מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


למנה ראשונה הוגשו לנו סלט אנטיפסטי פטה, ברוסקטה חצילים ופלאפל חציל קלוי. סלט האנטיפסטי פטה, לכאורה מנה שגרתית, התגלתה כמנה טעימה במיוחד שסוד קסמה הוא בתיבול ויניגרט ההדרים המעולה ובשלל הירקות הקלויים והמתובלים בדיוק במידה. הברוסקטה חצילים, מוגשת על גבי צנימים מעוטרים בסלט טחינה וחצילים, לבנה, סלסת עגבניות, בצל עם סומק ונגיעות שמן זית, לא אכזבה אף היא. אך, ללא ספק, הדובדבן שבקצפת, ואולי הדובדבן שבארוחה כולה היה פלאפל החציל הקלוי. כדורי הפלאפל, העשויים מחומוס וחצילים ומתובלים ברוטב יוגורט, הם לא פחות מתאווה לחיך, וחובה לכל אורח במסעדה.
למנה עיקרית טעמנו נתח אנטרקוט עסיסי, המוגש על מצע פירה ובצל מטוגן, ושיפודי ענק של בשר טלה, המוגשים על מצע פירה אריסה מופלא בטעמו. אם דווקא בדגים חפצתם – אל דאגה, הווילה מציעה מגוון מנות דגים ואף מספר מנות צמחוניות מגרות, כדוגמת פטוצ'יני ביתי או ריזוטו כוסמין ופרמז'נו.

תפריט הקינוחים של הווילה אף הוא מעורר השראה – קרם היוגורט והקדאיף, מעליו מפוזרים שבבי תפוחים וגרנולה, הוא חגיגת בריאות מתוקה, ופרופיטרולים עם גלידת וניל וקרם שוקולד מקפיצים את ההגדרה של מתוק משובח כמה דרגות מעלה.

באמצעות מחירים שפויים למדי, תפריט משובח, מנות גדולות ומשביעות, מיקום מצוין והמון אווירה טובה, מסעדת "וילה כרמל" ממצבת עצמה כאלטרנטיבת בילוי קולינרית מיוחדת במינה בנוף החיפאי. הקפידו להזמין מקום ישיבה בסופי שבוע, שכן המקום עלול להיות עמוס באורחים. וחוץ מזה? צאו לבלות. בתאבון!
מאת: מורן פרי
עסקים חובקי עולם
ב"וילה כרמל" השוכנת בחיפה תמצאו פשוט הכל – אווירה ומיקום מקסימים ביותר, אוכל איכותי ומגוון המגיע במנות נדיבות, שירות מקצועי וגם... מחירי עסקיות משתלמים ביותר
רבות נכתב ונאמר כבר על פרויקט המלונאות הייחודי בל ליבה של שכונת כרמליה בחיפה, המתהדר בשם "וילה כרמל". המבנה עבר גלגולים רבים שלא יביישו כל ספר היסטוריה המכבד את עצמו – הוא הוקם לפני למעלה מ-70 שנים ותפקד כמלון בתקופת המנדט, אירח את גדולי האומה וביניהם אף דוד בן-גוריון, לימים הפך לבית אבות, ננטש, ולבסוף נרכש לפני שנים אחדות על-ידי היזם שלום שיטרית, שופץ מהיסוד, והפך לאחת הפנינים החיפאיות היפות ביותר – מלון בוטיק בן 15 חדרים, המתהדר בספא ובמסעדה מעולה, המשרתת את אורחי המלון והקהל הרחב כאחד.

יצאנו לעבר המסעדה בצהרי יום שישי חמים ומואר. המסעדה, שמוקמה בחצר המלון ועוצבה בטוב טעם על-ידי האדריכל החיפאי נתן פייביש, מארחת את באיה בחצר הפתוחה, הנהנית מצילה של הצמחייה בגן, או בחלל הסגור והמקורה. קהל הסועדים ההומה סביבנו, החל ממשפחות עם ילדים, דרך חבורות עליזות ואנשי עסקים וכלה בזוגות, השתלב היטב וללא ספק אף תרם לאווירה הנינוחה והנעימה במקום, כיאה לצהרי יום שישי.

הימים של "וילה כרמל" מחולקים לשלושה – תפריט ארוחות הבוקר מוגש עד השעה 12 בצהריים, הוא קצר וממוקד אך מזמין ומפתה, ובהחלט עונה על מגוון רב של טעמים. בין יתר המנות, תוכלו למצוא בו שקשוקה, מוזלי ופרנץ' טוסט, לצד ארוחת בוקר ישראלית קלאסית. החל מחצות היום מציעה הווילה ארוחות עסקיות במחיר שווה לכל כיס (69 ₪ או 89 ₪), המכילות מנה ראשונה, עיקרית ושתייה. גם מנות הקינוח המשובחות מוגשות במחיר מוזל של 19 ₪ בלבד.

בשעות הערב משנה המקום את פניו מעט, עת אנשי העסקים ועובדי המשרדים הרבים הפוקדים את המקום מפנים מקומם לזוגות ולמפגשים חברתיים. רוח הכרמל הצוננת, לצד הנרות והגן הפסטורלי הופכים את המקום לאטרקציה רומנטית וקולינרית. בוודאי תופתעו לשמוע, שלהבדיל ממקומות אחרים, גם בשעות הערב מפנקת המסעדה את באיה בתפריט עסקי משתנה. החודש יזכו באי המקום ליהנות ממנה ראשונה או קינוח בעשרה ₪ בלבד, על הזמנת כל מנה עיקרית שבתפריט. כל זאת, מבלי להתעכב עוד על הערבים המיוחדים שמארחת הווילה, כדוגמת ערב הסילבסטר, ערבי ג'אז או אירועים סגורים לקהל של עד מאה משתתפים.
ונפנה לעיקר, מה יש לאכול? על החגיגה מנצח השף יאיר שרון, הזכור לטובה מקונצנזוסים חיפאים אחרים כדוגמת מסעדת "רנה" שנסגרה בינתיים. הווילה היא מסעדת ביסטרו, וככזו היא מציעה מגוון מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים המוכנים על-ידי קונדיטור הבית, לצד לחמים ומאפים, הנאפים אף הם במקום. הן הקינוחים והן המאפים מוצעים למכירה הביתה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על