מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 14.12.2017


הנה לפניכם מתכון מופלא של אורן בקר לקרנץ' ריקוטה – עוגה המתאימה במיוחד לחג השבועות, אבל כזו שתוכלו ליהנות ממנה בכל ימות השנה. בתיאבון!

קרנץ ריקוטה
החומרים לבצק בריוש
2.5 כוסות קמח
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
1/3 כף שמרים
3 ביצים
2 חב' חמאה קרה מאוד (100 גר' כל אחת)
חלב, וניל, גרידת לימון

אופן ההכנה
לערבב את החומרים היבשים יחד ולהוסיף חומרי טעם, ביצים ואח"כ חלב, עד שנוצר גוש. מוסיפים בהדרגה את החמאה, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מחלקים ל- 2 כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים ללילה במקרר.

מלית ריקוטה
400 גר' ריקוטה
1/4 גביע שמנת חמוצה
1/2 כוס אינסטנט פודינג
1/3 כוס סוכר
1/2 גביע גבינה 9%
גרידת לימון, וניל

אופן ההכנה
לפורר את הריקוטה עם הסוכר במיקסר. להוסיף גבינה ושמנת, חומרי טעם ולערבב. לבסוף מוסיפים את הפודינג.

הכנת העוגה
לרדד עלה מן הבצק. למרוח מלית, לגלגל רולדה, להתפיח ולאפות בחום של 170 מעלות כ- 20 דקות.
מאת: אורן בקר ומערכת ROL
מתכון חגיגי במיוחד של שף אורן בקר מ"בליקר"
רעבים לאוכל גורמה שגם אתם יכולים להכין בבית? מה דעתכם ללמוד מהטובים ביותר? מדי שבוע נפרסם במדור מתכון או פיתוח פרטי מבית מדרשו של אחד מהשפים המוכרים בארץ. עליכם רק להפשיל שרוולים, לציית להוראות ולמינונים והופ – אצלכם במטבח תענוגות גורמה שייגרמו לכל בני הבית לחייך. והשבוע אורן בקר ממסעדת בליקר. בתאבון!
שף קונדיטור אורן בקר הוא השף הראשי ואחד מבעלי ה-"Bleecker Bakery", רשת משגשגת בעלת חמישה סניפים הפרושים ברחבי הארץ כולה.
שף בקר החל את דרכו המקצועית בקורס מטבח ולימודי מגדנאות בבית הספר למלונאות "תדמור". לאחר מכן הגשים חלום ילדות בדמות לימודים בבית הספר המפורסם "קורדון בלו" בסידני, אוסטרליה. עם סיום לימודיו (בהצטיינות!) התקבל אורן לצוות הקונדיטורים של "סיליה ורביבה", עבד וצבר ניסיון ב"שיא קפה" וברשת "רולדין" – ואז הגיע ל"בליקר" המפורסם ששכן בקניון ארנה, שם היה אמון על הקינוחים המופלאים של המקום.
הצעד הבא היה פיתוח המותג "Bleecker Bakery", בצוותא עם איש העסקים המצליח לאור וכולדר, ויצירת קונדיטוריית בוטיק מדויקת ובעלת מגע אישי, חם ואוהב.
במקביל לעבודתו ב-"Bleecker Bakery", מקפיד אורן להשתלם במיטב בתי הספר בפאריז – Bellouet conseil, Ecole lenotre ואחרים – ומעמיק כל העת את ידיעותיו בכל תחומי האפייה, הקונדיטוריה, טכנולוגיות מזון ועוד.
כמו כן מופיע שף אורן בקר בתכניות טלוויזיה מובילות, והוא נחשב לאחד המרצים המבוקשים בענף הקולינאריה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על