מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


בנתיים עובדיה התפנה לשוחח מעט עם השולחנות. הייתי חייבת לשאול אותו כמה מקומות ישיבה יש ב"סוכה הלבנה" - "כ-400" הוא ענה. לא האמנתי. תנסו לדמיין לעצמכם מקום שמאכיל 400 אנשים בו זמנית ממבחר המנות העצום שיש למסעדה להציע. " קטן עלי" סינן לעברי עובדיה, "אני ניהלתי אירועים (באולם) עם כמויות הרבה יותר גדולות של אנשים, אני לא מתרגש מזה".
ואכן בהמשך הערב שהמקום הגיע כמעט לתפוסה מלאה, היה נראה שעובדיה שולט ביד רמה במתרחש ולא מאבד את עשתונותיו.

המלצר החביב שלנו ניגש לקחת מאיתנו הזמנה למנה עיקרית.
יש שש מנות חדשות בתפריט אביב-קיץ 2010 שכוללות דגים, פירות ים ובשרים.
הדגיגה שלי התלבטה בין בייבי פרידה אדומה (לבחירה אפוי או מטוגן) לבין פילה לברק בגריל על מצע של עלי מנגולד, בטטה ואבוקדו. לאחר הטלת מטבע הזמינה את הלברק שהגיע היישר מן הגריל כשהוא נח לו בעדינות על המצע עליו הוא מוגש, והציג בשר עסיסי וטוב.
אני היית נטולת התלבטויות והזמנתי דואט קבב טלה טרי על מקל קינמון וצלעות טלה על מצע אורז ופירות יבשים. המנה שלי אכן הייתה משובחת – הקינמון תיבל את הקבב ב"טוויסט" קצת אחר, ואני מצאתי עצמי אוחזת במקל הקינמון ונוגסת בקבב שהיה כרוך סביבו (ממש כמו ארטיק- אבל לא). הצלעות היו עשויות מדי לטעמי, והאורז עם הפירות היבשים הזכיר לי את האורז של סבתא שלי.
אם הייתי אוכלת רק עם העיניים אז הצלחת שלי הייתה נשארת נקייה למשעי, אך עקב בעיות טכניות הטמונות בגודל הקיבה, נאלצתי "להשאיר בצלחת".

התבוננתי שוב בתפריט כדי לראות מה הבא בתור. לא הייתי בטוחה שאצליח להגיע עד קו הסיום, עד הקו המתוק הקרוי בפי רבים – קינוחים. באמת שלא הייתי בטוחה.
אבל אתם יודעים מה שונה בערב שכזה?
שלא היינו צריכות להזמין את הקינוחים, הם פשוט הגיעו ללא הזמנה מיוחדת מצידנו.
ואז עם כוס אספרסו קצר ביד אחד וכפית תורנית ביד שנייה מצאנו עצמנו בוצעות את הקרם ברולה המעולה שהיה מאוד צרפתי ועשיר, ונוגסות בעוגת הגבינה והתותים הטריים עם אטריות קדאיף שהייתה יחסית קלילה ומתוקה במידה המתאימה.
במנות אלו חתמנו את הערב המאוד מוצלח בסוכה הלבנה, שילחנו מבט חטוף אחרון בנמל ת"א שהתרוקן מסירותיו וליווה אותנו לכל אורך הערב.
לחצנו לעובדיה את היד, הודינו לו על החוויה, הבטחנו שנשוב, ושמחות, שבעות וטובות לב פילסנו את דרכנו הביתה.
מאת: דנה טבצ'ניק
על חומוס, טחינה וקוקי סאן ז'אק
תפריט אביב-קיץ 2010 של ה"סוכה הלבנה" השוכנת בנמל תל אביב הושק בקול תרועה, והצטרף לתפריט הטוב והמוכר של זו שממזמן כבר הפכה לאימפריה של הים
נשענתי לאחור פתחתי את הכפתור הראשון במכנסיי המבשר את זעקותיה של בטני: "אוקי, אכלת יותר מדי, תני לי גם לנשום קצת".
בחנתי את המסעדה שהאכילה אותי ואת זוגתי בכל טוב וחייכתי לעצמי.
זה היה ערב מעניין ליום האישה הבין לאומי – אנחנו ישבנו ואכלנו מיני מטעמים ומלצרים ממין זכר שרתו אותנו עם חיוך.

יום שני בערב,8/3/2010, הוזמנתי להשקת תפריט אביב-קיץ 2010 של ה"סוכה הלבנה" בנמל תל אביב.
מצלצל לכם מוכר? נכון, ה"סוכה הלבנה" במקור נפתחה בשנת 1983 על חוף ימה של יפו, ובשנים האחרונות מיצבה עצמה כמסעדת דגים יפואית ששמה יצא לחופים שכנים ורחוקים כאחד.
ב-2006 החליטו בעלי המסעדה, עובדיה סבא ויניב נמני, להעתיק את מיקומה צפונה - אל נמל תל אביב - כסניף משודרג יותר הפונה לפלח גדול יותר מהאוכלוסייה.
וכך מז'אנר מוכר וידוע של מסעדת דגים מזרחית עם מבחר סלטים לפתיחה, דגים, פירות ים ובשרים, הוחלט להתאים את אופי המסעדה לאוריינטציה של המקום ולקהל הצפון תל אביבי, עם מנות משודרגות ואותנטיות עם נגיעות מהמטבח האירופאי.

הגענו באיחור אלגנטי, לחצנו ידיים, אמרנו שלום, התיישבנו וחיכינו בכיליון עניים ובלוטות טעם פעילות יתר על המידה לארוחה.
בתחילה היו קצת דיבורים - כיאה לאירועים מסוג כזה - עובדיה הסביר, שיתף, הצחיק וסיפר על גלגולה של המסעדה, מה היה בעבר ומה יש היום, מה המוטו של המסעדה ובמה היא מתמחה. סיפר על המנות המיוחדות שיש בסוכה הלבנה – ויש הרבה כאלו, והלהיב אותנו לשווא על מנת הדגל שלהם – בס המוגש עם פ"י ברוטב שמנת - אותה לא זכינו לטעום.
ואז הכול התחיל, תפריט אביב-קיץ 2010 נתן את יריית הפתיחה.
הותקפנו תחילה במגוון סלטים שמילאו את השולחן לצד פיתות חמות ופיתה עם זעתר.
טחינה סמיכה וטובה, סלט חצילים אדום, חומוס עם שמן זית וגרגרי חומוס- מעולה, עגבניות חתוכות עם פלפל ירוק ח ר י ף, סלט טאבולה חמצמץ, זיתים דפוקים חמוצים-מרירים, איקרה עם בצל ירוק, דג מלוח, וקרוב לוודאי עוד כמה סלטים שפספסתי – אבל נראה לי שהבנתם את העניין – איך אומרים: "פותחים שולחן."
חשבנו שהבאות בתור הן העיקריות, מה שהסתבר כטעות.
כמה רגעים לאחר מכן בעוד אני מנסה לחשב מדויקות כמה מקום פנוי השארתי בבטן ל"דברים החשובים באמת", נחתו על שולחננו המנות הראשונות: טרין כבד עוף במעטפת פיסטוקים ומרמלדת בצל שהוגש עם טוסטונים, שאכן היה מעניין והפיסטוקים כאילו נועדו להיות שם.
לאחר מכן הצטרף אליו הקרפצ'יו לוקוס – שאפילו אני שידועה בציבור כשומרת על יחסים מרוחקים עם חבריי הדגים התפתיתי לטעום, אך לצערי לא התרשמתי עמוקות וכך גם רונה. היה משהו מתחכם מדי במנה הזו - כך חשבנו שתינו.
להשלמת הרצף הצטרפו ארבע צדפות קוקי סאן ז'אק במרטיני וחמאה ירוקה – והמנה הזו אפילו בלי לטעום אותה נשמעה מ ד ה י מ ה , וכך הייתה. הסאן ז'אק היו עשויות בדיוק במידה, החמאה הירוקה והסמיכה התמזגה איתם בצורה מושלמת. מעולה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על