מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


כמנה ראשונה הזמנו ברבוניות. שאלתי את רוני איך אוכלים את ההר הזה. רוני המליצה לאכול אותם שלמים, או לחצות תחילה. אנחנו כבר לא זוכרים איך אכלנו אותם. זה היה אחד המעדנים היותר טובים שאכלנו. כל ברבוניה התפצפצה לנו בפה, והייתה אומנם מטוגנת, אך לא שמנוניות ופריכה עד התמכרות. מסתבר שהסוד הוא ב?טריו?ת, הסבירה חן. כשהכל טרי-טרי ואיכותי, אין טעויות. היינו מרוצים והרטבנו את גרוננו עם לימונענע גרוס, צריך להתרענן לפני העיקריות.

את הדגים של "שצ'ופק" ניתן להזמין מטוגנים, על הגריל או אפויים ביין, חמאה, רוזמרין ושום. הלכנו על האופציה האחרונה עם לברק לצחי ודניס לי. הרוטב המגוון הזה התגלה כפנינה אמיתית. הוא מוסיף לדגים הטריים נימוחות כזו, שרק גרמה לדג להחליק לנו הישר לפה. מבלי לעבוד קשה. איזה כיף! צחי לא הפסיק לשבח, ואני הייתי מרוכזת בלשפוך טיפות של רוטב השום-לימון של "שצ'ופק". אחחח היה לי טעים! וכל הערב לא נגענו בלחם, פשוט לא היה צורך!

חן, אביב ורוני כל הזמן דאגו לנו. הרגשנו שאנחנו ממש בידיים טובות! שהן פה כדי לארח מכל הלב! כשהיינו מרוצים ושבעים, התרווחנו לאחור ונחנו. הבנות המליצו לנו לקנח עם בוואריה תוצרת "שצ'ופק" וקרם ברולה בטעם אספרסו שרק ב"שצ'ופק" עושים. לפעמים האושר מותיר אותנו ללא מילים. פשוט טעים. אפילו בקינוחים "שצ'ופק" מנצחים. איזה כיף שגילינו פינת חמד חדשה (ישנה). צחי כבר סגר עם חן שהוא מביא למקום בקרוב את אשתו. הוא בטח יכיר לה עולם חדש של טחינה ודגים. עולם שכולם הכירו ועכשיו גם אנחנו מכירים. וזהו – הגיע תורכם חברים!
מאת: מערכת ROL
חגיגה ימית אמיתית
ליד נמל תל-אביב פועלת כבר כעשרים שנה מסעדת שצ'ופק ששמה דגש על אוכל טרי ואותנטי שמגיע הישר מהים – דגים ופירות ים. צרובים על הגריל, אפויים בתנור או מטוגנים, הדגים ופירות הים של שצ'ופק הם חגיגה אמיתית ויש גם עסקית מהממת
מסעדה: שצ'ופק
לפני עשר שנים הכרתי איש עסקים חיפאי בשם חיים שסיפר לי שבכל ביקור בתל-אביב הוא לא מוותר על ארוחת דגים ב"שצ'ופק", מסעדת הדגים האהובה עליו. "איך אומרים את זה?", שאלתי. "ששששששצ'ופק", זה ענה והסביר שזו מסעדת דגים מעולה, שקיימת עוד משנת 1991 וש"שצ'ופק" זה ה-מקום לאכול בו דגים. רשמתי לפניי, אך הרמתי גבה: חסרות מסעדות דגים בחיפה?

לא עבר זמן מרב ונסעתי בתל-אביב בצפון בן יהודה. ממש בקצה צד את עיניי תור ארוך למסעדה. "שצ'ופק נולד ב-1900" הראה השלט מעל ואני כבר הבנתי על מה חיים דיבר. מסתבר ששמו של "שצ'ופק" הולך לפניו. כל תל-אביבי שיודע מוסד דגים מהו מכיר את "שצ'ופק". סב המשפחה היה דייג במקצועו וזו הייתה תחילת הדרך של השצ'ופקים. כנראה שככה מקימים אימפריה של דגים – נולדים עם דג בפה.

"שצ'ופק" ידועה בדגים הטריים שלה, בסלטים ובכלל – בשנים האחרונות לא הפסקתי לשמוע מחמאות. החלטתי לקחת את צחי אחי לערב גיבוש אחים וגילינו שבנוסף לטריות ולאיכויות חומרי הגלם ב"שצ'ופק" ידאגו שלא תורידו את החיוך מהפנים. זה התחיל עם המלצריות אביב, רוני וחן המקסימום שהרעיפו עלינו אהבה. תחילה אביב מילאה את שולחננו בסלטים. ב"שצ'ופק" כל מנת דג היא בעצם עסקית ובמחיר הדג מקבלים שלל סלטים ללא הגבלה, קנקן סודה (כן, כן), ושתייה חמה. לנו זה כבר נשמע נהדר.

הסלטים של "שצ'ופק" הבריקו – טחינה, איקרה, חציל קלוי, סלק בחוטמית (שורש בטעם המזכיר וואסבי), כרובית בתחמיץ, נתחי מטיאס כבוש על-ידי "שצ'ופק", סלט ירוק קצוץ ומתובל, ולחם הבית. הסתערנו על השלל. צחי התייחד עם הטחינה, גרף ממנה עוד ועוד והזמין ממנה ללא הרף במהלך כל הערב. הסלק בחוטמית הייתה הברקה מתקתקה-חריפה ומרעננת, מהסוג שאני אוהבת, והאיקרה – אנחנו שלא אוכלים את הממרח הזה באף הזדמנות, לא הפסקנו לגרוף ממנו, והוא גרף מאיתנו בחזרה שפע מחמאות. ניסיתי לגנוב מצחי טיפות של טחינה וכשהצלחתי הייתה לי הארה של: יגעת ומצאת – תאמין!" לא האמנתי שהטחינה כל כך טובה. חמצמצה וקרמית, לבנה ונקייה. פלא שצחי חבק אותה כל הערב? מזל שאשתו לא ראתה... טחינה של "שצ'ופק" – אשתו השנייה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על