם ללמוד מהטובים ביותר? מדי שבוע נפרסם במדור מתכון או פיתוח פרטי מבית מדרשו של אחד מהשפים המוכרים בארץ. עליכם רק להפשיל שרוולים, לציית להוראות ולמינונים והופ – אצלכם במטבח תענוגות גורמה שייגרמו לכל בני הבית לחייך. והשבוע סהר רפאל - השף של המסעדות כרמים וכדיתא. בתאבון!
מסעדה: כרמים
עדשים ,עדשים, עדשים...

עדשים אדומות, חומות, ירוקות ושחורות. כמתאבן, כמנה ראשונה, כמרק, כמנה עיקרית, כתוספת, כסלט, או כקינוח.

בטור הקודם סיפרתי לכם קצת על העדשים ועל הזיקה העמוקה שלי אליהן. המאמר עורר גלי תגובות והתלהבות – כנראה שאנשים נזכרו בפריט המזון המופלא הזה והחליטו – בחכמה – לתת לו להשתלב בצורה מוצלחת בתפריט החורף שלהם.

אני שוב מזכיר שהעדשים מאוד בריאות, דלות בשומן, עשירות בחלבון, ומסייעות בהורדת כולסטרול. הן גם עשירות בוויטמינים, במינרלים, ובעיקר בברזל. העדשים כל כך בריאות עד שאם מבשלים יחד דגנים וקטניות התבשיל יכול בהחלט לשמש כתחליף לבשר, מבחינה תזונתית. לדוגמא מג'דרה – תבשיל של עדשים ואורז – משמש כמנה עיקרית בתפריטם של צמחונים.

בהתאם לביקוש – הנה עוד שני מתכונים נפלאים המתבססים על עדשים.

תיהנו,
שף סהר רפאל


סלט עדשים גדול ובריא

חומרים:
כוס עדשים שחורות
כפית מלח
כרובית בנונית מפורקת לפרחים קטנים
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים לטבעות
בצל סגול בינוני חצוי ופרוס
6 יחידות צנונית פרוסות דק
מיץ מלימון אחד
מקל סלרי (עם העלים) חתוך לרצועות דקות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית
2 יחידות פלפל צ'ילי

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים במים רותחים (חשוב שהמים יהיו ברתיחה קלה). מוסיפים כפית מלח. מבשלים במשך כ- 10 דקות, עד שהעדשים רכות אך לא רכות מדי. מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול. מסננים את העדשים היטב. מערבבים את העדשים עם כל הירקות האחרים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את הצ'ילי ואת שמן הזית ומערבבים. מוסיפים את מיץ הלימון. ניתן להוסיף גם פלחי לימון טרי. מגישים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על