מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


טייקו נודלס החזיר אותנו למצב של התפעלות, כשהוא מתוגבר בערימה יפה של אטריות ביצים, נתחי בקר וארבעה סוגים שונים של פטריות (שיטאקי, אנוקי, פורטובלו ושמפיניון), על בסיס רוטב שום-ג'ינג'ר. עלי התרד הטריים סיפקו את הטוויסט לו ייחלנו בצלחת הקודמת והוסיפו נקודות.

ואז, בדיוק שפתחנו כפתור במכנס, זה בא – קערת סושי ענקית שיכולה להשביע כל דכפין הונחה על השולחן בצבעוניות צועקת ובאסתטיות מרשימה. היו שם טונה אדומה עם בצל וספייסי מיונז, סלמון סקין עטוף באבוקדו עם מלפפון וקוביות דלעת, ועוד ועוד, כל שחושק סושי נלהב יכול היה לרצות, כדת משה וישראל. ומה אגיד? למרות שמרבית המנות שטעמנו סיפקו חוויה אוריינטאלית נהדרת, מנת סושי זו עלתה על כולם וניתן בהחלט להגדיר אותה כמנת הדגל המקומית. הסלמון נחתך בדיוק מרשים, וניחן בקומפוזיציית טעמים וצבעים נהדרת. הרטבים היו דומיננטיים כנדרש ותרמו מבחר טעמים נוסף.

בסיום הסעודה הסכמנו כי טייקו היא פנינה ירושלמית עם תפריט אסיאתי עשיר ומוקפד. העובדה כי עוד נותר לנו כסף בשפע גם אחרי ששילמנו את החשבון, העיניים המזוגגות של עבדכם הנאמן ומבטי ההערצה של ראל העידו כי מדובר בבחירה מצוינת וסיום מדושן לטיול במושבה הגרמנית.
מאת: מערכת ROL
ירושלים בצהריים
משמעות המילה טייקו ביפנית היא שפע, ואכן בעסקיות של "טייקו" הירושלמית תמצאו שפע מעדנים אסיאתיים ושפע הצעות משתלמות במיוחד
הסושי שחדר לארצנו אי שם בסוף העשור הקודם השתלט במהרה על השוק הקולינארי. עוד ועוד ישראלים גילו והעריכו את האסתטיקה הנקייה, הצבעוניות המדויקת, הטעמים הטריים ובעיקר את אינסוף השילובים שניתן למלא בתוך גליל אורז עטוף אצה יבשה. קטנים, מזמינים וטעימים נחטפו עיגולי הסושי כמו לחמניות חמות והישראלים הצביעו ברגליים (ובפה), כשרק חיסרון אחד מעיב על השמחה – המחיר.

אך גם לכך יש פיתרון: העסקיות המשתלמות של "טייקו", ביסטרו אסיאתי איכותי וכשר למהדרין השוכן במרכז המושבה הגרמנית. בתי אבן עתיקים, גגות רעפים, חלונות מקושטים ותאורת רחוב עמומה מספקים רומנטיות בשפע בדרך ל"טייקו", המקום המושלם לקחת אליו את בת זוגתי – ראל אליהו שהגיעה הישר מבומביי. הכניסה למסעדה היא דרך סמטה צידית, ואת פני הבאים בשעריה מקבלות מלצריות מצוידות בקימונו ועיצוב יפני מוקפד. משמעות המילה טייקו ביפנית היא שפע, ואכן שפע מאפיין את כל רבדי המסעדה, פרט למחיר הצנוע...
בשעות הצהריים, למשל, ניתן ליהנות ממנה ראשונה לבחירה (סלט אישי, אדממה, מרק מיסו יפני או מרק היום) ומנה עיקרית מתוך שלל העיקריות המפתות של טייקו (יאקימונו, נאקימונו, פאדתאי, בורגר יפני ועוד) – כל זאת תמורת 49 עד 79 ₪ בלבד!
בנוסף, גם המשקאות המוגזים והטבעיים וכן הבירה והיין מוצעים במחירים מוזלים, לשמחת הקהל הרבגוני שפוקד את טייקו.

אנחנו פתחנו בצ'ויה, יין שזיפים יפני מתקתק עם הד לא ברור, שהיה ביזארי מדי ללשון ההודית של ראל. מרק קרם התירס שהגיע בציר עוף, כרישה, גזר ומעט ג'ינג'ר ושום היה כבר משהו אחר והעלה את מפלס התיאבון של שנינו. למנה זו יש גם מה להציע מבחינה ויזואליות בזכות עיטורי שמן צ'ילי ושומשום שחור. יש לציין שעל אף המרכיבים האגרסיביים טעמו של המרק עדין והרמוני יחסית.
סלט סשימי היא מנה צבעונית ונאה להפליא, המתאימה במיוחד לאוהבי הדג החי. על גבי מגוון רחב של ירקות, אבוקדו, חסה ועלי רוקט הונחו נתחי טונה אדומה שנצרבה קלות ופיסות סלמון טרי. תוספת נהדרת למנה הייתה רוטס פונזו העשוי מיץ הדרים יפני (מיץ תפוזים, רוטב סויה, ג'ינג'ר ועוד כמה מרכיבים סודיים שהשף שומר לעצמו). נהדר לאוהבי הטעמים הטריים והצבע.
סלט שעועית ואטריות זכוכית היה הניסיון הבא שלנו – זוהי קערה בינונית בגודלה ומלאה באטריות שקופות (העשויות משעועית), ועליה שכבה ענקית של חמאת בוטנים וחלב קוקוס שעונה בהחלט על צרכי הקהל האנגלוסקסי ופליטי "תגלית" המאפיינים את המושבה. עם זאת, כבעל לשון ישראלית אכתוב שהרוטב הסמיך דומיננטי ומוגש בכמות רבה מדי, וכן חסר במנה טוויסט כלשהו שייקח אותה צעד אחד קדימה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על