מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


עופיון במילוי של עדשים ואורז:

חומרים:
2 עופיונים (ניתן וכדאי להשתמש ביונה אם ניתן להשיג)
2 בצלים בינוניים
כוס עדשים חומות
חצי כוס אורז בסמטי
כפית הל
חצי כפית מלח
כפית בהרט
רבע כוס שמן קנולה
תימין מ-2 ענפים
חצי כוס מים

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עד השחמה. מוסיפים את האורז והעדשים, התימין, התבלינים והמים. מבשלים כ-5 דקות, עד שהמים נספגים, ומסירים מן האש. ממלאים את העופיון בתבשיל העדשים והאורז. סוגרים עם קיסם, או קושרים עם חוט גמיש ומניחים בכלי שאמור להיכנס לתנור.

חומרים להמשך:
שמן זית
מלח גס
פלפל לבן גרוס
כף דבש
כוס יין אדום
2 בצלים פרוסים

אופן ההכנה:
מושחים את העופיונים או היונים בשמן זית, מלח גס, מעט דבש ופלפל לבן גרוס. במחבת נפרדת מטגנים מכל הצדדים ומניחים בצד. מוסיפים למחבת את הבצלים. מטגנים עד הזהבה ומוסיפים פנימה את היין ואת כול המסה של הבצל המטוגן. מניחים את העופיונים בכלי שאמור להיכנס לתנור. מכסים בנייר כסף. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות. מורידים את נייר הכסף וצולים עוד 10 דקות את העופיונים החשופים, כשבמהלך הצלייה מדי פעם לוקחים מהנוזל עם כף ומרטיבים את העופיונים. ניתן להעשיר את המילוי עם ערמונים ותמרים לקבלת מתיקות.
מאת: סהר רפאל
עדשים, עדשים, עדשים...
רעבים לאוכל גורמה שגם אתם יכולים להכין בבית? מה דעתכם ללמוד מהטובים ביותר? מדי שבוע נפרסם במדור מתכון או פיתוח פרטי מבית מדרשו של אחד מהשפים המוכרים בארץ.
מסעדה: כרמים
עדשים אדומות, חומות, ירוקות ושחורות. כמתאבן, כמנה ראשונה, כמרק, כמנה עיקרית, כתוספת, כסלט, או כקינוח.
מה לא עשו עם עדשים?! עדשים הן חומר גלם מצוין ונוח לשימוש, ולא לשכוח – טעים ובריא. עדשים קיימות עוד מימי קדם. זכור לכולם הסיפור התנ"כי בו מכר עשו את הבכורה ליעקב בעבור נזיד עדשים, כשעדשים אינן יקרות כלל. ונשאלת השאלה: "זה שוויה של בכורה?" לי נראה שזו הייתה הכוונה...

עדשים מאוד בריאות, דלות בשומן, עשירות בחלבון, ומסייעות בהורדת כולסטרול. הן גם עשירות בוויטמינים, במינרלים, ובעיקר בברזל. העדשים כל כך בריאות עד שאם מבשלים יחד דגנים וקטניות התבשיל יכול בהחלט לשמש כתחליף לבשר, מבחינה תזונתית. לדוגמא מג'דרה – תבשיל של עדשים ואורז – משמש כמנה עיקרית בתפריטם של צמחונים.

ישנם עשרות סוגים של עדשים, אך בארץ מוכרים ארבעה סוגים עיקריים של עדשים, שמנינו בתחילה. ההבחנה ביניהן היא בעיקר בשל צבען, אך ההבדל העיקרי הוא בבישול. איך מבשלים עדשים? אז ככה, רגע לפני שמדליקים את האש, הנה מספר נקודות חשובות שיש לתת עליהן את הדעת: עדשים צריך לשטוף ולשטוף היטב. לאחר השטיפה רצוי להשרות את העדשים במים קרים למשך כחצי שעה, למעט העדשים האדומות, שבזמן ההשריה משילות קליפה ומתפרקות. עדשים שחורות הן עדשים חזקות יותר ועמידות בבישול. לאחריו גם הצבע וגם הצורה נשארים, וכך ניתן להכין מהן סלט, או להשתמש בהן כמצע למנה עיקרית. עדשים ירוקות בשרניות יותר, ומתאימות למילוי ולשילוב בתבשילים כמו מג'דרה. עדשים חומות מתאימות למרקים, לתבשילי קדירה ולמרק מחיתי.

בעדשים אדומות לא כולם יודעים להשתמש, ואפשר לומר שהן פחות פופולאריות. אני יכול להתוודות שעדשים אדומות עושות לי עור ברווז
רק מלשמוע את שמן, ואני מתכוון במובן החיובי. ניחוח עדשים אדומות מבושלות עם המון שום, כרכום, אורז, פפריקה וציר ירקות (מאכל עיראקי ידוע), המוגשות עם רוטב יוגורט, ביצת עין ועגבניות קצוצות הוא חלק מזיכרונות הילדות שלי, העשירים בריחות וטעמים. זיכרון מבית סבתא. אז איך מתנהגים עם עדשים אדומות? שוטפים היטב ומסננים (לא משרים) ואז ניתן להכין מהן מרק עדשים כתום, וכמו שתיארתי קודם גם תבשיל מצוין של אורז.

ונסיים במתיקות: עדשים אדומות יכולות להתאים גם כקינוח. כתוב בתורה ששלמה המלך מאוד אהב תבשיל של עדשים בדבש וקינמון, מניסיון – טעים מאוד.

הנה מתכון מנצח בשילוב עדשים.

בהצלחה ובתאבון,
שף סהר רפאל


הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על