מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


המנה הראשונה השנייה שבחרנו הייתה החציל המקומי שמגיע שרוף לאחר טבילת אש גלויה ומתוגבר בזרעי עגבניות, פטרוזיליה, צנוברים ונגיעת יוגורט וטחינה גולמית מעל. חציל בלאדי היא תמיד בחירה מנצחת, מה גם שב"תבלין" השכילו לאתגר את הלשון עם טעמים פחות מוכרים בדמות זרעי העגבניות. כדאי לנסות גם לאלו שהחלו להשתעמם מחציל בטחינה.
אם עיקרית חיפשתם הרשו לי להציע לכם את ה"לינגווני ורדה". לינגווני פירושה פסטה ארוכה ורחבה, כשהגרסה המקומית מוגשת לצד עלי מונגולד, תרד וזוקיני בבסיס שמן זית, צנוברים, פסטו ופתיתי גבינת פרמזן מעל. בדרך-כלל אני ושותפיי לעסקי העסקיות אוהבים לגוון, אבל במקרה הזה בחרנו באותה מנה – וטוב שכך.

לסיום מתוק, כדאי להישאר עם שחקן תוצרת בית: "אחרונה אשתאול", המצאה מקורית שאותה טעמתי גם באחות "פעמון" הסמוכה לבית גוברין. מדובר בגלילי גלידת גורמה עם וניל אמיתי, בפיזור שערות חלבה, זליפי טחינה גולמית וקישוט של פקאנים מסוכרים וקונפי שרי. את הקינוח הזה תוכלו למצוא ב"תבלין" וב"פעמון", ורק בהן, והוא הרבה יותר ממומלץ (גם אם הוא מחייב חריגת-מה מהעסקית ותוספת קלה למחיר – הוא שווה כל שקל!)

נחמד לגלות ש"תבלין" היא לא רק ידידותית למשפחות וילדים, אלא גם מבינה שהמצב הכלכלי מחייב תמחור נבון. בשילוב עם התפריט הפשוט, הטרי והצבעוני שכולל מנות שזכו לטוויסט קל ומשדרג, וניחוחות התבלינים מהחווה הסמוכה, אין לי ספק שמדובר במקום שתענוג לפקוד אותו.
מאת: יאיר אלטמן
עסק עם תבלין
ב"תבלין" שביער אשתאול תוכלו ליהנות גם מחווה עם מעל 400 סוגי תבלינים, גם ממסעדה שמגישה תפריט עשיר, וגם ממחירים שפויים. נכון שזו הצעה שפשוט אי-אפשר לסרב לה?
משפחה יוצאת לטיול. דלק, צ'ופרים לילדים, דמי כניסה לאתרים, ואז כולם רעבים ורוצים לאכול, ולאכול טוב – אבל הארנק כמעט התרוקן, נכון? למסעדת "תבלין" – הממוקמת ביער אשתאול, מוקד המרכז סביבו מקבץ מסלולי טיולים (שהיפים שבהם שמורים דווקא לרוכבים על ארבע) – יש הצעה שאי-אפשר לסרב לה: בחרו מהתפריט החלבי העשיר מנה ראשונה ועיקרית, תיהנו גם מכוס שתייה צוננת (לימונדה, תפוזים או אשכוליות), ותשלמו רק על המנה העיקרית (שגם היא מתומחרת באופן הוגן להפליא).

אבל עוד לפני הארוחה כנסו לחוות התבלינים הצמודה, שם תיתקלו במכת טעם וצבע. מדובר בחנות ענקית עם מבחר מהגדולים בארץ של כל סוגי התבלינים והתערובות שתוכלו לעלות על דעתכם. מעל 400 סוגי תבלינים ותערובות יעטפו אתכם מייד בשלל צבעים וריחות: בין השאר תמצאו שם את ה"ראס אל חנות" (תערובת תבלינים מרוקאית על בסיס ציפורן, קינמון ופלפל שחור), את המטייה האקזוטית (קליפה של אגוז מוסקט), את ה"סטיויה טחוונה" – תחליף לסוכר המופק מצמח מתוק להפליא, בעל ערך קלורי השווה לאפס וכמו כן יכולת להוריד את לחץ הדם ואף לרפא פצעים בחלל הפה. חליטה נוספת השואבת תשומת לב היא ה"און ויאגרה" העשויה תה ירוק המועשר בצמחים מעוררים ומחממים... בחנות שולחנות רבים וכל אחד מהם משמש מחלקה נפרדת. תוכלו למצוא שם תערובות המתאימות לבשר ודגים, מחלקה שלמה של חליטות פירות לתה קר בקיץ (כולל טעימות של המוצר המוגמר), מחלקת גרנולה, מחלקת תערובות פיצוחים לסלט, תערובות לאורז, מחלקת צמחי מרפא וכדומה. מבחר התבלינים הגודש את המקום פתוח לא רק לעין ולאף אלא ניתן לטעימה טרם הקנייה. למי מאיתנו שחש מבולבל לנוכח השפע, ניתנת עזרה בדמות מוכרות מיומנות שישמחו לתת הסברים, ובנוסף כדאי לבדוק מתי מתקיימות במקום סדנאות מעשירות ומחכימות.

הלאה, למסעדה: זכוכיות חצי-פנוראמיות, שימוש רב בעץ, חומרים טבעיים ונוף תנ"כי יוצרים אווירה כפרית ייחודית, ומעוררים תיאבון בריא.
אנחנו התחלנו עם "ברוסקטה באפלו": פיסות לחם שהושרו בשום ושמן זית, ושמעליהן הושמה כמות נאה של עגבניות קצוצות דק, בזיליקום טרי ומוצרלה באפלו. מנה קלה, צעירה, בעלת טעמים טריים עם דגש קל של לימון להשלמת הרעננות – ודרך מצוינת להתחיל את הארוחה ולהכין את הבטן לבאות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על