מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


ועכשיו לאוכל – ובמיוחד לזה שהזמנו אנחנו. כהכללה אפשר לומר דבר אחד: אייל לביא יודע לעבוד עם כל מה שבא מהים, וזה ממש לא כל מה שהוא יודע. סלסלת לחמים הוגשה במהרה לשולחן ופתחה את הארוחה – לחם מחיטה מלאה ושיפון, מלווה בחמאה משובחת עם פלפל גרוס ובממרח דלעת מקורי ומשמח.

התואר מושלם הוא גם הדרך הטובה ביותר לתאר את טרטר שטייטל העגל שהגיעה כטבעת בינונית ועבה, עם כתר של עלעלי חמניות מונבטים וטריים ורוטב צ'ילי מעושן. במשך דקות ארוכות שיחקנו טניס בינינו עם המילה "מושלם". קצת אחרי זה התחילו המאבקים על מי אכל יותר ולמי מגיע מה שנשאר. וזאת לא מנה קטנה.


אנחנו לא מוכנים לוותר על ביסק, אבל כדי לשמור מקום למנות העיקריות, אנו מקבלים כוס אספרסו עם הביסק סרטנים הטוב ביותר בארץ. שילוב אלוהי בין תמצית הטעם של הסרטן ושמנת אוורירית. משם אנחנו ממשיכים ישירות למנת הדגל ה"בויאבז", מחבת לוהטת של מרק על בסיס ציר דגים בטעם אניס עדין עם כמות עצומה של מולים, קלאמרי, שרימפס, סרטנים, נתחי דגים ותפוחי אדמה. אין ספק שהדגה במיטבה בחורף, ואנו משחקים בהנאה עם מפצחי ומזלגות הסרטנים.

יכול להיות שלאייל לביא נמאס שמזהים אותו תמיד עם הים, ולכן לסיום בדקנו אותו במנה של ים-יבשה. פילה מניון עם ג'מבו שרימפס ברוטב שמנת וברנדי עם טימין. מצטערים על דלות שמות התואר- מושלם. איזה ים נהדר. איזו יבשה נהדרת.

השף מסתובב בין האורחים ומשוחח איתם, שולט בכל הפרטים ונמצא שם משמונה בבוקר ועד שתים-עשרה בלילה. הוא הסכים אפילו לאפשר לנו סיבוב במטבח הנקי והאפקטיבי, על העמדות הרבות, להבות האש הגדולות, הגריל הדומיננטי, הרהרי התבלינים והמקררים. הם מיישנים את הבשרים במקום, מקפידים על חומרי הגלם ישראליים וטריים, הכל מסודר מוקפד. הופתענו לגלות גם חצר מקורה ומרווחת ובה מקום לאירועים פרטיים של עד 45 אנשים, שמתאימה גם לישיבה לארוחות בוקר של סופשבוע או בכלל. נדיר שבתוך מסעדה יש חלל מופרד עם אופי אלגנטי וקליל יותר. הלוואי שמישהו יזמין אותנו לאירוע שם...
ומילה אחרונה. אי אפשר להיזכר בפעם הקודמת בה ויתרתי על קינוח בסוף ארוחה. רק אספרסו קצר ואיטלקי ממש שיאפשר לנו לחזור לעולם הרגיל של בחוץ. איזו חוויה.
מאת: נדב לוי
רוקח 73: שווה לעשות עסקים
"רוקח 73" היא מקום שכל חובב אוכל ימי חייב להכיר. השף אייל לביא מנצח על מסעדת שף וביסטרו מדהים ומעוצב, שמגיש תפריט גורמה ייחודי של בשרים, דגים ופירות ים. התפריט העסקי כולל מבחר עצום ומאפשר שלוש אפשרויות בחירה בטווח שבין 78 ל-118 ₪
עוד לפני שהכרנו, נהנה כל אחד מאיתנו בנפרד ממסעדת "פסטיס" הנפלאה ששכנה בשדרות רוטשילד בתל אביב. לשנינו היה זיכרון של ערב חורפי עם הבויאבז המיתולוגי והזכור לטוב. אך לפני כשנתיים-שלוש נסגרה המסעדה ההיא, ולא הזדמן לנו לסעוד שם יחד. לפני שנה, כאשר שמענו כי אייל לביא פתח מקום חדש ברוקח, הגענו לארוחת תענוגות כדי לחגוג יום נישואים.

ועכשיו אנו מתרגשים לחזור פעם נוספת, לארוחה עסקית שתבחן האם עדיין כל כך נעים וטעים כמו בכל המפגשים הקודמים שלנו עם אייל לביא ועם מה שהוא יודע להפיק מחומרי גלם משובחים. חומרי הגלם של החוויה מתחילים כבר בהגעה למסעדה: מגרש החנייה הצמוד והחינמי של מגרשי הטניס מאפשר כניסה חלקה, בניגודי לייסורי החנייה שחווינו בעבר ברוטשילד.

נכנסנו פנימה. איזה חלל נפלא. רצפות עץ בהירות, שולחנות בחום כהה עשיר ואלגנטי, כסאות קלועים המזמינים לישיבה ארוכה ונוחה. בזכות גודלו של החלל יש מרחק נאות בין השולחנות, מה שמאפשר שיחה אינטימית, לכך תורמת גם תקרת האקוסטיקה הנהדרת. אנו יושבים בנוחות, ונהנים להסתכל על מקרר היינות היפהפה, על הדלפק הארוך והפונקציונאלי עליו מונחים כלים יפים, תאורה נהדרת, כדים ופסלי זכוכית נפלאים. יש שיאמרו שזוהי בדיוק האיכות השקטה של אצולה אמיתית, ההיפך מנובורישיות שפוגשים בהרבה מקומות בתל אביב.

בנוסף לחלל המרכזי, ישנו גם בר מרווח עם כורסאות בר מזמינות, ושני חללים המאפשרים התבודדות לזוגות רומנטיים או ארוחות פרטיות של עד 16 סועדים. המסעדה מציעה לסוגים שונים של אנשים חווית ישיבה המתאימה לצרכים שונים. החלל מעניק לארוחה איכות מיוחד. ואכן, אנחנו נתפנק בישיבה ארוכה, ובין מצמוצי עונג וקריאות התפעלות קטנות, נזכה לנהל שיחה ממושכת וטובה.

התפריט העסקי של "רוקח 73" מוגש בין השעות 12:00-18:00 (בימים א' - ה'). הארוחות העסקיות (הכוללות סלסלת לחם וחמאה, מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה חמה), מחולקות לשלוש אופציות מחירים, כשמחיר הארוחה העסקית נקבע על סמך המנה העיקרית שתבחרו (78 ₪, 98 ₪, 118 ₪). בין המנות הראשונות שתוכלו לבחור ישנם מרקים וביסק, סלטים מושקעים במיוחד, מנות בשריות כגון טרטר עגל וכן מאכלי ים דוגמת פריטו מיסטו פירות ים.

המנות העיקריות בכל שלוש הארוחות העסקיות האפשריות מאפשרות טווח בחירה רחב, מפסטות ועד בשרים. בארוחות של 98 ו-118 ₪ תוכלו להתענג גם על דגים, פירות ים ושילובים שונים. התפריט העסקי מציע גם מבחר קינוחים שלנו במחיר עסקי של 28 ₪, כמו גם כוס יין הבית (לבן / אדום) ב- 24/21 ₪.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על