מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


בארוחה המופלאה שאנו זללנו ב"פינגוין" כיכבו מנות עיקריות, שכללו שניצל פינגוין מיתולוגי (בשבילה), שהוגש בתוספת פירה ורצועות אנטריקוט על פלנצ'ה חמה אליהן התלוו ירקות מוקפצים וצ'יפס (בשבילי). היא ליקקה שפתיים וציינה שלא בכדי זכה השניצל לתהילת עולם. גם אני ליקקתי שפתיים, ואם תשאלו אותי הרי שגם המנה שלי בדרך להפוך למיתולוגיה. להפתעתנו הגיעו לשולחן גם סלסלת לחמניות טריות (תוצרת בית), צ'ימיצ'ורי, זיתים מתובלים, סלט כרוב וסלט ירוק. וזה בדיוק מה שמושך ל"פינגוין" כל-כך הרבה לקוחות מרוצים: הידע הקולינארי של משפחת אופנהיימר, שיכול למלא ספרי בישול רבים, ומשלב היטב את טעמי הבית היהודי עם השטיקים החדשים של עולם האוכל. בנוסף ליצירתיות של המטבח נהנים האורחים גם משירות מקצועי, כאשר הבעלים, אילן אופנהיימר, מתדרך את הצוות איך לתפעל את המקום, ולשמר את המסורת עתיקת הימים.

שלום, מנהל המשמרת החרוץ, היה אחראי על הקינוחים שלנו. לא ביקשנו, לא הזמנו, ואפילו לא שאלנו. שלום פשוט הגיע בדיוק בתום זמן המנוחה האופטימאלי שלו נזקק אדם לאחר זלילת רצועות אנטריקוט. חיוך רחב על שפתיו, ידו האחת אוחזת בוופל בלגי, המלווה בשני כדורי גלידה, סלט פירות וקצפת ובידו השנייה בלינצ'ס מתוק ואיכותי במיוחד.

זהו, חוץ מהאוכל המצוין זכינו ב"פינגוין" גם לפרספקטיבה חדשה למונח "מוסד קולינארי". פרק זמן בן 68 שנים של הגשת מזון הוא כמעט לא הגיוני בארצנו הקטנטונת. הסוד – ואני מקווה שמשפחת אופנהיימר לא תכעס עליי שאני מגלה אותו – הוא אהבה אינסופית לאוכל ולאנשים שבחרו לאכול אצלך. אחרי 68 שנים כבר אי-אפשר לקרוא למקום מסעדה, או בית קפה, וגם התואר "מוסד" נראה לפתע חיוור. זה פשוט בית של אוכל, טרקלין לאורחים שלא רוצים ללכת, וגם אתם חייבים – פשוט חייבים! – לבוא ל"פינגוין".
מאת: יואב ויטריאול
עסקים בשחור לבן
"פינגוין" – בית-קפה-מסעדה שהוא מוסד נהרייני ייחודי וותיק – מביא אל אורחיו ניסיון עשיר, אהבת אדם והבנה רבה באוכל טעים. בשעות הצהריים ניתן להרוויח את כל אלו במחירי עסקיות ממש ממש שווים!
מסעדה: פינגוין
כשנכנסים ל"פינגוין" שבשדרות הגעתון בנהריה מבינים מה זאת באמת "מסורת". אחרי הכל, לכמה מסעדות בארץ יש ותק של 68 שנים? כן, שמעתם טוב, 68 שנים של שירות ואוכל. 68 שנים וארבעה דורות של סיפוק סועדים, שכן לאחרונה גם הנינים של המייסדים נכנסו לעניינים.

את הארוחה ב"פינגוין" התחלנו עם מרק גולש מסורתי ומנת כבד, המוגשת על טוסט עם רוטב שמנת- שמפיניון, בצל ומלפפונים חמוצים. הטעמים הראשוניים של המנות מציפים כל סועד בגעגועים, לבית אמא, לבית סבתא, ובכלל געגועים לכל הדברים הטובים שהיו פה פעם.

על הקיר תלויה תמונה משנת 1940, מיום הפתיחה החגיגית של המקום, כאשר הסבא והסבתא אופנהיימר פתחו את המסעדה הקטנה בחולות נהריה, ומאז – הכל היסטוריה. מי לא פקד את "פינגוין"? סלבריטאים, אנשי צבא וביטחון, עיתונאים, זמרות, דוגמנים, להקות וכמובן, כל תושב מעל גיל חודשיים באזור הצפון בכלל ובגליל המערבי בפרט.

המסורת ארוכת השנים הצליחה, לא פלא, לתפוס גם את רוב המטיילים מאזור המרכז. כל מי שנופש בצימר חייב להגיע ל"פינגוין" בשלב כזה או אחר. אחרי הכל, רוב בעלי הצימרים ממליצים על המסעדה, ואיך לא? ארוחת הבוקר הנהדרות של המקום כוללות לחמניות תוצרת בית, שתי ביצים, גבינות (ביניהן ל?ב??נ?ה צפונית טרייה ומשובחת!), סלט ירקות ומיני מוזלי, וכל זאת במחיר מגוחך של 35 שקלים בלבד. ארוחות עסקיות מפנקות ומצוינות מוגשות ב"פינגוין" בימים א-ה בין השעות 12:00-17:00. מחירן 39-52 ₪ (!!!) והן מציעות לסועדים או למזמינים טלפונית את מנת היום העיקרית לבחירה (למשל: צלי בקר ברוטב פיטריות או סטייק פרגית) שתי תוספות, לחמניות ופחית שתייה. התלהבתם? גם אחרים! אל תשכחו להזמין מקומות מראש.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על