מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


עיון קליל בתפריט גילה מבחר אוצרות בשר בעלויות החל מ-65 ₪ להמבורגר המקומי ועד למנות זוגיות בנות 255 ₪ (סטייק פורטרהאוס) ו-420 ₪ למיקס גריל. פתחנו את הסעודה בכוסית של מרק ארטישוק ירושלמי (אך בסגנון צרפתי) – חם וסמיך, שהגיע בקישוט עלי מנגולד (דומים בטעמם לתרד) ותימין. זוהי מנת חורפית נהדרת, שמחממת את הלב והבטן ומכינה אותה לבאות. המנה הבאה (טאליאטה) נלקחה מהמטבח האיטלקי, והייתה פתיח נוסף ומצוין: פיסות פילה בעובי של חצי סנטימטר הוגשו על גבי פלטת ברזל לוהטת עטופים בשמיכת עלי אורוגולה ופרמזן. זוהי מנה נהדרת ורצוי לזלול אותה מהר לפני שצריבת הפלטה תחסל לגמרי את עסיסיות הפילה.

לפני שהרשו לנו להמשיך לעיקריות הוגשו לנו ספיישל שקדי עגל וקאט פילה. שכחו כל מה שהכרתם על שיפודיות עממיות והתדמית הצמיגית שהם נתנו לשקדים. אלה של פורטרהאוס הגיעו חרוכים יפה על הגריל במרקם שומני שנמס בפה כחמאה והזכיר מאוד כבד אווז, פרט לטעם הייחודי שלהם. ללא שום הגזמה, אלו השקדים הטובים ביותר שניתן למצוא בארץ. הסבר חלקי לכך הוא בבחירת החלק המובחר ביותר של השקד ובישול במים קודם העלייה על המוקד. הטענה היחידה שיש לי היא על הכמות הזערורית שמוגשת, ולמרות זאת – אם הגעתם עד לשם, אסור בתכלית האיסור לוותר על המנה הזו. 'קאט פילה' נלקח מהאזור הצר ביותר של הנתח האיכותי וחתוך עם העצם. למרות שהפילה נטול שומן, הקאט פילה שמנוני מעט יותר מהאנטריקוט ובכל זאת שומר על טעמיו העדינים. המלצה אישית – עזבו את הנימוסים בבית ואכלו עם הידיים, ממש כמו כנפיים.

אולם גולת הכותרת ומנת הדגל של המקום היא במידה רבה של הצדקה – הפורטרהאוס. הגרסה המקומית מגיע במשקל קילוגרם ובצורת T, הנחתך באופן שמכיל בתוכו סינטה ופילה, מופרדים בעצם עבה אשר מוסיפה טעמים. הסיכוי שתצליחו להתמודד עם המנה (גם כזוג) שואף לאפס. מרקמה הסיבי יחסית של המנה וגודלה מותירים אותה ככזו המיועדת לקרניבורים האמיתיים שבינינו. גם הצלחת הרגישה בכבוד שנפל בחלקה והוגשה חמה מאוד (זהירות!). השיוש היה מושלם והוסיף עסיסיות מרשימה, נתחים שהיו נאים מדי נצרבו על-ידי הפלטה החמה ופתרו את בעיית הדמים. אין תענוג גדול יותר מאומצה משובחת ומדממת היטב, שיושנה כראוי, חרוכה יפה בגריל עם שום תוספת מלבד מלח גס וכוס יפה של יין אדום בצבע כהה וטעם חזק שמעצים את תאוות הבשר, משכיח את כל צרותינו ולוקח אותנו לגן עדן, ולו לרגע אחד.

ובעניין הזה: בפורטרהאוס מבחר מרשים של בירות ויין. שווה לנסות את יין הבית – שיראז קברנה-סובניון של יקב טוליפ. זהו בלנד מנצח וחזק שתוכלו למצוא רק שם, ושיעזור לכם להתגבר על סיבי הבשר האימתניים.

בצאתנו יכולתי לסכם בלי להסס שגם לאחר שנים שהמקום קיים, והפעם המי יודע כמה שביקרתי בו, ב"פורטרהאוס" מגישים סטייקים פשוט מעולים. חובה לכל חובב בשר.
מאת: יאיר אלטמן
לנגוס בבשר החי
בתל-מונד, במסעדת "פורטרהאוס", תמצאו נתחי בשר אדמומיים מפרות מבכירות שהסתובבו חופשי, ומספקים כנראה את הסטייקים הטובים ביותר בארץ. בצהריים: כל זה במחירים מעולים!
מסעדה: פורטרהאוס
מסתבר שמציאת "הסטייק המושלם" היא משימה כלל לא קלה. ימים עברו ומסעדות רבות בוקרו בכדי להגיע למסקנה שלא ניתן למצוא סטייק שכזה. הבשר, יותר מכל, מושפע מאילוצים שלא תלויים בשף, כגון: מקום גידול, תזונה ונתונים נוספים ההופכים את הצלחתה (או כישלונה) של האומצה המדממת לכאלו הקשורות למעשה ביד המקרה. סטייק ציוני, טוב ככל שיהיה, לא מעפיל לרמה של הבשרים האיכותיים בחו"ל, ולו משום גנטיקה ושטחי מרעה שאין בנמצא כאן. ובכל זאת, מכל המקומות שסקרתי (והכולסטרול שספגתי), ה"פורטרהאוס" מתל-מונד השכוחה מתקרב יותר מכולם לדרגת השלמות המבורכת של הבשר – עסיסי יותר, רך יותר ובעל טעמים חזקים שהפיקו ממני אנחת רווחה.

הבשר במסעדה נבחר בקפידה ומטופל באופן אישי בידיו של השף יוסי אסרף. המתכונים והטעמים המיוחדים נותרו בגדר סוד, ואולם מספר דברים אנו כן יודעים על האומצות של פורטרהאוס. קודם כל בפורטרהאוס נעשה שימוש בפרות מבכירות (לאחר הלידה הראשונה) וכאלו ששוטטו חופשיות באחו של רמת הגולן. בסופו של דבר, רק פרה שעולה עם חיוך על המוקד מתקבלת לגריל של המסעדה.

מביני דבר וסוסי קרבות ותיקים בתחום הלוחמה נגד הסטייקים והאומצות המדממות מכירים היטב את המסעדה, וזו מתמלאת במהירות בסועדים, לכן מומלץ בחום להזמין מקום מראש. לא אכחיש שכקרניבור מושבע, וכמכור לכולסטרול הבשרי, מקום זה מככב כאחת המסעדות האהובות גם עלי זה זמן רב ורק העלות הלא זולה שגובה ממך אומצה איכותית מצליחה להרחיק אותי לתקופות קצרות.

הבשורה היא שב"פורטרהאוס" יש ארוחות עסקיות שוות ביותר. בצהריי היום – בימים א'-ה', בין השעות 12:00-17:00 – מוגשות במקום ארוחות במחירים הנעים בין 65 ₪ ל-115 ₪. אם תרצו קינוח עסקי תתבקשו להוסיף רק 17 ₪. המחירים הללו, האמינו לי, הרבה יותר ממשתלמים בהתחשב במה שתזכו לקבל.

מודע לפלאי המקום הגעתי עם עורך האתר וידידי – גלעד. המיקום בו בחרו לפתוח את המסעדה נותר חידה בעיני – אי-שם באזור התעשייה, סמוך למוסכים ושאר חורשות הפלדה. גם אם אסביר לכם כיצד להגיע לא תצליחו למצוא, אז אני מוותר מראש ומעביר את האחריות למסעדה. עיצוב חמים וכפרי, המשלב עץ רב וטבעי, לקח אותנו בחמימות פנימה והשרה אווירה מתאימה. ספות לאונג' בסגנון דיינר אמריקאי ניצבות בחלק העליון, ובשאר – שולחנות עגולים. את הרצפה מחפים אריחי עץ, המשלימים את הלוק הבוקרי של המקום, כאילו לקחו את "פיטר לוגר" המיתולוגית של ברוקלין ובנו אותה מחדש בגרסה הציונית.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על