מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


במנות העיקריות החלטנו לגוון, ולקחת שתי מנות מאוד שונות אחת מהשנייה. אני לקחתי את הסטייק אנטריקוט בגריל (300 גר') בציר בקר, חמאה ושעועית ירוקה, מלווה בפירה. הסטייק, שהיה עשוי מדיום רייר בדיוק כפי שביקשתי, היה משובח, עסיסי ונמס בפה. שותפי לארוחה הזמין דג בס שלם*. משקל הדג 400 גרם. הבס עשוי בתנור, כשהוא עטוף מבפנים ומבחוץ במרינדה של שמן זית ועשבי תיבול (רוזמרין, טימין, מרווה, נענע ואורגנו), פרוסות לימון, פרוסות שום ומעט צ'ילי טרי קצוץ. נתח הדג היפהפה הוגש כשבצידו סלט עלי רוקט עם פלחי עגבניות תמר, בצל סגול, זיתי טאסוס, שמן זית, מיץ לימון ועשבי תיבול (פטרוזיליה, נענע וכוסברה). כאמור, המנות העיקריות לא נפלו מהראשונות, מה שהעניק לנו תחושת שובע נעימה ומרגיעה.

למרות שכבר היינו מלאים מעל ומעבר, הפיתוי היה חזק מאיתנו וגמלה בליבנו ההחלטה לנסות גם לטעום ממגוון הקינוחים. ניסינו את 'עוגת אלכס', שעשויה ממוס שוקולד ולרונה, רוטב וניל וטוויל קקאו – מנת שוקולד מרוכזת לוריד. המנה השנייה הייתה טארט ריקוטה, שהגיעה עם פירות העונה צלויים ברוטב שאנטילי – מנה מרכזית ונהדרת בפני עצמה. על המפעל המרשים הזה מנצח מנהל המסעדה תומר עמבר ועל המטבח אחראי השף אופיר וידבסקי. יצאנו מדושני עונג מחגיגה קולינארית נהדרת ומרשימה, כשבלב השמחה על הפריווילגיה לעצור את היום בארוחת צהריים כה נפלאה כזאת המוגשת ב"סבסטיאן". עוד נשוב. במהרה.

*מנה זו אינה כלולה בתפריט הצהריים.
מאת: מערכת ROL
עסקים רציניים
הרצליה פיתוח היא מעוז של עסקים ואנשי עסקים ו"סבסטיאן" – בראסרי ותיק וידוע – מתאים את עצמו בדיוק לצרכי הלקוחות הרעבים הפוקדים אותו בצהריים, עם ארוחות משובחות ומשתלמות
מסעדה: סבסטיאן
שעת הפסקת הצהריים. ירדנו מהבניין הגבוה שבו אנחנו מרוויחים את לחמנו, והלכנו ל"סבסטיאן" להוציא את הכסף שהרווחנו. כי ב"סבסטיאן" בצהרי היום אפשר ומומלץ לאכול ארוחות משתלמות במחיר ועוד יותר משתלמות בתגמול.

החלל הרחב במסעדה מאפשר בחירה בין פינות ישיבה אינטימיות לבין מקומות ישיבה מרווחים, המתאימים לפגישות עסקים ולארוחות עם משתתפים רבים. בין לקוחותיו של "סבסטיאן" נמנים אנשי עסקים ותקשורת, דיפלומטים ואנשים מכל גווני האוכלוסייה, שיודעים להעריך אווירה נעימה ואוכל טוב.

לאחר שהתיישבנו בשולחן פנימי צדדי, שאפשר פרטיות ואינטימיות מצד אחד אבל מבט מהפנט ומרשים על שאר חלל המסעדה מצד שני, נרגענו קצת מההמולה והמרוץ של היום והתפנינו לתפריט. עיון קצר בו הראה מגוון עשיר, המציע מנות בשרים מרשימות לצד מאכלי ים ודגים, פסטות וסלטים. תפריט הצהריים של "סבסטיאן" מוגש במנעד השעות הרחב 12:00 - 18:00 בימים א'-ה'. אין לו פיקס-פרייס. הוא פשוט מגיש מבחר עצום של מנות בהנחה. כך מתאפשר לכל אחד למצוא שם את מבוקשו – בין אם זה רק סלט קטן (לדוגמה: סלט עגבניות עם גבינת פטה דנית – 35 ₪) או מנה ראשונה סימפטית (אנטיפסטי – 19 ₪), או מנה עיקרית עם תוספת (למשל: פרגית בגריל בתוספת שעועית ירוקה – 52 ₪).

הפור נפל, ומכיוון שהיה קשה כל כך לבחור החלטנו לנסות שלוש מנות ראשונות. הראשונות שלקחנו הן: ברוסקטה שרימפס עם עלי רוקט, אספרגוס, חמאת שרימפס ועגבניות. מנה מצויינת. השרימפס היו עסיסיים וקרי ספיים, כאילו זה הרגע נשלפו מהים, והברוסקטה הייתה ספוגה בחמאה ובשאר הדברים הטובים. מנה נוספת שלקחנו היא ברזאולה סינטה בקר*, שהגיעה עם שמן כמהין, מח עצם, שום קונפי ופרמז'ן איטלקי. פרוסות הסינטה הדקות היו עשויות במידה מתאימה והפרמז'ן השתלב היטב עם הבשר האיכותי. המנה השלישית הייתה 50 גרם קוקי סאן ז'אק* (3 יחידות) צרובות על הפלנצ'ה (עשוי מדיום רייר, מה שמונע מהן להפוך לצמיגיות) עם שמן זית, מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס וגרידת לימון. בשר הצדפות הוגש על 120 גרם ריזוטו איטלקי על בסיס בצלי שאלוט, יין לבן, ציר עוף, מחית אפונה, חמאה, שמנת מתוקה, פרמז'אנו ופטרוזיליה. מה אפשר להגיד על מנה כזאת? פשוט תענוג. שילוב טעמים נהדר הגורם לדחף לצרוך עוד ועוד. את האוכל ליווינו עם יין אדום קליל ומתקתק מבציר 2005 הנפלא של יקב אמפורה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על