מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


סלמון הוא סוג של הפרעה נפשית. הצבע הוורדרד, הטעם הייחודי והמרקם הבשרני הופכים אותו אהוב גם למתנזרי הדגים. אלא שהדג, שהפך לפופולארי מאוד בארצנו הקטנה, לא תמיד מקבל את היחס הראוי לו – פעמים רבות מדי נתקלתי בדיקט יבש עד כדי שיעול, חסר טעם ובעל צבע אנמי. זה מה שקורה שמבשלים אותו כמה שניות יותר מדי. בישול מדויק של הסלמון היא אומנות של ממש. הסלמון של "טוסקה" היה בר-מזל, וזכה למגע אומן שהפך אותו לבעל מעטפת פיצוחית הנשברת קלות, למלא עסיסיות ולעתיר בשרנות גורמתית. איזה תענוג... למרות שהסלמון הוא תייר נורבגי, כלומר אקסקלוסיבי ויקר, הדבר לא בא לידי ביטוי בגודל המנה ב"טוסקה". הנתח היה נדיב מאוד, פונק בערימות של סלט לצידו, ואם כל זה לא מספיק, הרי שיתדות של תפוחי אדמה חרוכים בעשבי תיבול מילאו את צידה השני של הצלחת. לימור ואני חלקנו את המנה והסכמנו פה אחד: נפלא.

במקביל הגיעה צלחת עמוקה וענקית, ובה פנה חצילים ברוטב רוזה. במבט ראשון כלל לא העלינו על דעתנו שניתן לסיים את המנה הגרנדיוזית הזו שבהחלט הייתה מספיקה אפילו לשני זוגות. אולם לאחר טעימת הפסטה בעלת הרכות האגדית, ולאחר שהלשונות שלנו התרשמו מהחצילים שהשתלבו בצורה מופלאה עם הפסטה ועם רוטב העגבניות והשמנת המצוין, הצלחנו גם הצלחנו. עוד ביס ללימור ועוד אחד שנעלם אצלי בפה, ואחד אחרון, ואחד אחרון חביב והנה צלחת הענק ריקה. ריקה, אבל לא ריקה לגמרי – דקות ארוכות עוד המשכתי ללקק את הרוטב מהצלחת, ולהודות לאיתן בוטבול, שף המסעדה, על העונג הקולינארי יוצא הדופן.

לאחר שנרגענו מעט – בזכות שני אספרסואים מדויקים וצמד כדורי גלידה וניל טעימים-טעימים – והחזרנו את כפתורי המכנסיים למקומם המקורי, הלכתי להחליף מילה עם האחראי לכל השיגעון הזה – מוטי בלוי, בעל "טוסקה". מוטי שלנו הוא משוגע לדבר, שממזג באישיותו שתי תכונות מצוינות: קפדנות של יקה וחום מזרחי. השילוב הזה ניכר גם ב"טוסקה", בכל פינה ופינה בה, למן השירות, דרך העיצוב והאופן שבו מוגשות המנות על הצלחות, ועד למחירים המפתיעים בנומכם. לימור ואני סיכמנו אחר צהריים של תרבויות, צבעים, טעמים והרמוניה ישראלית מפעמת. אנחנו עוד נחזור "לטוסקה", ויש לי הרגשה שבפעם הבאה נמצא שם גם אתכם...
מאת: מערכת ROL
עיסקת חיי
ב"טוסקה", הפנינה הקולינארית של פארק המדע ברחובות, תפגשו חתך מייצג של אוכלוסיית ישראל. מה מאחד את כולם? ההתלהבות מהעיצוב המרהיב, ומשפע המאכלים המשובחים המוגשים בנדיבות ומתומחרים באדיבות
בלב פארק המדע של רחובות, בין חורשות הפלדה והטכנולוגיה, שוכנת פנינה קולינארית חדשה – מסעדה כשרה ושמה "טוסקה". המוניטין שלה כבר עשה לו כנפיים, אז החלטתי לבדוק על מה ולמה כל המהומה, כשבאמתחתי ידידתי הוותיקה לימור.

היה זה יום חמישי אחר הצהריים סטנדרטי, עדיין עובדים אבל סוף השבוע כבר נראה באופק. הדבר הראשון שבלט לנו לעין ב"טוסקה" הוא העיצוב הייחודי, שמשלב פיוז'ן מודרני עם קלאסיקה מערבית. הדבר בא לידי ביטוי בתקרה דקורטיבית מהממת, שילוב דקים של עץ בלכה כהה עם צבעים בהירים ונעימים, תאורה צבעונית והרבה אור. את התאורה עיצב אלמוג יצחקי, שם דבר בתחום, וההשקעה ניכרת לעין. התוצאה הסופית היא אווירה מוקפדת, צעירה וססגונית. שביל האמצע בין אולם אירועים ומסעדה אקסקלוסיבית. אבל היה עוד משהו ב"טוסקה", משהו שקשה לקמטו במילים, משהו... משהו שחודר עמוק לנבכי התודעה והופך דווקא את המקום המסוים הזה למיוחד מאוד.

המשהו הזה, גילינו, מצליח לפתות קשת רחבה של קהלים: לצידנו סעדה משפחה, לצידנו השני ישבו זוג חברות מרוצות, ומאחורינו בילתה לה בהנאה קבוצת חליפות מחויטות. מבט רחב יותר על המקום העניק תחושה נעימה של יחד, המשלב את הבורגני החרדי לצד עבדכם הנאמן חסר הממון, אנשי העיר עם אנשי הכפר, חסידי הגורמה ואוהבי הפשטות. תמהיל ארץ ישראלי במיטבו, שנוצר לא מעט הודות לכשרות המהודרת של התפריט, ובזכות העסקיות המשתלמות במיוחד של המקום. בפני סועדי הצהריים ואחר הצהריים (הארוחה העסקית של "טוסקה" בתוקף עד 19:00!) עומדות שתי אפשרויות: מנה עם דג ב- 69 ₪, ומנה ללא דג ב- 55 ₪. בכל מקרה נהנים גם ממרק, שתי תוספות, שתייה חמה או קרה וכדור גלידה.

המומים מהתפריט מלא הכל טוב ביקשנו את עזרתה של המלצרית. וכאן, שלא כהרגלי, אני מוכרח לציין אותה לשבח. מלצריות רבות עברתי בגרגרנותי האינסופית, ואף פעם לא נתקלתי בשירות כזה מושלם. תואם (זה שמה!) הגיעה אלינו בחיוך חם ומכל הלב, דבר שלא פגע כהוא זה במקצועיות שלה ובידיעתה את מנות התפריט העבה בעל-פה. בחדות עין המליצה ללימור ולי על מנות שקלעו בול לטעם הקולינארי של שנינו.

לפתיחה בחרנו שנינו במרק ירקות. לכאורה מנה סטנדרטית, אבל המרק שקיבלנו היה עשיר, צבעוני, בעל מרקם מעניין ונוכחות נעימה בפה, והוא בהחלט היווה התחלה מוצלחת מאוד לארוחה העסקית שלנו.

בגזרת העיקריות לא היה לי ספק: פילה סלמון ברוטב טריאקי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על