מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017


כמה דקות עברו והסנסציה הבאה הגיעה – חבל שאין עדיין טכנולוגיה שיכולה להעביר אליכם את הריחות שהפיצו המנות שלנו. אני אנסח את זה כך: אם אמא שלי הייתה איטלקייה, והייתי נולד בטוסקאנה, והיו קוראים לי פבריציו, לא הייתי מתבייש להגיד: מאמא מיה! זה ממש כמו אוכל של אמא (במבטא איטלקי כמובן)! כל כך התלהבתי. ההתרגשות שלי לא ידעה מנוח והייתי חייב לראות את הגאון שאחראי על האוכל הזה. ביקשנו מהמלצרית להגיד תודה לשף. לאחר מספר דקות הופיע בחור ביישן, חייכני והיפראקטיבי. עמד מולנו לשנייה קצרה והתנצל שהוא חייב לחזור למטבח (ממש שמחתי – תכונות טובות לשף אמיתי). שיחה קצרה עם המלצרית גילתה לנו שלשף המוכשר הזה קוראים ערן אלבז. הבחור למד והוכשר להכין אוכל איטלקי אמיתי במסעדות ניו-יורקיות. ולא רק זה – הוא היה בעלים של מסעדה איטלקית בניו-יורק שרצה 10 שנים (אין צורך להסביר שבישראל מסעדה שקיימת 10 שנים זה כמו נצח אז בניו-יורק...). אחרי שהתפעלנו מהשף – אבל האמת היא שלא ממש הופתענו, כשתטעמו את האוכל גם אתם תבינו כמונו שמדובר במקצוען – החלטנו לקנח במוס שוקולד אוורירי עם שביבי שוקולד, שנעשה במקום. כל פעם מחדש אני נדהם איך ממצרכים פשוטים ואיכותיים אפשר לעשות אמנות.

עוד כמה דברים בקטנה – בנוסף לאיטלקיות השופעת מכול מקום ניתן לראות ב"פומודורו" ניצוץ גאווה ישראלית – כל קולקציית היינות של המקום היא מיקבים ישראלים. המסעדה מכוונת לכל קהל יעד שתחשבו עליו. מימין לנו ישבו אם ובתה בת ה-12 נהנות וצוחקות; משמאלנו, זוג צעיר אוכל צהריים עם ההורים; מולנו אשה בהריון עם בעלה המקרקר סביבה; ומעל כולנו ניתן היה לשמוע, בחדר הפרטי, קבוצת אנשי עסקים מפולפלים חותמת על עוד עסקה. ואם אתם שואלים את עצמכם איך המחיר, התשובה היא – סבבה. "פומודורו" היא לא מסעדת פועלים. החומרים מהם מוכן האוכל טובים ואיכותיים, ויחסית לאיכות שמקבלים, המחירים סבירים לחלוטין. מה גם שאם תבואו אליה בצהריים, בימים א-ה בין השעות 12:00-17:00, תזכו ליהנות ממחירי העסקיות האטרקטיביים של המקום: מנה ראשונה לבחירה, שתייה קלה ומנה עיקרית לבחירה במחיר העיקרית. המחירים נעים בין 47 ₪ לפסטה פנה ארביאטה ועד ל-104 ₪ למנת סטייק אנטריקוט איכותית.

לסיכום: "פומודורו" ממוקמת באחד האזורים הכי נגישים בארץ. צמוד לכביש החוף. יש לה גם שפע חנייה נוחה. אבל בואו נתמקד בדבר הכי חשוב – האוכל. האוכל של "פומודורו" פשוט ומוצלח! שיחה קצרה עם בעל המסעדה סיפקה לנו ניסוח מדויק: "אנחנו לא מתפשרים על איכות המוצרים שלנו. אנחנו לא מסעדת שף, אבל אנחנו מכוונים גבוה מאוד". לפי דעתי הם בהחלט ברמה של מסעדת שף.

אז תזכרו – פומודורו היא האיטלקייה שתמיד חלמתם עליה (אפילו אם אין לה סינר קצרצר).
מאת: עידן בר שי
הצרפתים מנתניה מדברים איטלקית
"פומודורו" מאזור התעשייה פולג היא פשוט מסעדה איטלקית נהדרת. יש בה אוכל טעים ומפנק, אווירה טובה, שירות מקצועי, ולא פחות חשוב – עסקיות משתלמות שכדאי לנצל
מסעדה: קיטשן בר
כל ישראלי שתשאלו יודה (אולי אחרי שתבקשו מאשתו ללכת לרגע) שאחת הפנטזיות הגדולות שלו כוללת איזה איטלקייה לוהטת שתכין לו לזניה בסינר קצר קצר (טוב נו אולי לא כל ישראלי, אבל לפחות כמה מהם). אני גאה ושמח לספר שמצאתי לכם אותה. שמה פומודורו – כן, אני יודע, שם מוזר לאיטלקייה, אבל כשאתם תאכלו את מה שהיא מכינה אתם תיפלו מהרגליים, והשם לא ישנה לכם דבר. היא קובייה לוהטת של 50 מ"ר. מרוהטת בעץ אלון אנגלי. חתיכה אמיתית, אני אומר לכם. ואיזה אוכל היא מכינה... זה מטורף. התאהבנו בה לגמרי. עד מעל הראש! חוצמזה ניתן למצוא שפע של חנייה לידה באזור התעשייה של פולג בנתניה – כן אני רציני – טוב אולי השמטתי את העובדה ש"פומודורו" היא מסעדה. אבל תחשבו על זה ככה – עכשיו אתם יכולים ללכת אליה עם האישה.

גלעד חברי ואני החלטנו לאכול אוכל איטלקי. גלעד הצהיר שהוא מכיר מקום מעולה מחוץ לתל-אביב, ומאחר שכל גיחה אל מחוץ להעיר משמחת אותי, קפצתי על המציאה והנה אנחנו בפולג. עולם אחר, שופע חנייה לא מסומנת – איזה אושר. נכנסנו ל"פומודורו". ריהוט מעץ אלון כהה הקיף אותנו ופנים חייכניות בכניסה הציעו לנו לשבת. ממש מהרגע הראשון אתה מתאהב במסעדה הזו. התפריטים מגיעים ואיתם לחם הבית, שנאפה במקום. איזה כיף. לשמחתי "פומודורו" נאמנה לפשוטות וטיב. התפריט שלה לא מפוזר מידיי. המנות מעניינות ומפתיעות אך בלי פלצנות מוגזמת. כמה מהמנות הראשונות מפתיעות במקוריות חדה; מקבץ מרשים אך לא מציף של מנות עיקריות מהמטבח האיטלקי ומספר מנות בשר עם טאץ' איטלקי, למי שדווקא בבשר חפץ ליבו.

לאחר התייעצות עם המלצרית החמודה שלנו החלטנו ללכת על אינבולטיני חצילים – רצועות עדינות של חציל קלוי העוטפות בתוכן גבינה על מצע רוזה, וכן על סלט סינטה – רצועות סינטה חרוכות על מצע אורוגולה ופלפלים קלויים בליווי מדהים של עגבניות שרי – והכול איכותי להפליא ועשוי במידה הרצויה. אחרי מנוחה קטנה מהסנסציה הראשונה קראנו למלצרית והתעניינו בעיקריות. אני מודה, כחובב בשר מושבע חשבתי ללכת על אחת ממנות הבשר, אבל כבר הגעתי למסעדה איטלקית – מה, לא לאכול לזניה?! ועוד איך אפשר להגיד לא לעלי לזניה טריים שביניהם מוצרלה בליווי בשר בקר וטלה והכול ברוטב רוזה??? נשברתי! גלעד החליט להזמין פילה דניס צלוי בתנור על מצע ריזוטו תרד ונבטים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על