מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


לעיקריות הזמנתי טאפאסים של קוביות תפוחי אדמה פריכים עם צ'ילי ומיונז שום – שהפעם הסוויטץ' בפה היה ברוטב, סלט כרוב לבן עם חזה עוף על הגריל, בלוויית מיונז ושמן סומסום, אני לא מרבה לאכול סלטי כרוב בכלל, אבל הפעם, החזה עוף ושמן הסומסום שדרגו את המנה למקורית ומשביעה יותר עם סוויטץ' אסייתי וחזה עוף מעולה. עוד אכלנו רול ויאטנמי – דף אורז עם עוף (אפשר גם ברווז) וירקות, עלי נענע וכוסברה. גם טעמתי ממנת כבד קצוץ ומתקתק, המוכן במקום לפי המתכון הסודי של השף. יש משהו במתיקות המעודנת של הכבד הקצוץ של אוג'רה שאין במקום אחר. מעולה וחדשני, הסוד כמובן – שמור אצל השף.

גולת הכותרת והפתעת היום היו שתי מנות מעולות: פסטה זנב שור עם ארטישוק וירקות שורש, מנה שצריכה להיכנס לספר המנות המומלצות בתל-אביב, יחד עם מנת שקדי עגל, ערמונים ופטריות ברוטב בקר. וואו וואו! אני לא יודעת איזו מנה הייתה יותר טובה אבל שתיהן היו משובחות. שילוב של טעם בייתי עם איזה סוויטץ' בתיבול שגורם לך רק לחשוב: "וואו זה טעים, מה שמו שם"? דנה הזמינה ממנות הצהריים קנפי עוף בציפוי פריך, ולא הפסיקה לשבח ולהלל את הטעמים של "אוג'רה" יחד עם טעימות בלתי פוסקות משלל המאזטים שלי.

מוס שוקולד על קראנצ'י שקדים ועוגת גבינה אפויה היו לקינוח שלנו, ושוב – וואו! מסתבר שלאוג'רה יש קונדיטורית-בית שעושה מידי יום את העוגות המעולות הללו. כן, גם המתוקים של המקום מקבלים ציון לשבח!!! פשוט שילוב של אווריריות ומתיקות מעודנת שלא ראיתי ולא טעמתי הרבה זמן. לנו – לעומת זאת – מגיע אוסקר שהצלחנו בכלל לקום מהכסא אחרי כל כך הרבה אוכל – ואוכל טוב ושווה!!! אחרי שלוש וחצי שעות התרוממנו וצעדנו לעבר הרכב. אני כבר רוצה לחזור ולטעום מעדנים שטרם טעמתי! ואם (או יותר נכון כש...) אתם הולכים תציעו לי להצטרף או לפחות – תגידו שאודליה שלחה אתכם!
מאת: אודליה צדוק
טאפס מולטי-קולינארי
במתחם הסינמטק שבתל-אביב ממתין "אוג'רה" – טאפס בר חדש וייחודי שמציע לאורחיו הפתעות משתנות ומתחלפות ואוכל שמרתק את הפה ואת הנשמה. לכו אליו בצהריים ותיהנו ממחירים מופלאים ושווים שווים
בפינת רחוב לסקוב, ממש על הגבול עם אבן גבירול, הוקם לפני כחודש הטאפאס הבר המולטי-קולינרי החדש בשם "אוג'רה" – שממית בערבית. "אוג'רה" הינה טאפאס בר לא קונבנציונלי, מכיוון שאינו טאפאס בר ספרדי-אותנטי, אלה משלב בתוכו שלל מטבחים מכל קצוות תבל. גיל בלחסן השף טייל בכל העולם, טעם מכל מקום, ופתח את "אוג'רה" על מנת לתת ללקוח מנות טאפאס טובות ומעודנות, עם תמורה לכסף ותמיד עם סוויטץ' בפה. ב"אוג'רה" ייקחו כל מנה (כמעט) ויתנו נגיעה אחת לפחות של מרכיב יוצא דופן ומלא חשיבה, נגיעה שתשנה לכם את כל מה שחשבתם על אוכל. דנה חברתי ואנוכי יצאנו לבדוק את מהות ה"אוג'רה". השעה הייתה שעת צהריים ו"אוג'רה" הייתה מלאה, פשוט מדובר בסיפור הצלחה קולינרי.

בצהריים נעים מחירי המנות באוג'רה בין 18 ₪ ל- 52 ₪, כשהמחיר ה"גבוה" הוא על מנת עוף שלם! פסטה תעלה לכם 28 או 32 ₪ והמבורגר אנטריקוט יעלה, לדוגמה, רק 45 ₪. לשולחננו הגיעה, מיד כשהתיישבנו, סלסלת לחמים וזיתים מתובלים, עם שפע בלתי מבוטל של לחמים וביניהם לחמים העשויים מקמח שיפון, מקמח מלא, מדלעת ופשתן, היה גם בייגלה, וגולת הכותרת שגרפה המון ממחאות ממני ומדנה: מקלות פרמז'ן. סלסלת הלחמים המפוארת הזו היא על-חשבון הבית. איתה הגיע מבחר מהסלטים היומיים: סלט כרובית עם בצל ירוק; גריסים עם בטטה ופלפלים; סלק עם בצל וכוסברה; סלט חצילים יווני; סלט עגבניות חריף; ועדשים עם בצל. הכול טרי-טרי, פרי ידיו היצירתיות של השף. ומומלץ שתדעו – הסלטים של אוג'רה משתנים מידי יום. אמרתי ש"אוג'רה" מולטי-קולינריים – לא משעמם בפה אף פעם! לפתיחה הגיעו כרובית ומחית תפוחי אדמה בציפוי פריך מטוגן, עם 3 מטבלים: מיונז שום, צ'ילי חריף, וברביקיו. ניסינו את שתי האופציות עם כל אחד מהרטבים והכול היה ממש טעים. הכרובית התפצפצה בפה בעדנות כזו שמחממת את הלב (ואת הפה).

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על