מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


תפריט העיקריות מציע מגוון דגים ובשרים והבחירה ממנו בהחלט לא הייתה קלה לנו. לאחר התלבטות רבה הוא בחר בסטייק נתח קצבים עם סופריטו. התקבל נתח ברמת צלייה מדיום-וול, כפי בקשתו, עשוי בגריל עם סופריטו עשוי מתפוחי-אדמה, בצלים, פקאן ותרד. המלצרית גילתה לנו שבמקרה דנן הסופריטו אלו בעצם תפוחי אדמה בבישול ארוך במיוחד. והתוספות היו באמת מעולות, אך נתח הקצבים, לטענתו, היה פשוט מושלם. עסיסי במידה ועשיר בטעמים. אני, בחורה מוסרית במיוחד, החלטתי לבחור במנה של מוסר ים בתבשיל ארטישוק ירושלמי לימוני. נתח מוסר יפה הגיע בליווי ארטישוק ירושלמי, לימון כבוש, צלפים ושקדים קלויים. הדג היה טרי וטעים, ואני שמחתי על הבחירה המוסרית שלי.

לא ברור איך נשאר לנו עוד מקום לקינוחים, אבל פשוט לא יכולנו לעזוב מבלי לבחון כמה מהאופציות המפתות שמציע תפריט הקינוחים של "סולט". בחרתי לסיים בקרם וניל ואגסים. קיבלתי מנה ענקית של אגסים ביין לבן, קרם וניל, קרמבל, סורבה מנגו וקצף בזיליקום, שהיוותה סיום מתוק לארוחה מדהימה. נמרוד בחר לסיים בקינוח מילפיי שוקולד. הוא קיבל מנה מרשימה שמורכבת משכבות שוקולד, מוס שוקולד, לוז ואנגלז וניל, ונהנה מעושר הטעמים של המנה המתוקה הזו.
לאחר שנפרדנו יצאנו לאזור המלונות התל-אביבי, נשמנו את רוח הים והבנו שיש הרבה דגים בים והרבה מנות מופלאות במסעדה הזו, וכנראה שנחזור ל"סולט" לבדוק אותם בקרוב.

*ב"סולט" מציעים לכם להתענג על האוכל האיכותי שלהם במחירי עסקיות משתלמים. העסקיות מוגשות במסעדה בימים א'-ה' בין השעות 12:30 ל-16:00, וכוללות גזוז בטעמים ללא הגבלה, 2 מזטים או מנה ראשונה אחת ומנה עיקרית לבחירה ומחירם בהתאם למחיר המנה העיקרית (החל מ-55 ₪ בלבד).
מאת: לליב גל
1-2-3 דג מלוח
מסעדת "סולט" (SALT) ממוקמת בקומת הכניסה של מלון בוטיק “GORDON Hotel & Lounge“ בתל-אביב. המסעדה משלבת אווירה קלילה וצעירה עם תפריט אוכל המתמקד במטבח ים-תיכוני בכלל ובפרט במנות דגים ופירות-ים מושקעות. בצהריים מוצע ללקוחות תפריט עסקי משתלם ומפנק
התקשרתי לנמרוד. הסברתי לו שממש כדאי לו להתלוות אלי הערב. לאן? הוא שאל. הסברתי לו שמדובר ב"סולט" – מסעדה תל-אביבית איכותית השוכנת ליד הים – ושמאוד כדאי לו פשוט לבוא ליהנות מהאוכל, בלי להרבות בשאלות. נמרוד הוא ידיד משכבר הימים, המצטיין בכמויות של אינטליגנציה רגשית ובטעם משובח באוכל, ואני ידעתי מה הוא צריך ואוהב.

ברגע שנכנסנו ל"סולט" הרגשנו שמדובר במקום מיוחד. בכניסה נחו עיניי על גוש מלח גדול, שלא לומר נציב מלח, שמקדם את הבאים בשערי המסעדה, ושמצדיק את השם שיש למקום. בחרנו שולחן ליד חלון הצופה לים, למרות שהיה ערב וקר, בשביל שנוכל לדמיין מה מרגישים כשיש בריזה חמימה בשקיעה. לאחר מספר דקות כבר היה ברור לנו שיש במקום נוף נפלא ושאין ספק שהמסעדה נמצאת במיקום מצוין. למרות הנוף החורפי שבחוץ החימום עשה לנו נעים והתפנינו לעיין בתפריט.

פתחנו ביין מאסי איטלקי, שהיה פירותי ויבש במידה, ויתגלה בהמשך כשידוך מושלם למנות הדגים הנהדרות של "סולט". תפריט האוכל*, כמעט כמו כל דבר בחיים, מתחלק לשלושה חלקים: מאזטים, ראשונות ועיקריות. בחרתי להתחיל במנת שרימפס פריך. תמורת 30 שקלים(!) תקבלו שש יחידות של שרימפס בציפוי פריך עם איולי לימון ועשבים בצד. השרימפס היו מצוינים: טריים במיוחד, פריכים במידה ומשתלבים נהדר עם איולי הלימון. נמרוד בחר לפתוח בבואיקוס. הוא קיבל מנה חמודה של מספר עוגיות קשקבל מלוחות עם צזיקי ליד. הבואיקוס היו טעימים מאוד, עם טעם גבינתי מורגש וציפוי שומשום. הצזיקי שליווה את המאזט הזה שילב טעמים מלוחים וחמוצים, והזכיר לשנינו את השליחות הדיפלומטית ביוון, שם כל דבר כמעט מוגש עם צזיקי.

למנה ראשונה בחרתי בקרפצ'יו טונה אדומה. אני אוהבת מאוד טונה, ועדיף לא כזו שבאה בקופסאות שימורים. קיבלתי מנה גדולה של נתחי טונה דקיקים, בתוספת סלט עשבים וקשיו, צנוניות ופצפוצי לימון, שהיו בדיוק מה שהדג הזה היה מבקש לצידו, אם רק ידע לדבר. נמרוד החליט להקשיב להמלצת המלצרית המסורה שלנו ובחר מתפריט הספיישלים בסביצ'ה מוסר ים. הסביצ'ה התגלתה כמנה טעימה והשתלבה יפה עם הירקות שבסלט. את אלו ליווינו בפוקאצ'ה אפויה במקום, שנדמה שהרגע יצאה מהתנור.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על