מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


אחרי סלט מידורי ומרק היום (מצויינים ומשביעים), נחנו רק מעט לפני שהגיעו המנות העיקריות. פילה הסלמון היה עסיסי, נא במקצת מבפנים בדיוק כפי שנועד להיות והוגש עם רוטב של סויה לבנה, שהזכיר טעמו של שומשום והתאים בדיוק למנה. לפילה התלווה פירה בזיליקום ירקרק ומדהים, קרמי נעים, וטעים, או כפי שי'. (סליחה, הנסיכה) אמרה: "עזוב פילה, אני יכולה לחיות רק על הפירה הזה". לי לא נותר אלא להסכים. ממגוון סוגי הפירה שחוויתי עד היום, זה פשוט עלה על כולם.

הנסיכה התעקשה שנטעם גם סושי, אז בחרנו מתוך מבחר קומבינציות הסושי של "רסקה" את מה שנראה לנו הכי "עסקי" (שהרי בארוחה עסקית עסקינן). הלכנו על קומבינציה 5 – מאקי קנפיו טמאגו, קראנצ'י צמחוני ונגירי טמאגו. אקדים ואומר שאני מאד בררן לגבי הסושי שלי וממעט למצוא בארצנו סושי איכותי, אך הפעם מדובר בסושי שכזה, אורז עשוי נכונה, מנה מכובדת של דג ושילובים מעניינים, אציין את רול 'בבל' שהכרישה המטוגנת מעליו הקפיצה את טעמו לשחקים.

לקינוח חטאנו ב'ברולה רסקה'- פירמידת ברולה קפוא בשילוב שוקולד לבן, טוויל קוקוס על מצע נקטרינות. את החיוך היה קשה למחוק מפניה של הנסיכה לנוכח הברולה הטעים עד לבלי היכר.

"רסקה" משלבת באופן מופתי בין מזרח ומערב, והשף אבישי לוי מחולל בה את פלאיו. השירות חייכני, נעים ומקצועי. "רסקה" אינה נופלת ממיטב המקומות הניו יורקים ואין לי ספק שמקום שכזה במרכז התל אביביות היה זוכה בזמני המתנה ארוכים, ובידוענים שרוצים לטעום ולהראות – אם בערב ואם בצהריים, אם בגלל הטעם או המחיר.
מאת: חן מילרוד ומערכת ROL
פתח תקווה, צהרי היום
"רסקה", מסעדת בראסרי ובר סושי באם המושבות, מביאה לכם פיסה של חו"ל אמיתי ומוכיחה שוב שיש סיבה לצאת מתל אביב (או להישאר בפתח תקווה...). "רסקה" משלבת היטב בין מזרח ומערב, כשהשף אבישי לוי מחולל בה את פלאיו. התפריט העסקי (43 ₪) מגוון ומשתלם מספיק כדי לבוא במיוחד
מסעדה: רסקה
קראו לי צר אופקים, קראו לי בועתי, אבל אני פשוט לא אוהב לצאת מתל אביב. כלומר, לנסוע לאיקאה זה בסדר ואפילו נחמד, אבל לצאת מהעיר כדי לשבת במסעדה? הרי בתל אביב יש הכול - והכי טוב, אז למה להתרחק, ועוד להרחיק עד לפתח תקווה?

אז כשבאמתחתי מנה מכובדת של בועתיות ומנה אף גדולה ממנה של דעה קדומה, הגעתי בשעת צהרים ל"רסקה" – מסעדת בראסרי ובר סושי, השוכנת בלב איזור ההיי-טק של פתח תקווה. דק (Deck) מרשים עם שולחנות סדורים קידם את פנינו - שלי ושל י', חברתי הטובה (שהתעקשה שאכנה אותה בכתבה זו לא פחות מאשר "הנסיכה", וביססה כינוי זה בגינונים המתאימים).

ישבנו בפנים המסעדה, המצטיינת באווירה אלגנטית ואינטימית. החלל מעוצב בטוב הטעם ומתאפיין בקווים נקיים וזריקות אסייתיות. לפני עיון מעמיק בתפריט העסקי, פתחנו בקוקטייל "רסקה" - משקה אדמדם המורכב ממרטיני, נגיעת פיג', רימונים ועוד דברים טובים. דרך קלילה ומתקתקה לפתוח סעודה שכזו.

ואז הגענו לאוכל ולתפריט העסקי, שכדי לבדוק אותו התכנסנו כאן: תפריט הצהרים של "רסקה", שמציע מנה ראשונה ועיקרית במחיר המפתה של 43 ₪, כולל מגוון מנות ראשונות ועיקריות לבחירה, ובהן: מרק היום, סלט מידורי, מרק "ראמן" עם חזה אווז מעושן, שניצל עגל מצופה בשבבי לחם יפני, מוגש עם פירה, המבורגר (250 גרם) של בשר בקר ופטריות שיטאקי, קריספי עוף במשרה של קארי ירוק ולמון גראס, אורז מטוגן עם נתח חזה אווז מעושן, ועוד. הארוחה כוללת שתיה קרה או חמה, וכן בירה ויין (בתוספת). הארוחה העסקית מוגשת בימים א'-ה' בין השעות 12:00ל- 17:00).

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על