מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 22.10.2017


מן הצד השני ניכרה התלהבות לא פחותה משלי. הפעם הייתה זו מנת הקארפצ'ו שגרמה לכך שלא אהיה הנדהם היחיד. הגרסה המקומית לעלי הפילה הנא מגיעה עם שמן זית, לימון ומעט בלסמי, כמות נדיבה של עלי רוקט מרירים, בזיליקום וקישוטי פרמזן. עלי הבשר נקרעו עם כל נגיעה, והעידו על טריות, ולמרות הבנאליות של המנה, היא הוכרזה רשמית כ"קרפאצ'ו הטוב ביותר שיצא לי לזלול איתך" (מתוך עשרות מסעדות אחרות בהן בילינו, יש להבהיר).

האנטריקוט המקומי הגיע אל שולחננו בדיוק כפי שהוזמן – ברמת בישול MR מזעזעת. כפי ששמתם-לב, ניכרת כאן העדפה ברורה של בשר חי, נושם ואם אפשר עושה "מווו". הנתח המקומי עבר שהות קצרה על הגריל והוגש ברוטב יין אדום מתקתק, לצד תפוח אדמה אפוי. מדובר באומצה איכותית ללא ספק, אך נופלת בכמה דרגות מיצירות האומנות הקודמות. בצד שלי, הנאמן למעמקי הים המקומיים, הוצנחה מנת פירות-ים פורטובלו. מנה זו החזירה את הקולינריה של "תיתורה" לרף הגובה שאיתו התחלנו. זהו דואט של שרימפס וקלמארי שמצאו את עצמם במחבת עם תועפות של שמנת וחמאה, ותוגברו בכמות נדיבה של אורז. אך השדרוג של המנה מגיע בפורטובלו שנחתכו באופן גס, בושלו רק מעט, ושמרו על טעמם הטבעי ומרקמם החיי.

קינחנו עם דואט בדמות זוג פרוסות עוגת גבינה על עוגיית בראוניס בעיטור פירות יער. זוהי מנה של ניגודים: שכבת גבינה לבנה על גבי פס עבה של בראוניס שחור, מתיקות העוגה לצד חמיצות פירות היער. בסך הכל קינוח חביב שחתם את הסעודה בסיום מנצח.

"תיתורה", כך מסתבר, לא שינתה את עורה עם המעבר ונשארה בית אוכל כפרי ונעים הליכות, שיודע לשלב יפה בין בסיס צרפתי לטעמים ים-תיכוניים, וחוצמזה יש להם עסקיות משתלמות שמאפשרות לחוות את חוויית "תיתורה" בתמורה למחירים נוחים לכל כיס. תבלו!
מאת: מערכת ROL
להיות קרובים לצלחת
את "תיתורה" תמצאו במודיעין, או ליתר דיוק במיקום חלומי בתוך יער (בן-שמן). חוץ מתפריט הגורמה המרתק שלה, מאווירה רומנטית ומלבבת ומהנאה בטוחה יש לה גם עסקיות מעולות להציע לכם
מסעדת "תיתורה" משמשת כבר שנים אבן שואבת לאוהבי גסטרונומיה מאזור מודיעין-בן-שמן-הרי יהודה ומכל הארץ. אחד מהראשונים להתלהב ממנה היה מבקר המסעדות גיל חובב, שגם דאג לרשום את חוויותיו במוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות". אחריו הגיעו ביקורות מהללות משלל עיתונים ומגזינים, וב-2002 זכתה המסעדה לככב ברשימת 45 המסעדות הטובות בארץ לפי המגזין הצרפתי "גומיו". תושבי אזור רבים, ועולים לרגל מגוש דן ומירושלים, ממשיכים להגיע למסעדה לאורך השנים, כשהם נהנים משילוב נדיר של סטייל ואיכות תל-אביבית, אינטימיות ורומנטיקה כפרית, ומחירים של אזור השפלה.

בחודש אוקטובר האחרון העתיקה מסעדת "תיתורה" את מקומה הנוסטלגי מאזור התעשייה צומת שילת אל מרכז ליגד שבמודיעין. היה זה תירוץ מצוין עבור עבדכם הנאמן לבדוק את המקום לאחר מתיחת פנים ומעבר טרי. מרכז ליגד מרוחק מהעיר כעשר דקות נסיעה, ונמצא בצומת דרכים נדיר למדי במרכז הארץ. כאילו מתוך איזה חלום הצמיחו בין שולי יער בן-שמן לבין שדות פראיים ועתיקים מרכז מסחרי. ושם, ממש שם, בין עצי היער לשבילי אופניים מעלי אבק, הוצנחה המסעדה הזו, כאילו בשום מקום, ואולי זה כל הקסם.

תפריטה של "תיתורה" נותן דגש של פירות-ים והרבה מאוד מנות ייחודיות, כשקו צרפתי מחבר ביניהן, אך מתוגבר בטעמים ארץ ישראלים כגון זיתים, עגבניות, כוסברה ושמן זית. דוגמא טובה לכך היא ה"שרימפס פסיפלורה", מנה טרופית וייחודית המייצגת את המסעדה כמעט מיום הקמתה, או "סקאלופ גבינה כחולה" – שלישיית קוקי סאן ז'אק צרובות בזליפת רוטב שמנת, גבינת רוקפור ושביבי תפוחי עץ.

הארוחות העסקיות של "תיתורה" מוגשות בימים א-ה בין השעות 12:00-17:00. העסקית כוללת מנה ראשונה, לחם ומנה עיקרית. המנות הראשונות משתנות מדי יום, והן רשומות על לוח במסעדה או שאחד מהמלצרים האדיבים ישמח לספר לכם עליהן. כך, לדוגמא, תשמעו על: סלט עלים ירוקים בויניגרט; חציל קלוי על האש בנגיעת לבנה וקונפי שום; עלי גפן ממולאים באורז ברוטב יוגורט-פסטו; נתחי אסאדו ברוטב ברביקיו-אסיאתי; רוסטביף צלוי מנתח שייטל על מצע עלים ליד צ'ימצ'ורי; מרק היום ו/או על אנטי פסטי - מבחר ירקות קלויים ורוטב ויניגרט ובלסמי מצומצם. המנות העיקריות המוצעות במסגרת הארוחה העסקית נבחרות ממבחר המנות העיקריות שבתפריט. מחיר העסקית הוא מחיר המנה העיקרית בלבד (מחיר עסקית צהריים לא כולל שתייה וקינוח).

בארוחה שלנו החלטתי לתת כבוד לפירות הים ושמתי פעמיי על השרימפס היזאקי. על גבי צלחת מוארכת הונחו שישיית שרימפסים טריים ורכים, שהוטבעו ברוטב סמיך של יין לבן, שמנת ואצות היזאקי בשרניות. מילים לא יוכלו לתאר את האושר שבקע מעיני עם הביס הראשון. השרימפסים היו רכים כאילו שחו בים רק דקות ספורות קודם לכן, היין הלבן הורגש אך לא יותר מידי, והאצות נתנו בדיוק את הטוויסט הדרוש על-מנת להפוך את המנה המדהימה הזו גם למיוחדת מאוד. ללא ספק, אחת ממנות הים הטובות שיצא לי לטעום, ואם חשקה נפשכם לטעום שרימפס מעט אחר, מבלי להסתכן בטעמים מוזרים מידי, זה בדיוק המקום.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על