מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017
היא מה שאני מכנה "אווירה כתומה" – האור נעים, ביתי, הריהוט עשוי עץ ומקנה חמימות חמודה, רומנטית ונפלאה. התחושה חוץ-לארצית, בבקתת הרים הרחק מן ההמולה. בכניסה למסעדה קבוע בר קטן בגופו אך מקצועי מאד, המאכלס ממיטב המשקאות.

לאחר מנוחה קצרצרה התפנינו לפאזת העיקריות. קלמן זכה לפיסה מכובדת של פילה סלמון, שקצר ממנו תשואות של הנאה. הפילה היה מצופה קראסט ירוק ופרמז'נו, והוגש לצד פירה בזיליקום מיוחד ונימוח בנגיעות ציר עגבניות. נשמע טוב? הרגיש עוד יותר! אני נשארתי עם רגליים על הקרקע, נאמן לגזרת היבשה בארוחה. אל מול עיניים בוהקות חשק ורעב הגיעה פיסת פילה בקר נדיבה, עשויה במידה המבוקשת (M, אגב) ונפלאה, אשר השתזפה על הגריל ושודכה בהמשך לרוטב פורט מצוין. לצד פיסת שכרון החושים הזו הוגשו בצלים ממולאים בסלט בורגול ופירות יבשים בניחוח קינמון. פשוט מצוין!!!

אחרי העיקריות הרגשנו אפעס "קצת" מפוצצים. יציאה קלילה החוצה, אוויר קר ונקי של ההרים, סיבוב קליל להמרצת מחזור הדם והנה בא לו הקרייב למתוקים. התוך החמים והביתי של "תיתורה" חיבק אותנו בדואט של בראוניס עם עוגת גבינה ונגיעות של שוקולד לבן ברוטב פירות יער חמצמץ-מתקתק וכדור נפלא של סורבה קסיס בצד. עוד הגיעה מנת לחם בריוש מטוגן בחמאת מרווה, עם בזיקת אבקת סוכר וכדור גלידת וניל שמנתית ומעולה!

"תיתורה" היא פשוט מסעדה מעולה. המנות מוכנות בחשק ומוגשות בקפידה, תוך שימת דגש מרבית על מצוינות והתחדשות, וקשב אנין לעונות השנה. המסעדה זכתה ללא מעט שבחים ובין השאר דורגה כאחת המסעדות הטובות בישראל על-ידי מדריך "גומיו" הצרפתי. הם כנראה מבינים שם מה שהם עושים.

ב"תיתורה" מוגשות ארוחות עסקיות משתלמות בין השעות 12:00-17:00, הכוללות מנה ראשונה, עיקרית ומנת לחם. הארוחות מתומחרות לפי מחיר העיקרית. החל מ-42 ש"ח לניוקי ברוטב שמנת, בייקון ועגבניות קצוצות, וכלה במנה היקרה ביותר – 88 ש"ח עבור פילה בקר ברוטב פורט, המוגש לצד בצל ממולא בבורגול ופירות יבשים בניחוח קינמון.
מאת: רועי שטיינברג
תיתורה – צהריים עסקי טעים וכפרי
כמו רקפת בין הסלעים מסתתרת מסעדת "תיתורה", האיכותית והמופלאה, במושב שילת הקטן שבהרי ירושלים. המסעדה דורגה על-ידי מדריך "גומיו" כאחת הטובות בארץ, ולא בכדי. רוצים לנסות? לכו על העסקיות המאוד משתלמות!
אחרי ששמעתי דיבורים בשבחה, שראיתי את התפריט שלה, שנברא לי רעב נכון בבטן, ושהחלטתי לבלות זמן איכות טעים עם קלמן, ידידי משכבר הימים, שמתי פעמיי אל "תיתורה" – מסעדת גורמה צרפתית בעלת גוונים ים-תיכוניים, השוכנת בכניסה למושב שילת בהרי ירושלים הקסומים. תוך דקות נסיעה ספורות מהמולת המרכז הסואן והקפריזי, הרווחנו שקט מרענן, אוויר צח של הרים ואוכל מהסרטים.

המקום רומנטי מאד במראהו הכפרי ושלוותו הנעימה. בשעת צהריים מאוחרת הוא היה מלא למחצה, והעניין התאים בדיוק לתוכניותינו – לאכול טוב ולתפוס שיחה ערה כדי להשלים פערים ולמלא חסרים. קלמן הזמין לו ג'ין & טוניק לפתיחה, אני בחרתי קפירינייה של פסיפלורה טרייה מרעננת וטעימה. לי, המלצרית החמודה, סבבה אותנו בשקט בלתי מורגש והייתה פשוט מצוינת ומקצועית לעילא ולעילא.

פתחנו בקפוצ'ינו חצילים, שהגיע בכוסות אספרסו ורמז על הבאות בארוחה האדירה. טעמם החרוך של החצילים נישא בבלוטות הטעם ותלה תקוות של הנאה וציפייה. בין סיפור לצחוק והעלאת זיכרון הלכנו אחר המלצותיה החמות של לי, ודגמנו מספר ראשונות. על צלחת רחבת שוליים ושקופה הוגש ריזוטו ים מטריף. אורז איטלקי מזן ארבוריו עגול ונימוח שולב עם שרימפס וורדרדים-כתומים ומפוצצים בטעם עשיר, עם רצועות קלמארי עדינות ועגבניות מיובשות. ניחוח הפרנו וטוויל הפרמז'נו הפריך השלימו את החוויה הנהדרת והטעימה. הבאה בתור הייתה מנת הסשימי סלמון המצוינת. זה הוגש בפרוסות עבות ונאות, בתיבול אסיאתי מעודן ונבון, על מצע סלט, שהורכב מרצועות עדינות של מלפפון, גזר ושומשום שחור, לצד ג'ינג'ר כבוש ונגיעת וואסבי חריפה.

למרות שהשתיים הראשונות היו באמת טעימות ומצוינות, כל אחת בזכות עצמה, כישרונו של השף מישל זיתון בא לידי ביטוי במלוא עצמתו דווקא במנה השלישית בטרויקת הראשונות החווייתית, שמצאה את דרכה לשולחן. הייתה זו מנת הטרטר פילה בקר הנפלאה. אחחחח... איזו מנה! כל מילות הקסם וההלל לא תוכלנה לחוויית הטעם הנאצלה. פילה בקר מובחר נקצץ לו במאכלת בצורה מתונה ונכבש בכבישה עדינה של טחינה, חומץ בלסמי וכוסברה. את כבודת הטעמים המטריפה הזו שידכו ב"תיתורה" לרצועות פלפלים קלויות על גבי קרוסטיני פריך ומצוין. עשו לי ולעצמכם טובה – לכו והזמינו את המנה!!! ככל שזה נוגע אליי, תהיו בטוחים שאני אגיע לשם כמה שיותר מהר כדי לחוות פעם נוספת את אותה מנה ו-The sooner the better, so help me GOD.

האווירה במקום
הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על