מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


כיוון שידידתי ל' ואני רצינו ליהנות ממגוון המנות של "פרונטו", החלטנו לנסות את שני סוגי העסקיות שהמסעדה מציעה. אני הלכתי על העסקית הזולה יותר - 62 ₪. בתור מנה ראשונה הזמנתי פרחי קישואים במילוי אנשובי, מוצרלה ופרמזן. הרעננות של פרחי הקישואים מיתנה את המליחות של האנשובי. המנה הייתה לא גדולה אבל מאד טעימה. המנה העיקרית שלי היתה רביולי ממולא במילוי מעורב מ-4 גבינות: רקוטה, פרמזן, גורגונזולה ומוצרלה - ברוטב שמנת ועגבניות. אין מה להגיד, פשוט טעים. לקינוח הזמנתי את הפנקוטה, שמנת עם פולים של קפה, ווניל ורוטב שוקולד. סיום נהדר לארוחה מרשימה שכזאת.

לעומתי, ידידתי ל' ידועה כחובבת דגים ולכן החליטה לנסות את העסקית של ה-82 ₪. בתור מנה ראשונה היא טעמה מהקרפאצ'ו פילה בקר בשמן זית, לימון ורגטה. מדובר במנה קלילה ונעימה להתחיל איתה ארוחה. כאשר הגיעה ל' לבחירת המנה העיקרית, היא לא חשבה פעמיים והזמינה את הפילה דניס - מנת דג מאוד ידועה של המסעדה (שנקראת גם "אקווה פאצה" שזה באיטלקית "מים משוגעים"). זאת גם היתה התגובה של ל' ל"אקווה פאצה" - היא פשוט השתגעה מהמנה המעולה, שכנראה הרוויחה ביושר את שמה המשוגע. לחובבי דגים זאת בהחלט מנה מומלצת. לסיום הארוחה המהנה בחרה ל' בטירמיסו - בישקוטים מושרים בקפה ושוקולד.

לסיכום, הארוחה המעולה עזרה לי להבין כיצד כמה מהגאונים הגדולים ביותר בתחום התרבות יצאו מאיטליה. אפשר להניח שאנשים כמו מיכלאנג'לו וליאונרדו דה וינצ'י יצרו את יצירותיהם הגדולות ביותר לאחר שאכלו במקומות כמו "פרונטו". איטליה מציעה שפע של ריחות וטעמים ייחודיים שבהחלט באים לידי ביטוי במסעדה הכול כך אותנטית הזאת. "פרונטו" מכוונת גבוה - ואכן פוגעת לאורך כל הדרך. המסעדה מציעה מגוון רחב של מנות נהדרות במחירים נוחים מאוד ובאווירה נעימה ושקטה, כל כך קרוב – כאן, בלב העיר תל אביב.
מאת: גלעד אנגלברג
עסקית בפרונטו: אמנות קולינארית
מזה 17 שנה נחשבת "פרונטו" כשם נרדף לאוכל איטלקי מעולה. העסקיות המוצעות כאן מביאות לסועד חוויית גורמה עילאית בטווח המשתלם שבין 62 ל-82 ₪. עם מסעדות כאלה, איטליה מעולם לא הייתה קרובה כל כך...
מסעדה: pronto
מהו סוד קסמה של ארץ המגף, מולדת המושג "לה דולצ`ה ויטה"? האם מאיטליה יצאה הבשורה על תענוגות החיים? האם האוכל האיטלקי כל כך מיוחד שהוא מצדיק הגדרות חדשות, תרבותיות או קולינאריות? ומה יש בה בארץ הזאת, שהעניקה לעולם את הפיצה והפסטה והגדירה מחדש ארוחה רומנטית כהלכתה? תשובות לשאלות אלה, בין השאר, חיפשתי שעה שהחלטתי לנסות את אחת המסעדות האיטלקיות היותר ידועות בעיר.

"פרונטו" היא מסעדה איטלקית ותיקה ומוכרת, שמאז היווסדה ב-1989 כבר הפכה לאבן פינה קולינארית ולמוסד תל אביבי של ממש. בכל זאת, לא כל יום רואים בארץ מסעדה שעברה את שתי מלחמות המפרץ...

רפי אדר, מקים המסעדה ומבעליה עד היום, נסע בשנות ה-70' לרומא למטרות לימודיות וחי בעיר כ-9 שנים. 'התקופה הרומאית' של רפי היתה טובה מאוד עבורו, ועם שובו לארץ תירגם רפי את הידע והאווירה שספג באיטליה כדי להגשים חלום – פתיחת מסעדה משלו, על טהרת המטבח האיטלקי. כך באה לעולם "פרונטו", שבה מעניק רפי ללקוחותיו ממיטב הידע והניסיון שלו בתחום. דרך התחום הקולינארי, פועל רפי רבות לשם קידום התרבות האיטלקית בישראל.

"פרונטו" שוכנת ברחוב נחמני שבמרכז תל אביב, סמוך לשדרות רוטשילד הנאות (שעכשיו מוצגת לאורכן תערוכת פסלים של שוורים, אבל זה כבר נושא לכתבה אחרת...). כאשר נכנסתי למסעדה עם ידידתי ל' קשה היה לנו שלא להבחין בעיצוב המעניין של המקום. המסעדה בנויה כטרקלין גדול, הצבוע בצבעים חמים ומזמינים. מהתקרה משתלשלות נברשות שנדלייר יפות ונוצצות, לצד תמונות מושכות עין עם טאץ' אירוטי קל. אפשר לשבת במסעדה בשולחנות או בבר, או לחילופין לתפוס איזה יום יפה ולשבת בחוץ כדי ליהנות מהשמש שמציצה לה מבין העננים בחורף התל אביבי הנעים. המסעדה עברה שיפוץ מאסיבי לפני כשלוש שנים וחצי, במהלכו נוסף לה בר חדש ומרשים. המסעדה מציעה עסקיות מגוונות במחירים שונים, כשבשעות הצהריים תוכלו לא רק לאכול טוב, אלא גם להתחכך עם אנשים מעניינים, מי ומי מכל תחומי עולם העסקים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על