מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


אבל "שקשוכאן" לא עוצרת בשקשוקה. מדי צהריים מתבשלים בסירים של עדי ממיטב התבשילים מעשה ידיה. חלקם קבועים וחלקם תלויים במצב השוק והרוח של עדי, כמו בבית. כמו אימא דעתנית היא ידעה מה לתת לנו. "אני אביא לכם שניצל בבצק בירה עם אורז צהוב", אמרה. הסכמנו בתנאי אחד – שגם לצידם תככב צלוחית הטחינה עם הסחוג. כי צוות מנצח לא מחליפים! כך הוקם פרלמנט מסוג חדש: לינה ואני, טחינה וסחוג. היה שווה לחכות לשניצלים האלה. רכים-רכים, עסיסיים וללא שומניות. פשוט לטבול בטחינה ולנגוס. "יודעת לקלוע לטעם", קראה לינה תרתי משמע. אני טרם הרמתי את הראש. גם הפעם סלטי הבית קיבלו את הטיפול שלי. האורז קיבל הזלפות של טיפות טחינה וסחוג, ואנחנו חמדנו כל ביס במנה.

כשהרמנו את העיניים ראינו את עדי מקפצת לה בין שולחנות ומארחת את כולם בחביבות. אפילו שמענו אותה אומרת ללקוח שהיא תרקח לו מנה בדיוק לטעמו. אחרי דקות חזרה אליו עדי עם מנה מאולתרת, צבעונית וייחודית – נתחי פרגית על מצע פתיתים ברוטב צ'ילי ביתי-עגבניות וטחינה. מבט חוזר אחרי עשר דקות: הלקוח החזיר צלחת נקייה ויצא מאושר ושבע. כמוהו גם אנחנו. בירכנו לשלום ויצאנו. ביציאה חייכנו אל השקשוקוף וידענו: גם אנחנו פה בגלל הטבחית (והטעם והשירות...)!
פרט חשוב: ל"שקשוכאן" יש עסקיות שוות. ארוחות הצהריים העסקיות מחירן 35 ₪ בלבד והן כוללות מנה עיקרית ותוספת חמה, וכן סלט ירקות וטחינת הבית (שכבר פארנו והיללנו קודם) המנות העיקריות משתנות מדי יום וכוללות למשל: חזה עוף צלוי (במרינדת הבית/ בשום ובזיל או בקארי), שניצלונים (בבצק בירה/ טמפורה או בסגנון מסורתי), נתחי פרגיות בסויה ודבש, נתחי פרגיות ברוטב חמוץ-מתוק, קציצות עוף, תבשיל עוף בסגנון עמים, רצועות עוף מוקפצות עם ירקות, או צלי בקר (תבשיל הבקר בתוספת 5 ₪) ואחרות. בין התוספות החמות שמגישים במקום: אורז, פתיתים, תפו"א, פסטה, קוסקוס, ירקות מאודים, קטניות ועוד ועוד. העסקיות של "שקשוכאן" מוגשות בימים א'-ה' בטווח השעות הרחב 10:00-19:00. אל תחמיצו אותן.
מאת: מערכת ROL
השקשוקה היא כאן!
על אלנבי פינת הס, בלב הכרך ההומה, ממתין לכם "שקשוכאן" – מקום המגיש אוכל ביתי מושקע ומופלא, שחלקו הארי מבחר של 14 סוגי שקשוקה המוגשת בלחם! האוכל מצטיין בטעמים מדהימים, השירות מקסים וקשוב ויש גם עסקיות. בואו!
עוד צהריים תל-אביבי חמים. לינה ואני מטיילות ברחוב אלנבי, מחפשות מה לקנות או לאכול או מה שיזדמן. אלנבי הוא אחד הרחובות שבעצם מוביל את העוברים והשבים. הרחוב הוא שמחליט את המסלול והקצב. עוד חלון ראווה, עוד חנות חדשה נפתחה, ואחרי זמן רב של הליכה, כשכבר כמעט ראינו את הים, נגלה אליי חיזיון מקסים. זה היה על פינת רחוב הס. מקום קטן ושקט עם מפות משובצות אדום-לבן על השולחנות ובובת קוף גדולה יושבת על כיסא ובידה שלט: "אני פה בגלל הטבחית". הסתכלתי על לינה בגבות מורמות. "אם כתוב טבחית זה בטח מקום טוב עם אוכל ביתי. מקום כזה שממש אפשר להרגיש בבית". הרי בימינו כשכל אחד מתהדר במונח "שף – ואל תקראו לי טבח!" צריך להוריד את הכובע (וגם לעשות מקום בבטן) בפני מי שמתגאה בתואר טבח, או במקרה שלנו – טבחית.

"שקשוכאן" הראו השלטים סביב, ואנחנו הלכנו אחרי צבעי המפות והתיישבנו. את פנינו, כמו את כל פניי האורחים סביב, קיבלה עדי, מנהלת המקום-טבחית-אישה! היא הסבירה לנו על "שקשוכאן": מחצית התפריט מבוססת על שקשוקות ביתיות במיטב הווריאציות – מסביח עם תפוחי אדמה וחצילים, ואיטלקי עם בזיליקום, זיתים שחורים ופרמז'ן, עד שקשוקה בולונז. יש כארבע-עשר טעמי שקשוקות שכולן מוגשות בתוך לחם. הבטתי על לינה ושוב הרמנו גבה. "שקשוקה? בתוך לחם?" אך אחרי מבט על השולחנות הסועדים סביב, אמרנו לעצמנו: איך לא חשבו על זה קודם? הרי מקום השקשוקה בתוך לחם. זו הברקה גאונית!"
מרוב שקשוקות לא ידענו במה לבחור ולכן הנחנו לעדי לבחור לנו את השקשוקה. כל שקשוקה ב"שקשוכאן" מוגשת עם שני סלטי הבית המשתנים בכל יום, חמוצים וטחינה. אנחנו שפשפנו ידיים וציפינו לבאות. עלתה ובאה השקשוקה בגרסתה האיטלקית. לינה ואני קבלנו מגש גדול, במרכזו הלחם הכפרי ממולא השקשוקה, כשעל המכסה של הלחם מתנוסס קיסם עם דגל ישראל. קיבלנו גם סלט כרוב ולצד סלט סלק טרי (לא מבושל). לידם נחו צלוחית מלפפונים חמוצים בשמיר וצלוחית טחינה עם נגיעות סחוג. אלה לא נחו זמן רב, פשוט בצענו ממכסה הלחם והתחלנו להתענג על הטחינה – וכשהטחינה טובה, זו תחילתה של ארוחה מופלאה.

הרמנו את המכסה והרגשנו כאילו אנחנו פותחות את הסיר של אימא במטבח. מעניין מה מצפה לנו... השקשוקה הייתה אדומה וצבעונית עם פרמז'ן, בזיליקום, זיתים. הטעם היה מעולה כמו הצבעים. מסתבר שהמתכון הבסיסי של השקשוקה ב"שקשוכאן" מורכב ממתכון ייחודי, עם סלק, יין ועוד. זה כבר היה ממש טעים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על