מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


מוכנים להעביר, הילוך המשכנו לעיקריות, וראשון היה זה עבדכם הנאמן שלא מפספס שום נתח קצבים שיכול לעלות על הצלחת. הקצבים של "רוסו" היא מנה נדיבה, טעימה ועסיסית ללא ספק, אולם עשירה בגידים עקשניים שנאבקתי איתם בהצלחה חלקית בלבד.

ראל, שלקראת חזרתה למזרח ביקשה שרימפס אסייתי, שהוקפץ עם בצל ירוק, שום ונענע, נראתה מרוצה למדי. הרוטב היה ללא ספק משגע, וכלל תועפות של לימון ושום. המנה הייתה גדולה מהרגיל, כללה 15-16 שרצים (לעומת תריסר בדרך כלל) והוכיחה שניתן ליהנות יפה מפירות-ים גם לא על בסיס שמנת. בזכות המחסור בשומן הצרפתי יכולנו לחזור ולהדרים מבלי לפתוח כפתורים, לא לפני שנהנינו מאספרסו כפול, חזק ועתיר קופאין, שהותיר אותנו ערניים עד הכניסה לנתיבי איילון.

המחירים ראויים כאן לציון מיוחד, שכן גם אם ניקח בחשבון שהבועה התל-אביבית ומחיריה המחרידים רחוקים 150 קילומטר, עדיין מדובר בהצעות שקשה לסרב להן. עד סוף אוגוסט למשל תוכלו להזמין ככל שקיבתכם תתיר לכם: קבבוני טלה, נקניקיות צ'וריסוס עסיסיות, פרגיות, אנטריקוט מאסיבי, סינטה סיבית, נתחי קצבים עניני טעם ופילה עגל יוקרתי – והכל בעבור 129 שקלים בלבד. 25 ₪ תהיה התוספת הצנועה, אם תחפצו בהאבסת יין אדום, לבן או בירה ככל שיותיר לכם הזמן. גם אם תפספסו את המבצע, עדיין תוכלו להתענג על העסקיות של המקום, שמחירן מתחיל ב-49 שקלים ונגמר ב-89, בהתאם למנה העיקרית שתבחרו. אלו מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 12:00-17:00.

לקינוחים לא הגענו, דווקא משום שזה היה הזמן המושלם להמשיך בטיולנו. את "רוסו" אני לא אשכח, ולא רק בגלל ראל. אין זו מסעדת הגורמה הטובה באזור, אך "רוסו" בהחלט יכולה לככב כמסעדה בעלת יחס תמורה-עלות מהטובות שבהן ביקרתי.
מאת: יאיר אלטמן
עם הפנים לצפון
ב"רוסו" מרמת ישי תמצאו ארוחת בשרים ופירות-ים משובחת, אווירה נכונה, ומחירים מצוינים, במיוחד בצהריים – עת מוגשות במקום עסקיות סופר משתלמות
לאחר שנה ביחד החליטה ראל אליהו – בת זוגתי שהתאהבתי בה במקרה (או שלא) בבית קפה שכוח בצומת שילת – לחזור לעיר הולדתה במומבי, לאסוף פקלאות, לסגור חשבונות ולעשות עלייה. בהודו הכל עובד בקצב אחר, ואם בתרבות השאנטי אישורים מגיעים לאט אז מעבר למדינה אחרת מגיע עוד יותר לאט, ועלול להימשך עד חצי שנה. ממש לפני שליוויתי בדמעות את ראל לנתב"ג, וגם בשביל "לחגוג" בעצב את כניסתי למועדון השלושים, החלטנו להתפנק עם צימר בצפון ולקרוע את הכינרת ביומיים הכי חמים של השנה. עייפים – ובעיקר רעבים – נדדנו חזרה אל המרכז הרותח ועצרנו בשדות הירוקים (עדיין) של עמק יזרעאל במסעדת "רוסו" שברמת ישי.

המסעדה ממוקמת בצידו הדרומי של מרכז מסחרי, כשמרפסת נאה פונה אל שדה חקלאי המספק לה נוף כפרי. פנים המסעדה מושך יותר לכיוון הדיינר האמריקאי, עם שימוש רחב בעץ ששומר על ההרגשה הפרובינציאלית. התפריט הוא תנ"ך קולינארי עב כרס של ממש, המציע כל מה שמטבח יכול להציע, החל מבשרים, דגים ופירות-ים ועד לסלטים.

בנוסף יש במקום כמובן תפריט מיוחד ליינות ופינה איטלקית חמה. "רוסו" מתאפיינת גם בשילוב מעניין של מזרח ומערב: מקוקטייל פירות-ים עם שמפניה ושמנת בסגנון צרפתי ועד מנות אוריינטאליות טיפוסיות, כגון עוף מזוגג בסויה ודבש, גזר, בצל ופטריות, המונח על מצע אורז לבן.

נהנים משעותינו האחרונות יחד, לחצי השנה הקרובה, ביקשתי לפתוח בקערת מולים בשום, יין, לימון ועשבי תיבול. שמונה פלחים בצבע טורקיז פוזרו בצלחת בצורת פרח, כשלימון הונח במרכז. הרוטב שעליו נחו הרכיכות שמר על עדינות בנוכחות לימון מורגשת, ויחד עימו היוו המולים מתאבן נהדר, במיוחד לחובבי שרצים. ראל ביקשה לבדוק את הפטריות המקומיות במילוי גבינת שמנת ופרמזן. מרקמן שמר על טעמן הטבעי וככל הנראה לי אלו לא בושלו כלל אלא נותרו חיות, כשרוטב השמנת והגבינה נמצק מעליהן.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על