מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017


אם תוהים כיצד הסתדר בלי לעסוק בבישול בעת טיוליו, מספר אומברטו שהוא למעשה מעולם לא הצליח לחדול מלבשל. כך למשל, בטיול גמלים שערך לתיירים במצריים, בליווי בדואים, בישל באחד הערבים ארוחת מלכים לכ-30 איש, ממצרכים נגישים במדבר, כמו: עלי מרווה, תמרים, בשר כבש, מי-ים, דגים, פול, חלב גמלים ואפונה. התיירים שבילו עם אומברטו זכו, אם כן, לא רק במדריך טיולים אלא גם בשף מנוסה, יצירתי ומצטיין.

עם פרוץ האינתיפאדה האחרונה, ענף התיירות לסיני נסגר כולו ואמברטו גילה אפשרות לחזור ולעסוק בתחום שכל כך רצה בו מלכתחילה. בזמן זה בדיוק עסק אבי כראל בפתיחתה של המסעדה הברזילאית "קאזה דו ברזיל" באילת, ובין השניים, שנפגשו במקרה, נוצר מיד חיבור מדהים. כראל שכר את אומברטו טוקוס כשף של "קאזה דו ברזיל". הם תכננו יחד את התפריט הנהדר של המסעדה, ומאז אורחי המקום נהנים מהתוצאות המדהימות.

לקוחות המסעדה מכירים את אומברטו כ"שף המזמר". ואכן, אומברטו לא מתחבא מאחורי הסירים והמחבתות, אלא משלב בעבודתו את אישיותו הססגונית הברזילאית ומשלהב את האורחים בצרורות משפטים ובחמשירים אותם כתב בעצמו.

מסתבר שההשקעה והנאמנות לאהבת הבשר משתלמות – בשנים האחרונות הפך אומברטו לשף מוביל בענף מסעדות הבשר בארץ. הוא מלווה שפים צעירים, מלמד אותם מניסיונו העשיר ומשתף אותם ברזי תרבות הבשר הברזילאית. כיום מופיע אומברטו בתכניות בישול רבות, והוא הפך זה מכבר לדמות ידועה מאוד במחוזותינו.
מאת: גלי פיאלקוב
אומברטו טוקוס: על מסעות ועל מסעדות
סיפור חייו המרתק של אומברטו טוקוס, השף של מסעדת "קאזה דו ברזיל", מהווה רקע לאהבת הבשר האמיתית שלו, ומלמד שכשאוהבים תמיד חוזרים בסוף הביתה.
אומברטו טוקוס נולד בשנת 1952 בעיר פונטה גרוסה, שממוקמת במדינת פאראנה הדרומית בברזיל. הוריו, אוסקר וליזלוט טוקוס, היגרו לברזיל בשנת 1933 מגרמניה, כבר בתחילת הפוגרומים, כאשר הנאצים עלו לשלטון.

אומברטו עצמו גילה את סיפור חייה של המשפחה בשנת 1996, על-ידי קשר שיצר עם בן-דוד שחי בגרמניה ושרד את תקופת המלחמה. בן-הדוד, מייקל טוקוס, סיפר לאומברטו שניצל מהשואה בעזרת שם המשפחה בעל הצליל הלא יהודי, ושלח אליו את העץ הגניאולוגי הענף של המשפחה, שחוזר אחורה לשנת 140 לפני הספירה. כך גילה אומברטו עולם ומלואו על משפחתו וקורותיה.

הסתבר לאומברטו שבתקופת בר-כוכבא, כאשר בארץ ישראל שלטו היוונים, הוחלף שם המשפחה של אבות אבותיו ל'טוקוס', שהוא למעשה המלה 'סוכות' אבל בהיפוך. המשפחה, שנאלצה לשנות את השם בעקבות דרישתם של היוונים כתנאי להמשך קיום המסחר בין יהודים ויוונים, התחכמה ומצאה פתרון שהשביע את רצון היוונים, אך אפשר לה עדיין לאחוז בשם שיזכיר לבני המשפחה את דבר יהדותם. לאחר תקופת היוונים, ודרך תקופת הרומאים, גלו בני המשפחה בעל-כורחם לספרד, ומשם לגרמניה, בשל האינקוויזיציה הספרדית.

אומברטו גדל בברזיל, בחבל ארץ אשר בו עוסקים בעיקר בגידול בקר. אביו היה הקצב השכונתי של העיר פונטה גרוסה. המשרות הראשונות של אומברטו היו בחוות בקר, אשר נמצאות בכל מקום בחבל ארץ זה, ובהן העשיר את ידיעותיו בגידול בקר בתזונה ובתנאים מבוקרים. לאחר מכן עבד עם אביו ז"ל בקצביה המשפחתית ולמד את כל סודות המקצוע. לשוחח עם אומברטו על בשר זו חוויה בפני עצמה, שכן אומברטו אוהב כל כך את העיסוק בבשר, עד שהתלהבותו מדבקת את כל שומעיו.

הוא עלה לארץ היישר לאילת החמה בשנת 1982, יחד עם רעייתו וילמה ושלושת ילדיהם : קרול, פאולין ואוסקר. כששואלים אותו למה עלה לישראל, הוא עונה בחצי צחוק-חצי רצינות: לא עשית טעויות אף פעם בחייך?! למעשה ההחלטה לעלות הייתה משפחתית, ונבעה מן המחשבה שכדאי שהילדים יקבלו חינוך ישראלי ציוני, ושבארץ ישראל יהודי תמיד יוכל להרגיש בבית ולמצוא שלווה.

אבל, תקוות לחוד ומציאות לחוד. אחרי שעלו ארצה התקשה אומברטו למצוא עיסוק דומה לזה שבו התמחה בברזיל, ומכיון שכך, ובשל העובדה שהוא בעל קליטה מעולה לשפות (במשך השנים למד שפות רבות וכיום הוא דובר 8 מהן: פורטוגזית, ספרדית, צרפתית, גרמנית, אנגלית, איטלקית, ערבית, עברית) החל לבסוף לעבוד בענף התיירות באילת. תחילה עבד במלון "הסלע האדום", לאחר מכן במלון "אביה סונסטה" הידוע, עד להחזרת חצי האי סיני לידי המצרים בשנת 1987. כשהוחזר המלון למצריים חבר אומברטו לחברת בת של "אופיר טורס" ("Thru us travel”) ועסק בהדרכת טיולים במצריים, ולאחר הסכם השלום עם ירדן, גם לשם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על