מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 15.12.2017


טוב נו לבסוף, עם בטן עמוסה אבל בלי שנגרע דבר מהחשק שלי לעיקרית, הגעתי אל היעד – בעל המקום הפנה אותי לקומבינציית סושי מעניינת. כחסידת סושי לא יכולתי להתעלם מהרמה הגבוהה, מאיכות החומר ומהטעם הנפלא של המנות שדגמתי: הניגירי, שיפודי המאקי וגריל הטריאקי, כל אחד בשילוב סלמון, דניס וטונה, היו תאווה לחיכה של אוהדת סושי שכמותי. המבחר היה נדיב ומתגמל. התמוגגתי.

נפלא לחשוב איך לפני שנתיים לא היה שום דבר במקום הזה, ולפתע הוקמה לה מסעדה שוקקת חיים וססגונית כ"ריבר", מקום שנותן הרגשה טובה ליושבים בו, עם הגשה ברמה גבוהה של מלצרים ומלצריות מקצועיים ומנות מוקפדות המעוצבות בצורה יפהפייה. מסעדת "ריבר" פונה אל קהל רחב ככל האפשר ועל כן גם התפריט משלב בין הישראלי לאוריינטלי והעיסקיות מגוונות ומחיריהן יפים לכל נפש.

כאשר תסיימו את העיסקית שלכם תעשו טובה – אל תשכחו להזמין קינוח. זו הדרך לסיים ארוחה! המלצר החביב שלי החליט לפנק אותי במוס שכבות של שוקולד מריר, מעליו מוס שוקולד לבן והמנה כולה עטופה בשוקולד מריר – שמו של האושר הזה שח-מט. מוס השוקולד המריר מתמזג ושובר את המתיקות החדה של השוקולד הלבן. שילוב שאפילו אדם שאינו חובב מתוקים ייהנה ממנו בוודאות.

"ריבר" - חוויה שכדאי לנסות.
מאת: לילך רוקר
River: לא על הסושי לבדו
כשמתחשק להתפנק בארוחה אוריינטאלית עסקית אשר מחוברת למקום ולארצישראליות, כשבא לברוח מחום צהריי הקיץ למרחב מעוצב וממוזג, כשתוקפת אתכם תאווה לטעמים מופלאים ולסושי מעולה – ריבר מחכה לכם ממש בפינה.
ביום חמים של חודש יוני עליתי על הרכבת לתל-אביב ועצרתי ליד הבורסה ליהלומים ברחוב ז'בוטינסקי הרמת-גני – שם, ממש מתחת למגדל אביב, הגבוה במזרח התיכון, נמצאת מסעדת "ריבר". ב"ריבר" מצפה לסועדים מטבח אוריינטלי עם נגיעות ישראליות, ועל כך גם מעיד העיצוב היפה שבו נתקלים כבר כאשר נכנסים למקום. האווירה נעימה, מוסיקה קלילה מתנגנת ברקע, צבעי אדום ושחור שולטים בעיצוב, כיאה להווי אוריינטאלי, אך עם זאת על הקירות מוצגים צילומים מודרניים.

את עיני תפס בר המשקאות הארוך והנינוח, שממנו הזמנתי שייק מלון-קוקוס טרי, צונן ומרענן. מתאים בדיוק לרגעי חום ולחות, כאלו אשר תושבי מישור החוף כבר כל כך מורגלים אליהם. הסניף הרמת-גני של "ריבר" הוא השלישי ברשת המסעדות, אשר לה סניפים גם ברחובות ובראשל"צ. מכיוון שמסעדה זו ממוקמת ליד אזור עסקים, כשתבקרו בה תוכלו להיתקל באנשי עסקים או בסלבס למיניהם – כולם נהנים מההיצע של הארוחה העסקית השווה של המקום. העיסקיות ב"ריבר" מוגשות כל יום בצהריים, בין 12 ל-17, ומחירן הוא למעשה מחיר המנה העיקרית שהוזמנה, כפי שהוא מופיע בתפריט. בנוסף לעיקרית מקבלים שתייה קלה ומנת קימצ'ה (ירקות מוחמצים) קטנה.

את התפריט המעניין של "ריבר" הרכיב השף צחי בוקששתר עם ירון, בעל המקום המתמחה בסושי. ולמרות שכבר רציתי נורא להגיע לסושי, שאותו החלטתי לבחור לי כעיקרית ועליו לבסס את העיסקית, לא עמדתי בפיתוי והזמנתי גם ראשונות. לא כי צריכים – כי ממש רציתי לנסות מהכל. פתחתי דווקא במנת הדגל של המסעדה והיא הסלט הירוק ברוטב ויניגרט. הסלט מבוסס על שלושה סוגי חסות ברוטב ויניגרט עם טוויסט ייחודי, בוטנים קלויים צצו לפתע מבין שפע הירק ומעל פוזר צ'יפס בטטה מופלא, שנתן סגירה מושלמת לסלט המשובח. בשירות חביב ומהיר הביא המלצר את המנות הראשונות המלבבות – הונחה בפני מנת רצועות עוף ברוטב צ'ילי ומעליה פוזר בחדווה סומסום. תענוג. עוד שתי ראשונות שהוגשו לשולחן היו מנות מסקרנות ביותר מבחינה קולינארית. האחת, סיגרים ממולאים בערמוני מים – זוהי מנה אשר בעצם משלבת את האוריינטאלי עם הישראלי: ערמוני המים במחית מסודרים בתוך הרול ומעט טחינה מלטפת מעל. הכל בשילוב מזרח-רחוק ותיכון, שהתגלה במהרה כמנצח, כי כאשר נוגסים בסיגר, חומו וטעמו המצוין ממלאים את הפה וקוראים לנגיסה נוספת. המנה הבאה הייתה שיפוד פרגיות ברוטב חמוץ-מתוק, על מצע אורז עם ירקות שונים ברוטב טריאקי. גם הפעם כל נגיסה נמסה בפה והטעם תופס את הלשון והחך.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על