מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


את פנינו קיבלה גיל המהממת, שהושיבה אותנו על הבר. זו הייתה שעת ערב מוקדמת והשולחנות סביב והחצר טרם התמלאו אורחים. רן הברמן קפץ מיד לשרת אותנו ותהא איזה דרינקים נרצה. כמו שתי נסיכות ביקשנו פיג'לינג סאוור ומוחיטו, ורן הברמן מיד רץ להכין. עת עלעלו בתפריט נודע לנו ש"רוסטה" הוקמה על ידי מיכאל – צרפתי מומחה לבשר שביקש להביא לישראל את בשורת העוף במלוא הדרה. כמה דקות לאחר מכן נאלצנו ליפול בשבי הטעם המעולה שמיכאל יודע להוציא מהעוף.

כנפיי הבית היו למנה הראשונה והמומלצת של גיל ורן. הכנפיים נעשות על-ידי מתכון מיוחד וסודי ולוו בשלושה רטבים: הודי על בסיס רוטב קארי; לובר – על בסיס דבש; ורוטב ישראלי על בסיס עשבי תיבול. הכנפיים הגיעו בציפוי קריספי, מהסוג המשובח שלא נתקלים בו כל יום, או בכלל! כל אחת תפסה כנף, תבלה ברוטב ונתנה ביס עסיסי. הטעם היה מעולה, ללא קשר לרוטב (שרק הוסיף). הכנף הייתה קריספית מבחוץ ועסיסית מבפנים. אני "עפתי" על המנה הזו ובקושי נתתי לשרית לחמוד ממנה. הרמנו לחיים והרמנו גבה: "הייתכן שדווקא ממסעדה כשרה נאכל את הכנפיים המשובחות ביותר?" התשובה הייתה ברורה: "עובדה!"
מאושרות מטעם ונחת, עם סיוע של קצת אלכוהול, המשכנו את הערב. גם שיפודי פילה הונחו על הבר. שלפנו שיפודים והתחלנו לנגוס. מסתבר שפילה העוף לא מפורסם כל כך בארץ. אולי זה כי הוא חלק קטן בעוף. כל עוף נותן מנה של 60 גרם בלבד. "רוסטה" נותנת את השיפוד הטוב ביותר! הפילה לא שומני, אך למרות הצלייה על האש הוא רך ועסיסי מבפנים. זו הייתה הפעם הראשונה שלי עם פילה עוף, והיה שווה לחכות שנים למנה הזו. נימוח כמו פרגית, טעים כמעדן צרפתי. העיקרית השנייה שלנו הייתהjacket potato , תפוח אדמה אפוי הממולא בעוף ומוקפץ ברוטב הודי, צרפתי (לובר) או ישראלי. כמו שתי שמנמנות הזמנו עם הלובר. וחגגנו. זה היה פשוט תענוג לחפור בתפוח האדמה הלוהט, לדוג באותו הביס גם נתח עוף, ולהתענג על הטעם. לנו גם נשאר מעט מהרוטב הישראלי ממנת הכנפיים, והשילוב עם עשבי התיבול גרם לנו פשוט לעוף על העוף!

מרוצות ושיכורות נפרדנו מהצוות המקסים. לא לפני שהבטחנו לבקר אצלם ביום רביעי הקרוב, ה-16 בנובמבר, בו תתקיים ב"רוסטה" מסיבת ערב ססגונית על מנת לחגוג את עצם העובדה שב"רוסטה" אפשר לעוף גם בערב.
מאת: אודליה צדוק
לעוף על העוף של "רוסטה"
ב"רוסטה" – רוטיסרי כשר השוכן בבניין קסום בפנת הרחובות התל-אביביים לילינבלום והרצל – יש תפריט צהריים עם עסקיות מדליקות, וגם תפריט מעט אחר וקונספט שונה המיועדים לבליינים הערב. חובה לנסות!
כבר הרבה זמן אני חושבת על עצם העבודה שבתל-אביב כל המקומות חד-גוניים. מסעדה, בר, בית קפה. החדשה הכי מרעננת שתל-אביב יכלה להציע, זה מקסימום בית קפה-מסעדה, או כמו שנפוץ בתקופה האחרונה: בר עם אוכל. החדשה הכי "מרעישה" בתל-אביב, נו שוין. אז אין משהו ממש חדש בתל-אביב לאחרונה. פה נכנסה שרית חברה שלי לתמונה. שרית ידועה כאנינת טעם, מהסוג הרמת-אביבי ושומר הכשרות. כל המלצה ששרית נותנת, כל ביס של קרואסון מקונדיטוריה, צריך לקחת לתשומת-ליבנו ולהפנים ולדעת שזו המלצה עם אחריות.

השבוע שרית באה אליי עם שאלה: "מכירה את המסעדה שמתמחה בעופות בלילינבלום, שפתוחה רק בצהריים?" "רוסטה?" שאלתי. "כן, היא הייתה פתוחה רק בצהריים, את יודעת, בשביל כל עובדי הבנקים בסביבה, ועכשיו היא שופצה ושינתה פנים וכל ערב היא הופכת לבר מגניב, כזה שמתמחה בעופות, כמו המסעדה בצהריים, רק במנות שמתאימות לערב. לבילוי כיפי".

התיאור "בילוי כיפי" הספיק לי. קבעתי עם שרית לערב של כיף ב"רוסטה". אבל לפני שאספר לכם על חוויית הערב שלנו ב"רוסטה" כדאי שתדעו גם שבצהריים מוגשות ב"רוסטה" ארוחות חמות וטעימות, הכוללות עופות צעירים, קטנים ועסיסיים שנצלו בתנור הרוטיסרי, כשלצידם מגוון תוספות מעולות. צליית העוף הצעיר בשלמותו בתנור הרוטיסרי המסתובב מפזרת את החום בצורה אחידה ויוצרת מעדן שחום, פריך ועסיסי להפליא שיכבוש את לבכם. למנות העוף הצלויות משודכים ברוסטה רטבים ים-תיכוניים פשוטים, קלילים ואיכותיים. אלו הופכים את אכילת העוף לחוויה מענגת אשר לה יתרון נוסף – המנות אינן מכילות קלוריות רבות. לצד העוף שלכם תוכלו להתמוגג גם על פירה, תפוח אדמה אפוי או אורז וכמובן – על סלטים טריים, שאף הם טעימים, ביתיים, קלילים ובריאים. התוצאה – ארוחת צהריים מושלמת! ואם המחיר מטריד אתכם אז תרשו לי לעדכן אתכם שברוסטה יש עסקיות צהריים המוגשות בין השעות 12:00-17:00 במימי החול. העסקית של "רוסטה" באה במספר אפשרויות, ביניהן תמצאו למשל את האפשרות להזמין 2 שיפודי עוף עם צ'יפס בעלות של 28 ₪ בלבד; שניצל פילה עוף עם 2 תוספות בעלות של 38 ₪ בלבד; או למשל עוף שלם עם 2 תוספות בתמורה ל-59 ₪ בלבד (ב-T.A בלבד). זול? לגמרי! טעים? אתם מוכרחים לנסות!

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על