מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


יונתן הוא אדם פעיל מאוד. בנוסף להיותו רוקח, בנאי, חקלאי, אינסטלטור לעת מצוא ושף ובעל מסעדה, יש לו קול טנור חם. קולו בא לידי ביטוי בחזנות בבית-הכנסת, ובהיותו חבר במקהלת לאדינו, אשר הוציאה כבר שני דיסקים, והופיעה בפסטיבל ירושלים. "האקוסטיקה די טובה במסעדה", דיווח יונתן, ופרץ לפתע בשירה רמה באיטלקית, לשם המחשה... יונתן שר לחוגגים ימי הולדת במסעדה, בדרך כלל בהפתעה, כדי לשמח את חתן או כלת השמחה.

בנוסף להיותו בעל המסעדה, ובנוסף לפעליו הרבים, יונתן מעביר הרצאות על ההיסטוריה של הבישול האיטלקי בבית הכנסת עצמו, ומדי פעם אף מנעים את אוזני השומעים באופרה. כשיונתן נמצא במסעדה, חוויית הישיבה בה מקבלת מימד נוסף. איש שמח מאוד, ואפשר אף לומר קופצני, אם כי בעל חזות מרשימה וכבדת-ראש.

החיים יפים, וכיף לחיות – זהו הרושם המתקבל משיחתי עם יונתן, שהתלוצץ, חייך וצחק לאורך כל הראיון, מדי פעם פצח בשירה אדירה, ובירך כל אורח במסעדה לשלום. לאורך כל ההסטוריה של חייו, והוא בחור צעיר בן 54, דומה כי נהנה מאוד מכל דבר שעסק בו. כיום, כשהוא גר בירושלים ומנהל שני סניפים של מסעדה חמודה וביתית, המקפידה מאוד על טריות ואותנטיות, שר ומחזן, ו-שמא שכחתי לומר? - מחדש מדי פעם את טעמי המסעדה ואף מכין ליקרים (בעיקר מפירות הדר), מצליח יונתן להדביק את אורחי המקום בשמחה ובהנאה הגדולה שלו ממעשה ידיו, ולהשאיר עליהם רושם נעים מאוד וידידותי, המהווה חלק בלתי נפרד מן האכילה במסעדה.
מאת: נעמה הלוי
החיים יפים, כדאי לכם לחיות
השף יונתן אוטולנגי נולד במילאנו וחי שנים באיטליה; בנוסף להיותו שף, הוא רוקח, בנאי, חקלאי, אינסטלטור לעת מצוא, חזן בבית-כנסת וזמר לאדינו. את כישוריו הקולינאריים, שספג באיטליה ושכלל בהמשך, הוא מפגין במסעדת "אגס ותפוח" הירושלמית שבבעלותו, ומכישורי השירה ושמחת החיים שלו נהנים כל באי המסעדה
את הראיון ערכתי במסעדת "אגס ותפוח" שבבעלותו של יונתן אוטולנגי, הממוקמת בכיכר ספרא שבירושלים. יונתן, איש מאוד שמח ועליז, קם כמה וכמה פעמים על מנת לברך לשלום את באי המסעדה, לקוד קידה קלה או ללחוץ את ידם. הראיון היה רצוף הלצות וסיפורים מעניינים, בהיותו איש רב-פעלים עד כדי כך, שהיה מעט קשה לעקוב אחריהם...

מעט הסטוריה:
יונתן אוטולנגי נולד במילאנו שבאיטליה בשנת 1952, למשפחה דתית בת חמישה ילדים. כבר מגיל ארבע, הוא מתאר, נכנס למטבח ומאז לא יצא ממנו. עיקר הלמידה, שכללה בעיקרה עבודה עם בצקים, בא מסבתו, אמא של אבא, שגרה עם המשפחה.

ב-1976 עלה לארץ, והספיק לעבוד בבית מרקחת בנתניה ואף לגור כחמש שנים במושב נוב בגולן. ב-84', ישראלי ותיק כבר, החליף את אוויר הרי הגולן באוויר ההרים הצלול כיין של ירושלים, אליה עבר לצד אשתו. בעיר הקודש עבד יונתם כקבלן בעבודות בניה ואינסטלציה, עד שיום אחד אמר לו חבר – "למה שלא תפתח מסעדה?" - ומכאן העניינים התגלגלו מהר מאוד. באותה שנה רכשו הוא וחברו את המסעדה שפעלה אז בחאן הירושלמי. שנה אחר כך, רכש גם את הסניף השני, ברחוב המעלות בעיר.

המסעדה החלבית "אגס ותפוח" קיבלה את שמה מן הבעלים הקודמים, אשר החליטו שלשם יש צלצול נאה בצרפתית. יונתן, כמובן, שינה את השם לניגון האיטלקי: PERA E MELA, והשקיע במסעדה את אהבתו הגדולה למאכלים האיטלקיים, אותם טעם ולמד כל חייו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על