מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 22.10.2017
כל דבר הוא השראה. מיקה שרון


את הבשורה היפנית לסוהו של ניו-יורק הביאה דווקא מיקה (הישג מרשים ביותר) עם סושי בר אותנטי ויוקרתי בשם "מיקה". אגב, המטבח של מיקה בניו-יורק כלל בריגאדת נשים (מעין סיסטרהוד מקרי ומקורי שכזה). לאחר כ-15 שנות שהות בתפוח הגדול, נדמה כי השיר של פרנק סינטרה - ניו-יורק ניו-יורק - נכתב במיוחד למיקה:"If she can make it there she'll make it everywhere".

מיקה חזרה לארץ הקודש ולאחר שבחנה כמה הצעות, פתחה את "מיקה" תל-אביב ולאחר מכן את "אודיאון", שני מקומות שהפכו למוסדות מוערכים בדאון טאון תל-אביב. על "ליברה", האח הצעיר, אומרת מיקה כי הוא "מיקה נטו" - תכנים חדשים, ניהול אישי יותר, צוות מגובש ומקום חדש ואינטימי, תשתית מושלמת לסגנון הבישול של מיקה: שימוש בחומרי גלם מדויקים, יצירתיות עם נגיעה אישית והשפעות מעולם המזרח הרחוק (תאילנד, אינדונזיה, סין ויפן) האהוב עליה מאוד. אוכל שהוא הרמוני וטהור. אוכל לא כבד, ללא חמאה, שלא יוריד את האדרנלין. אוכל כטיזר, אוכל שהוא פאן.

ומהיכן ההשראה? מכל דבר, אומרת מיקה: סרט, ספר, תכנית טלוויזיה, חומרי גלם מעניינים, עונות השנה – וכל מיני שילובים שבא לה לנסות. ומה מיקה אוהבת לאכול בבית, מה ה"קומפורט פוד שלה"? מסתבר ש... ממתקים! (עם עדיפות לקרמבו, בסגנון המקומי, בלי השפעות אסיאתיות...)
מאת: איריס גרסט
מיקה שרון בצבעים אמיתיים
כדי להכיר את מיקה צריך לראות אותה בצבעים אמיתיים בסביבה הטבעית - במטבח לפני ומאחורי הקלעים. קשה שלא להרגיש בחתימה האישית של מיקה ומסגנונה המיוחד, המשתקף בכל פינה במסעדות "מיקה" ו"אודיאון". אחיהן הצעיר, בית הקפה "ליברה", הוא חוליית המשך טבעית בשרשרת הקולינארית הצבעונית מבית השפית מיקה שרון
כדי להכיר את השפית מיקה שרון צריך לראות אותה בצבעים אמיתיים בסביבה הטבעית לה - במטבח לפני ומאחורי הקלעים. בבית הקפה שלה, "ליברה", השוכן ב'בן יהודה בולוברד', קשה שלא להרגיש בחתימה האישית של מיקה, המשתקפת בכל פינה, בכל מנה, שמבטאות את הסגנון המיוחד שלה.

"ליברה" הוא אח צעיר למסעדות "מיקה" ואודאון" מיקה הוא עוד חוליה טבעית בשרשרת הקולינארית הצבעונית, אח למיקה ואודיאון. "ליברה" הוא הגרסה השכונתית האינטימית - מעין סלון מקסים ומפנק בשיק רגוע. שלט אין, פשוט תעקבו אחרי הריח המשכר.

מיקה החלה את הרומן שלה עם המטבח בגיל צעיר, בתהליך שניבנה בטבעיות,שילוב של נסיבות והזדמנויות ולאו דווקא בחירה מכוונת. הזירה הקולינארית של מיקה משתרעת על פני כמה יבשות והרבה תחנות: מלצרית וברמנית (פאריז), מנהלת משמרת (דרום אפריקה) ומארגנת אירועים, עד שהפכה לאחת מהמובילות בין השפים בארץ, שלא לדבר על התרומה הנשית לתחום שמאופיין על פי רוב בהגמוניה גברית.

את הבסיס קיבלה מיקה ב"פרנצ' קולינארי אינסטיטיוט" בניו-יורק, שם שהתה 15 שנה. מקום העבודה הראשון שלה היה במסעדה "טריבקה גריל", בתורassistant pastry chef" ". לאחר מכן, ארבע וחצי שנים כ-banquet chef manager"" .פרוייקטים נוספים: שיתופי פעולה עם שפים, תכנון ובצוע פתיחת מסעדת "נובו", ותוכניות טלוויזיה בערוץ האוכל האמריקאי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על