מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


חזרה לעניינים. התלבטתי באשר למנה העיקרית. לצד מנות הגריל, מציע המקום מיני תבשילים מיוחדים כמו סינייה, מוסקה, ממולאים, צלי, חזה עוף ופרגיות ממולאים, מג'דרה, מקלובה (פירוש השם, אותו מבטאים 'מאלובה', הוא 'מהופך'. הכוונה לתבשיל שכבות עשיר מן המטבח המזרחי הכולל אורז, בשר וירקות המתבשלים ארוכות גם יחד ומוגשים הפוכים ומהבילים הישר מן הסיר לצלחת).

אני דווקא הייתי במצב רוח למנות הגריל. הזמנתי קבב כבש ושישליק פרגיות. הקבב היה נימוח וריחו נפלא. גם הפרגיות היו רכות וטעימות. כראוי, שני סוגי הבשרים תובלו במינימום ונתנו לטעמו ולמיציו של הבשר "לדבר".

לצד הבשרים התכבדתי בצ'יפס וסלט ירקות ישראלי. הצ'יפס היו עבים, בחיתוך ביתי, א-סימטרי בעליל, לא כמו אחיהם המהונדסים והדקים. סלט הירקות הישראלי הורכב מעגבניות טריות, מלפפונים פריכים וחתיכות בצל. הוא תובל בשמן זית ולימון, מלח ופלפל. שוב, פשוט וטעים. בירה גולדסטאר צוננת מהחבית היוותה פרטנר מושלם לארוחה. אהבתי את העובדה שהיא הוגשה, כמו שצריך, בכוס קרה. לחילופין, אגב, ניתן לבחור במסגרת העסקית בשתייה קלה.

את סוף הארוחה, בחרתי לקנח בכוס מים רותחים ושיח נענע fresh נעוץ בתוכה.

לקראת הסוף עוד מילה טובה וחשובה. למרות השולחנות העמוסים, השירות במקום יעיל מאד ונעים. את ארוחתי ליוותה מלצרית חמודה מאד בשם אפרת, שהקסימה בחיוך אמיתי ובקשב ודאגה לכל צרכי הרעב והשולחן.

בלילות חמישי מתקיימים במקום ערבי קריוקי החל מהשעה 22:00 עם אומנים אורחים, מגוון סגנונות מוסיקה, ובר אלכוהול עשיר. הרעב המתגלגל והנוגס אחרי המשחקים ביד אליהו יכול למצוא את מבוקשו כאן בכיף. במקום ניתן לערוך אירועים, כנסים ומפגשים סגורים באווירה נעימה, עד 110 אורחים.
מאת: רועי שטיינברג
עסקית עם בשר בזעפרן
"זעפרן", הסמוכה לאיצטדיון יד אליהו, היא מסעדה שבדרך קבע עמוסה סועדים. האוכל כשר והמטבח מאוד ישראלי (בכיוון המזרחי). לכאן באים פשוט כדי לאכול, ישר ולעניין, בלי יותר מדי קשקושים. בטווח שבין 35 ל-55 ₪ תוכלו ליהנות מעסקיות בשר ומתוספות נדיבות עד מאוד.
והרי ווידוי לעת פתיחה (עניין שאינו כזה דרמטי, כי אם תולדה של ניסיון חיים ושליחות מסורה): אני, לעולם, אכנס למסעדה אך ורק לאחר שהצצתי פנימה וראיתי בה תנועה ערה. כזו שמרמזת על תחלופת מוצרים עירנית, טרייה ובריאה; כזו שמרמזת, ככל נראה, על התרצות סועדים וחזרתם לטובת חוויה נוספת; כזו שמגלה כיריים עובדות במרץ, מלצרים פעילים ועשן מיתמר מגריל מלא כל טוב העין וחוש הריח.

כך היה אותו היום, כשנתקפתי רעב בצהריים באזור המסחרי הסובב את אצטדיון יד אליהו. בלב האזור, ברח' נירים 3 (כפסע מהאצטדיון), שוכנת לה מסעדת "זעפרן". הצצתי: העניינים שקקו חיים. נכנסתי פנימה. העיצוב נאה ופשוט, קורקטי ונעים. הקירות צבועים בצבעי חרדל ובריק, וילון לבן מכסה את חלונות המסעדה הפונים לרחוב עד מחציתם, השולחנות מעץ וכך גם הכיסאות הנוחים המרופדים במושבם.

המוסיקה ישראלית בסגנון הגלגל"צי המוכר והאוכל כשר ומאוד ישראלי, עם קריצה למטבח המזרחי. לכאן באים פשוט כדי לאכול, ישר ולעניין, בלי יותר מדיי קשקושים ותפארות צלחת מצוירות , בלי מונחים אובר-סקסיים למנות ומאכלים. רוני, הבעלים, הוא בעל ניסיון בעסקי הבשר מזה שנים, את בשרי המסעדה הוא דואג להביא מן הטובים שבמשובחים.

במקום מוצעות 3 ארוחות עסקיות בשלושה מסלולי מחירים מאד נוחים: 35 ₪, 45 ₪ ו-55 ₪ הנבדלים, קל לנחש, במגוון הבשרים המוצעים. בכולן מוגשים ברוחב לב לפתיחה, בנוסף לפיתות, מזטים הכוללים: סלט טורקי, חצילים במיונז, חצילים פיקנטיים, כרוב חמוץ, אחיו הסגול (חמוץ-מתקתק יותר), מלפפונים חמוצים סטנדרטיים וטאבולה בורגול, שערבה לחכי בזכות חתיכות הלימון הקטנות ששולבו בה וסיפקו לה נפח וחן. בהמשך, מנה ראשונה לבחירה מתוך חומוס, מרק וסלט. בחרתי בחומוס. זה היה מן הזן הגרגרי הביתי. טעים. במרכזו תלולית טחינה סמיכה ולימונית ומעל שמן זית ופטרוזיליה קצוצה.

תוך כדי מסורת הניגוב הסיבובית, התחלפו סביבי האנשים. לצד מחויטים ישבו פועלים. כולם, כך נראה, אנשים העובדים באזור והמכנה המשותף לכולם – כן. הם רעבים! (וגם יודעים היטב איפה הם אוהבים להשקיט את הרעב).

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על