מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017
הסופגניות בשמן עמוק וחם (כ- 170 מעלות). נצנן את הסופגניות.

קרם שמפניה:
2 כוסות מלאות שמפניה
1 3/4 כוסות סוכר
12 חלמונים
20 גרם ג'לטין
3/4 כוסות מים קרים מאוד
1 1/4 כוסות שמן

אופן ההכנה:
מרתיחים את השמפניה והסוכר. מנמיכים את האש ומוסיפים את החלמונים, תוך כדי בחישה אחידה עם מטרפה. על גבי בן-מארי יוצרים חלת ג'לטין מהג'לטין המומס והמים. מוסיפים את הג'לטין המומס לנוזל השמפניה ומערבבים. מקררים לטמפ' של 32 מעלות. מקציפים במיקסר את השמנת כ- 2-3 דקות, עד שרואים התחלה של קצפת קלה. מקררים לטמפ' החדר. בעזרת שק זילוף וצנתר מחדירים את קרם השמפניה לסופגנייה המקוררת מהצד. מקשטים למעלה ומגישים עם מעט אבקת סוכר.
מאת: אורן בקר
השבוע: אורן בקר מבליקר בייקרי
רעבים לאוכל גורמה שגם אתם יכולים להכין בבית? מה דעתכם ללמוד מהטובים ביותר? מדי שבוע נפרסם במדור מתכון או פיתוח פרטי מבית מדרשו של אחד מהשפים המוכרים בארץ. עליכם רק להפשיל שרוולים, לציית להוראות ולמינונים והופ – אצלכם במטבח תענוגות גורמה שייגרמו לכל בני הבית לחייך. פותח את הסדרה אורן - השף של בית קפה קונדיטוריה בליקר בייקרי. בתאבון!
סופגנייה במלית קרם שמפנייה
בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מחפשים בחג החנוכה סופגניות מיוחדות ומעניינות (תרצו, אפשר להגדירן כלא סטנדרטיות), שאפשר להוסיף לצד הסופגנייה המסורתית שכולנו זוכרים ואוהבים מן הילדות.
לכן, בכל שנה, לקראת החג, אני חושב על מליות חדשות ומפנקות לסופגנייה. המתכון הזה זכה להרבה הצלחה בשנים האחרונות, כשקרם השמפניה נותן "טוויסט" חגיגי ומענג לסופגנייה הותיקה. ניתן להכין סופגניות גדולות או קטנות, אבל חשוב בכל מקרה להשתמש בשמן חם מאוד בטעם ניטראלי, כך שטעמי המלית יבלטו והסופגנייה תצא פריכה מבחוץ, רכה מבפנים ולא שמנונית מדי.

מרכיבים:
(מתכון ל- 20 יח' סופגניות)
1/2 ק"ג קמח
3/4 כף שמרים יבשים
1/4 כף מלח
1/3 כוס סוכר
1 1/2 חב' חמאה רכה
2 חלמונים
1 כוס מים
1/4 כוס ברנדי

אופן ההכנה:
נשים בקערת מיקסר את כלל החומרים ונערבל עם וו לישה כ- 7 דקות, עד לקבלת בצק חלק
ואחיד. נניח בצד את הבצק לתפיחה, עד להכפלת נפח. נוריד אוויר מהבצק ונחלק אותו לכדורים קטנים (כ- 20 יח'). נניח את הכדורים להתפחה נוספת, להכפלת נפח. נטגן את
הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על