מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017


"פסטה צ'נטרו", המסעדה האיטלקית החלבית השוכנת בפרדס חנה, היא התחנה הנוכחית של שף דניאל גולדווטר. חלקים נבחרים בתפריט של המסעדה נסמכים על העובדה שבמקום ניצבת בגאון מכונת פסטה המייצרת רביולי מושלם (במילויים משתנים כמו בטטה וכרישה, תרד וריקוטה, חצילים, פטה וברוקולי ואחרים), ניוקי, פטוצ'יני, עלי פסטה טריים ומצוינים ועוד. במסעדה מייצרים את הפסטה הטרייה המשמשת גם להכנת המנות, גם לאספקה למסעדות אחרות, וגם למכירה על המשקל לקחת הביתה. לאזניות גדולות ומגשי קנלוני אף הם נמכרים ללקוחות הבאים לרכוש הביתה מטעמים לאירועים או לוויקאנד. מאחר שב"פסטה צ'נטרו" גם הקינוחים מיוצרים במקום, ואפילו גלידה, סורבה ועוגות, גם אותם ניתן לקנות לקחת הביתה. ולא אמרנו עוד מלה על לחם הבית המשובח...

לגבי מבנה המסעדה והמיקום שלה מתוודה שף דניאל כי מדובר בהתאהבות. "המסעדה היא קטנה", מספר דניאל, " יש לה גינה מקסימה המתאימה לישיבה בימים שמשיים, ועיצוב מודרני מינימליסטי. רצפת בטון. שולחנות מעץ. בר קטן בו מוכרים רק יין ובירה. מקום ביתי שאני מאוד גאה בו".

המנות המיוחדות של "פסטה צ'נטרו", שמוצאם של חלקן הגדול מצפון איטליה ומטוסקנה, אינן מנות שפוגשים לרוב במסעדות ארצנו. שף דניאל מספר למשל על מנה בשם 'טימבלו' – מאפה פסטה עם פיטריות פורצ'יני בעל מראה קונוסי של מגדל גבוה, המוכן במעין אצבעון גדול, ונאפה בתנור בבן מארי. עוד שם לא ממש נפוץ של מנה מופלאה הוא ה'רטולו' – רולדה של דף פסטה ממולא למשל בסלמון, תרד, ופטריות פורצ'יני. את עלה הפסטה עטופים בבד וקשורים משני צדדיו ומבושלים במים רותחים. התוצאה היא מנה נהדרת ויפה וגם כזו שאינה שמנה או משמינה מדי. 'קרטוצ'יו', מנה נוספת עם שם שאינו שגור במקומותינו, היא מנת פסטה שבמקום לבשל במים מבושלת בתנור בנייר פרגמנט עם הרוטב שלה וכל מרכיביו (לדוגמה: אנשובי, זיתי קלמטה ורוטב עגבניות). הפסטה מתבשלת על בסיס הרוטב ולא המים, ולכן היא ספוגה בטעמי הרוטב. מעדן אמיתי.

לסיום, כשתוהים איזה מטבח חוץ ממטבח איטלקי אהוב על שף דניאל גולדווטר, מפתיע לגלות ש"אני אוהב אוכל תימני", מעיד על עצמו השף האיטלקי, "אשתי תימנייה ואני נהנה מאוד מהאוכל של אמא שלה. אוכל מסורתי תימני".
מאת: גלי פיאלקוב
והפעם: דניאל גולדווטר השף של מסעדת "פסטה צ'נטרו"
רעבים לאוכל גורמה שגם אתם יכולים להכין בבית? מה דעתכם ללמוד מהטובים ביותר? מדי שבוע נפרסם במדור מתכון או פיתוח פרטי מבית מדרשו של אחד מהשפים המוכרים בארץ. עליכם רק להפשיל שרוולים, לציית להוראות ולמינונים והופ – אצלכם במטבח תענוגות גורמה שייגרמו לכל בני הבית לחייך. והשבוע: דניאל גולדווטר, השף ובעליה של מסעדת "פסטה צ'נטרו" מפרדס חנה. בתאבון!
דניאל גולדווטר, השף ובעליה של מסעדת "פסטה צ'נטרו" מפרדס חנה, הוא כבר בן 50, אבל אחרי ששומעים את סיפור חייו וכמה כבר הספיק לעבור, מבינים שמדובר באדם שלא מניח לחיים לחלוף על פניו. הוא נולד באוקלנד ניו זילנד, ועלה ארצה ב-88 מטעמי ציונות. גר בארץ 15 שנים. חזר לחמש וחצי שנים לניו זילנד ושב אלינו לפני שנתיים שוב מסיבות ציוניות, וגם כי בתו הגיעה לגיל בי"ס תיכון והיה חשוב לו ולאשתו שהיא תלמד פה ובעברית ותתחבר לארץ.

בשנים בהן התגורר דניאל בארץ הייתה לו מסעדה איטלקית בירושלים, שענתה לשם "אל-דנטה". שבע שנים ניהל אותה ורק ב-2003 היא נמכרה. כשתוהים לפשר אהבתו של דניאל, בעל המבטא האנגלוסקסי והתרבות הניו זילנדית, מדוע הוא כה נאמן דווקא למטבח האיטלקי, ומאילו שורשים ינק, מסתבר שהכל נעוץ בחוויות הילדות שלו. לפני שנולד גרו הוריו באיטליה במשך מספר שנים. אחר כך חזרו לניו זילנד, אבל אימצו להם לא מעט פרטי מאכל מהמטבח האיטלקי – עובדה די ברורה כי לרוב מי שנתקל בקסמי המטבח הזה מאמצם ללבו באופן מיידי. כך קרה שדניאל הילד גדל על פסטה ופיצות ויתר קסמי המטבח של ארץ המגף, על אף שהיה מרוחק ממנה פיזית מרחק של קילומטרים רבים.

אבל שף דניאל לא הסתפק בלימוד רזי המטבח האיטלקי רק מבית אימו. הוא לקח את האהבה הזו והתפתח איתה לאורך השנים. בתקופת האוניברסיטה שלו התפרנס דניאל מבישול במטבחים שונים במסעדות איטלקיות בניו זילנד, ומאוחר יותר גם חי שנתיים בסידני שבאוסטרליה, וגם שם צבר ניסיון במטבחים איטלקיים. כשהיה בדרכו ארצה "לעשות עלייה" עצר למשך פרק זמן באיטליה. גר בה והרחיב עוד את ידיעותיו בתחום הבישול האיטלקי. ומה עוד קיבל מהמשפחה? חיבה גדולה ליין, וגם אהבה אליו – למשפחת גולדווטר, מסתבר, יש יקב מפורסם בניו זילנד, "גולדווטר אסטייט" שמו. בעליו הם דודו ודודתו של דניאל, מהם למד רבות גם על רזי הכנת היין. "בכלל", מעיד על עצמו דניאל, "גדלתי בעולם הקולינאריה והיין ותמיד התחברתי אל התחומים האלו".

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על