מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017


העסקית הכדאית (ב-35 ש"ח בלבד) מספקת, בין היתר, שוט אוזו לפתיחה. החום שליווה מן החוץ קצת העיק עליי, אז ויתרתי על האלכוהול בנימוס וחפנתי בידי בקבוק של קולה קרה. תוך כדי גמיעה, הונחה לפניי צלחת מלאה בטעימות סלטים צבעוניות. עלי גפן דקים, שמולאו אורז, היו נימוחים, לצידם פרוסות דקיקות ופריכות של בצל סגול עם עלעלי פטרוזיליה זרויים, פיסות של כרוב כבוש בגוון וורדרד-אדמדם היו חמצמצות במידה, חורקות שיניים בכיף ומגרות, פרוסות הלימונים הכבושים היו מצוינות, אדמדמות-צהבהבות, קליפתן ירקרקה קלות, עוד היו רצועות של פלפלים ירוקים חריפים וחמצמצים לאמיצים, ועוד פיסות פלפל אדמדם חריפות. אלה יוונים עם ביצים, חשבתי לעצמי, והמשכתי לנגוס. לצד כל אלו נחו להם טריזי תפוח-אדמה אפויים, עם ריח של אדמת קומזיץ וגווני תבלון של פפריקה. פיתה רכה מחיטה מלאה, הנאפית במקום, ליוותה את הצבעים, חיכתה לבשר שיבוא וירעים. העסקית מספקת בחירה בין 2 שיפודים: קבב, פרגיות או שילוב ביניהם, גירוס [המקבילה היוונית לשווארמה הטורקית], או מוסקה אסלית.

עבדכם הנאמן טעם לו קצת מן הגירוס, בגלל הסקרנות, ובחר שיפוד פרגית וקבב לשם גיוון. את הגירוס והפרגיות משרים במקום במרינאדה של יין לבן, שמן זית (כמובן) ותערובת ארומאטית של עשבי תבלין יוונים. כל אלה חדרו לבשר והפנימו בו רכות וטעמים. הקבב נטחן מתערובת של בקר וכבש, שהצליף בו חציפות ים-תיכונית. היה נעים. יש מי שישמחו להזליף עליו מן הצזיקי הלבנבן והסמיך, שיוסיף לו עוד נדבך של טעמים. למי שמעדיף להישאר מזרח-תיכוני, יש במקום גם טחינה איכותית.

הרגשתי נעימות עייפה. קפה שחור מבושל, שבעצם ריח כשלו הוא שהוליך אותי למקום, השלים את הארוחה והשרה שלווה ברוכה. הבוזוקי ליווה את עיניי אל הרחוב השליו ואל השמש שנרגעה. לעתים הפשטות היא זו שתופסת ומספקת את כל החוויה.
מאת: רועי שטיינברג
סופלקיס – יאסו לעסקית יוונית
הנה יוון מתגנבת לה אל תל-אביב, פותחת שעריה בפלורנטין, ומציעה לרעבים ארוחות עסקיות ים-תיכוניות טעימות ומתגמלות. סופלקיס הוא השם. לכו על זה!
היו אלו צהריי יום לחים. תל-אביב רתחה כהרגלה. השמש קפחה מעל, סתרה על שיער פחמי ויקדה. כבר הרבה זמן לא נעתי ברחובות קטנים, תמימים ויפים, סתם בשביל התנועה, ללא תכלית סופית, מביט על תווי פנים של אנשים חולפים, מתמקד ברעשי חיים, בעורפם קשה היום של עובדי כפיים מיוזעים, מפויחים.

במסעי הרגלי הגעתי אל שכונת פלורנטין הקסומה. ריח של קפה שחור אמיתי, עם תרמילי הל שבורים, ריחף באוויר, חרץ את בלוטות חשקיי והרעיב אותי. חיפשתי מקום שייקח אותי לצ'יל אאוט צהריימי טעים. בראשי הבהב מקום שבו השמש זורחת בים ושוקעת בהרים, שבו עצי הלימון נוטפים בהדר ומקשטים, רציתי נופים בתוליים, התאוויתי אל טברנה פתוחה, מפולשת ומזמינה בבישולים מחוספסים. תוך כדי הרהור נתפסתי. הלבן הלבן הזה של "סופלקיס" לכד אותי.

צעדתי לאחור, לרגע נדמה היה לי שנסחפתי לחופי סנטוריני היפים. קשתות קמורות צבועות לבן, עם נגיעות כחולות נעימות, קידמו אותי. רצפה מחופה בשברי אבן אפורה, כפרית וכבדה, סיפקה טאצ' אותנטי. דלפק עץ מעוקל לסועדים, כסאות צבועים לבן, חגורים חבלים כמושבים, וסוכך מפוספס בצבעי כחול-לבן, השתלבו לכדי אווירה יוונית טיפוסית. המוסיקה השלימה את האטמוספרה. לפתע החוף היה חסר כל כך, כמו גם כמה חתיכות בביקיני, עם מראה צרוב משעות ארוכות של שמש בים. במקומן באה העסקית של "סופלקיס" כפיתוי השעה. הסבתי לדלפק והתחלתי במלאכת הנגיסה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על