מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


ענבלי, האיטלקופילית שבינינו, בחרה כמובן באופציה הפסטאית יותר, והתענגה על רביולי פטריות וריקוטה ברוטב רוזה. כבר מהביס הראשון אפשר היה להרגיש בטריות של הרביולי, שהפכה אותו למעדן. השילוב בין הפטריות והריקוטה עשה רק טוב גם לפטריות וגם לגבינה, והרוטב העצים את הטעמים המצוינים מלכתחילה.

בשלב הזה היינו שבעות ושתויות גם יחד, אבל ידענו שעל קינוחים לא נוותר. מוס מסקרפונה ופירות יער הביא אל פינו חמצמצות מתוקה (או מתיקות חמצמצה, לא הצלחתי להחליט) ופירות יער מתפצפצים. טירמיסו, מהטובים שטעמתי בחיי, שבה את ליבי. הטירמיסו של "ספגטים פתח תקווה" מוותר על הצפה בסוכר ולכן משאיר המון מקום לטעמי הרום והביסקוטים. יאמי!
כל-כך נהנינו עד שהחלטנו להמשיך את התענוג עוד קצת, אני בעזרת חלב חם עם פרנג'ליקו – ליקר אמרטו אמיתי, ששבה גם הוא את ליבי, וענבלי באמצעות אספרסו עם ליקר סמבוקה, שהיה אניסי ומעורר.

שלב הסיכומים הגיע, וענבלי ואני היינו תמימות דעים: לא רק שהשמועות על "ספגטים פתח תקווה" אינן מוגזמות, אלא שהן אפילו המעיטו בערכו. גם אוכל מעולה, גם שירות לבבי, וגם מחירים הוגנים בזכות העסקיות המשתלמות – אפשר לבקש יותר מזה?

בדרך החוצה נתקפתי ברגע של חולשה, רצתי חזרה לבר וצעקתי: "בבקשה, עוד טיפה קטנה מהפרנג'ליקו". ענבלי מיהרה להתערב, אמרה: "עזוב אותה, שיכורה מהפסטה", וגררה אותי לפני שיהיו בושות. אני הספקתי רק לקרוץ לברמן, אבל עכשיו אני יכולה להגיד בפה מלא: "אנחנו עוד נחזור לספגטים פתח תקווה".
מאת: מערכת ROL
צהריים ים תיכוני
הרשת המשגשגת "ספגטים" הגיעה גם לפתח תקווה. עם עיצוב מפעים, מרפסת נעימה, אוכל מצוין ועסקיות משתלמות אין פלא שכולם ממליצים על הסניף החדש בחום
כבר זמן מה שהשמועות טוענות ש"ספגטים" הגיעה גם לפתח-תקווה. עוד רומזות השמועות שמדובר בסניף רחב ידיים, אלגנטי במיוחד, עם מרפסת שמשקיפה על גינה ירוקה. סניף שפתוח שבעה ימים בשבוע, מגיש את האוכל המוכר והאהוב של הרשת, וששווה לבקר בו. נשמע טוב מדי מכדי להאמין? גם אני חשבתי ככה, ולכן לקחתי את חברתי ענבלי כדי לבדוק, לעומק, האם השמועות מוגזמות או מדויקות.

"ספגטים פתח תקווה" ממוקם ברחוב הסיבים, צמוד לחנייה חופשית ולגינה מלבבת. וי ראשון כבר סומן. כשנכנסנו למסעדה נותרנו פעורות פה לנוכח 400 מ"ר של עיצוב מרהיב. ארבעה אהילים מסוגננים ומרשימים שניצבים מעל הבר הייחודי שבמרכז המסעדה, פלוס קיר המעוטר בתמונות קטנות של פסטה, פלוס מראה ענקית בהחלט הופכים את הסניף לאלגנטי במיוחד, והנה וי שני.

ענבל הצביעה על ספה נינוחה באחת הפינות, והחגיגה הקולינארית החלה. העסקית של "ספגטים פתח תקווה" פשוטה ומשתלמת: בתוספת 12 ₪ למחיר המנה העיקרית מקבלים גם מנה ראשונה ושתייה, ואילו בתוספת צנועה של 14 ₪ כבר זוכים גם באחד מקינוחי הבית.

המנות הראשונות שנבחרו היו מרק קרם עגבניות וסלט פנצנלה. הפנצנלה (לחם באיטלקית) הגיע בקערה ושקק חיים עם קרוטונים ביתיים, מוצרלה, ירקות טריים בשלל צבעים ועשבי תיבול. היה מצוין ומשמח. מדהים איך קערה לכאורה פשוטה יכולה לעשות כל-כך טוב. לאורכו ולרוחבו של מרק העגבניות המשובח סומנו שבילי שמנת, והוא היה קרמי וחמצמץ, כמו האדום והלבן שהרכיבו אותו. סימנו עוד וי, וליקקנו שפתיים.

לפני העיקריות, דוריאל ומורן המלצרים המליצו על יין החודש, שיראז קולומביה קראסט – יין אדום חצי יבש שגרם לנו לצחקק תוך שתי שניות והוסיף מימד בולט של הנאה לאחר צהריים שגרתי של יום חול.

אני, בתור חובבת בשר, בחרתי לעיקרית את ה"פולסטרו אלה טוסקנה" – פרגית מצופה בתערובת בת 13 תבלינים: צ'ילי, ליים, סילאן, רוזמרין, אורגנו, שום, פירורי לחם, טימין, פפריקה חריפה, מלח, פלפל ועוד כמה תבלינים שאני כבר לא זוכרת (יכול להיות שהגזמתי עם היין?). נתחי הפרגית היו נימוחים, הסילאן תרם מתקתקות נעימה ושאר התבלינים הפכו את המנה לעשירת טעמים ומוצלחת במיוחד. לצד הפולסטרו הגיעו ירקות מאודים (אחרי התלבטות לא קלה ביניהם לבין תפוחי אדמה ופירה), שהשתלבו היטב והוכיחו לי שלא טעיתי בבחירה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על