מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


ערן המליץ לנו גם על קיש הפטריות שמוריס מכין על פי מתכון אותנטי "בדיוק כמו שהצרפתים מכינים", אז רובי החליט שננסה גם את זה. כי הרי לא אוכלים קינוחים על בטן ריקה. ואכן אחרי ביס אחד כבר הבנו שיש מה ללמוד מהם. כל ביס היה נימוח ומועדן, טעם שלא טעמתי במקום אחר, עסיסי, עם בסיס פריך, עם טעם נהדר ומרקם נימוח וקטיפתי.

כשסיימנו לאכול בחנתי את מקרר הקינוחים. לעוגות 2 גדלים: 24 ס"מ ו-20 ס"מ, והשפע גדול: טריקולד, גבינה אפויה עם פירורים, טירמיסו, גבינה אפויה עם פירות יער, שוקולד וקרם ברולה מצופה שוקולד, שוקולד קרם ברולה ומרמלדה. זה פשוט נראה מעולה. איזה כיף ש"וינטאג' פטיסרי" מקבלים הזמנות לעוגות... אני כבר זוממת לעצמי עוגה ליום ההולדת.

לקינוחים האישיים מגוון רחב יותר המכיל גם: אודאון – שוקולד לבן עם תפוז אדום, סאו פאולו – שוקולד עשיר עם דובדבן, פילדלפיה – שכבות שוקולד עם קרם משמש, פאי פקאן/פירות העונה/תותים/תפוחים/אגסים. לאנג'ו – שפירושו מטיל זהב בצרפתית. "או, זה נראה לי מעניין", אמרתי ובחרתי את הלאנג'ו לקינוח הראשון, שהוגש בצורת מטיל זהב שוקולדי והיה עם סוויץ' עסיסי בפנים, עשיר בטעם, קרם ברולה מעולה ונגיעות תפוז בשילוב מנצח.

בין המאפים הטריים שנאפים ב"וינטאג' פטיסרי" יום-יום תמצאו: מאפה גבינה, בריוש, קרואסון חמאה, קרואסון שוקולד, קרואסון שקדים, דניש (מאפה בצורת שבלול) קינמון, דניש קרם פטיסייר וצימוקים. בחרתי קרואסון שקדים לקינוח שני, עם הקפה. כל ביס היה פשוט שווה את כל הנסיעה ל"וינטאג' פטיסרי" ועינג אותנו כהלכה. חמאתי כראוי, עשוי מחומרי גלם מעולים, איכותי, טעים עם הנאה בכל ביס, פשוט לעצום את העיניים ולהתעורר בפריז. בוקר טוב צרפת!
מאת: אודליה צדוק
ויו לה פראנס!
"וינטאג' פטיסרי" היא מאפייה מעולם אחר השוכנת ברמת החי"ל בת"א. יש בה כל מאפה ופינוק וקינוח שתעלו על דעתכם או שתתגעגעו אליו מחופשתכם בפריז, ויש שם גם ארוחות בוקר מופלאות ומשתלמות.
חברה שלי חזרה מתקופה ארוכה בצרפת ומאז בכל פעם שמדברים על התקופה בצרפת היא טורחת להזכיר, לפאר ולשבח את הקרואסונים והמאפים שהיו לארוחת הבוקר שלה מדי בוקר. היא מתענגת על זיכרונות המאפים בהתרפקות מעוררת קנאה: האיכות, הטעם, חומרי הגלם וההנאה מכל ביס. פשוט דברים ש"אין בארץ" לדבריה. ואני, הישראלית, תמיד מסתכלת עליה בעיניים מקנאות וחושבת לעצמי "אם רק הייתי יכולה לגנוב קפיצה קטנה לצרפת, רק לדקה, בשביל לטעום את המאפים המגרים האלה ולהבין סוף-סוף על מה היא מדברת". החלום הזה נשאר רק חלום כי אני, כמו תמיד, שקועה בשגרת היום-יום, העבודה והמשפחה, ובנינו – למי בכלל יש זמן לקפיצה קטנה לחו"ל?

שמעתי שממש בצפון תל-אביב, ברחוב הברזל שברמת החי"ל, נפתח "וינטאג' פטיסרי" – מאפייה צרפתית ובית קפה למאפים אותנטיים – שהוקם על-ידי מוריס אפריאט, שף קונדיטור מצרפת, ושותפים. מוריס ושותפיו מביאים את צרפת לארץ בכל ביס. לא יכולתי לחכות, תפסתי את אחי בבוקר שמשי וקפצנו לצרפת הקטנה – "וינטאג' פטיסרי" שלנו.

את פנינו קיבל ערן, השותף השני. בסקירה קטנה של המקום גילנו פינת חמד צרפתית אמתית, בעיצוב מעודן ואלגנטי. ויטרינת מאפים ועוגיות יפה וויטרינת קינוחים מגרה ניצבו מולנו. הכל טרי-טרי וריחני, מעשה ידי מוריס להתפאר. ל"וינטאג' פטיסרי" מגוון ארוחות בוקר, קישים, סלטים וכריכים, וכמובן גם מבחר קינוחים מעולים, אשר למקום התמחות בהם ושמשווקים גם למסעדות ובתי קפה ברחבי הארץ.

לארוחת הבוקר שלנו הוגשו לנו, בנוסף לאומלט, גם שפע מטבלים: גבינה לבנה, גבינה פטה, פסטו נהדר שנטחן במקום, גבינת שמנת, סלט אבוקדו, סלט טונה וריבת פירות יער בתוצרת ביתית. עוד קשטו את שולחננו סלסלת לחמים עם קרואסון לצד סלט ירקות חתוך טרי, לפי ההזמנה! כל עגבנייה ומלפפון נחתכו ממש לפני ההגשה, הכל רק בשביל שהלקוח יקבל את הטריות הכי גדולה שאפשר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על