מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


ומה הכי יפה? אחרי שכבר טעמתי מהכל, שבו המלצרים עם סיבובים שניים (ואפילו יותר, אם יש מעט סבלנות וקיבה אלסטית) של המנות שכבר אכלנו קודם. אני חיכיתי לפיקניה. טוב נו, על הדרך נשנשתי שוב קבב ואנטריקוט וחזה עוף, אבל בסוף חזרה אלי אהובתי החדשה. זה כבר היה שלב הרבה יותר אינטימי בהיכרותנו, ושתינו נהנינו ממנו מאוד. בעיקר אני. אחחח... איזו הנאת בשר מבורכת.

הכיף ב"פאפאגאיו" הוא שאפשר להישאר שם המון זמן, לאכול לאט, להתמסר לחוויה. ויש להם גם פטנט מתוק שמטרתו לסמן למלצר "רוצים עוד בשר" או לאו – מן רמזור קטן שמוצב על השולחן שלכם ואתם בוחרים בין ירוק – שמשמעו "תביאו לי עוד מהאדום האדום הזה", או צבע אדום שאומר ההיפך – "לא תודה. אני נח".

תוך כדי נגיסה ולעיסה הערינו לתוכנו קפירינייה מצוינת מקשאסה אמיתית, לימונענע נהדרת והרבה מים. הסתכלנו מסביב – מקרנים ומסכים ממתינים על הקירות לחגיגות ספורט ובעיקר לשידורי כדורגל, שמושכים לכאן אוהדים שרופים, במיוחד מברזיל, איך לא?! ויש לי הרגשה שברגעים כאלו מגיעה האווירה במקום לסוג של התעלות. אחרי הכל – אוכל מעולה, בשר חלומי ללא הגבלה, משקאות שעושים טוב על הנשמה וכדורגל – שילוב מנצח, לא?

קינחנו בשתי מנות אחרונות עצומות, מתוקות וטובות – פנה קוטה עם פירות-יער וקרם ברולה. לאווצה קצר חתם את הארוחה, ושלף אותנו מ"פאפאגאיו" אל הרחוב יותר משבעים, הרבה מאושרים ומאוד מצפים לפעם הבאה, שתבוא עלינו לטובה בקרוב.

*ארוחות עסקיות מוגשות ב"פאפאגאיו" בימים א' עד ה' (למעט חגים וחול המועד) מהשעה 12:00 עד 17:00 ומחירן כזה: על ארוחת צ'ורסקריה ברזילאית הכוללת שבעה סוגי סלטים, לחם הבית ושמונה סוגי בשר בשיטת השיפוד הרץ – אכול כפי יכולתך תשלמו 85 ₪. על ארוחת צ'ורסקריה דג עסקית, הכוללת מבחר סלטים, לחם ומטבלי הבית ודג שלם אחד הצלוי על-גבי הגריל ומתובל במרינדה תשלמו 75 ₪. ועל ארוחת האושר הנקראת צ'ורסקריה כיד המלך, הכוללת צ'ורסקריה ברזילאית, כוס קוקטייל, כוס שתייה קלה, כוס שתייה חמה וקינוח לכל סועד תשלמו 120 ₪ בלבד. יש עוד אופציות שעליהן תוכלו ללמוד בתפריטים שבאתר.
מאת: גלי פיאלקוב
פאפאגאיו – אספסו קוהידו בעסקיות
מה זה אספסו קוהידו? משהו שכדאי לכם להכיר ומהר. גשו למסעדת "פאפאגאיו" בצהריים, ובמחיר משתלם של ארוחה עסקית תגלו מהי "שיטת השיפוד הרץ" וכמה אושר היא מביאה אליכם.
"פאפאגאיו" היא מסעדת בשרים ברזילאית בשיטת אכול-כפי-יכולתך, או אם תרצו לדייק יותר הרי למעשה שמה של השיטה בפורטוגזית הוא אספסו קוהידו – שיטת השיפוד הרץ. את הקונספט הנפלא הזה, שמוצאו בברזיל, מציעה רשת "פאפאגאיו" גם לנו הישראלים, ומה מתאים יותר מאשר שעת צהריים רעבה ונמרצת לזלילת בשר איכות משגע במחיר עסקי מזמין*?!

סניף "פאפאגאיו" מרחוב הארבעה בתל-אביב הוא חלל רחב-ידיים, נעים ומסביר פנים. הוא מתאים מאוד לפגישות עסקיות סולידיות ואף לאירועים משפחתיים או עסקיים רבי משתתפים, בהסבה לצד שולחנות ארוכים. האווירה במקום מושפעת באופן ברור מהגריל העצום הממוקם בפאתי המסעדה, שממנו מורדים כל העת שיפודי ענק הנישאים אל שולחנות הסועדים על-ידי מלצרים מנוסים שפורסים מהם סלייסים מופלאים, בדיוק במידת העשייה ההולמת את רצונות כל אחד ואחת מיושבי השולחן. איך זה? פשוט! נתחי הבשר המצוינים מקבלים צלייה הגונה ברמת וול-דאן בחלקם החיצוני, וככל שהם נפרסים יותר לעומקם כך מופקות מאותו נתח עצמו פיסות מדממות יותר. איזו שמחה! כשאתה מבלה ב"פאפאגאיו" כל הווייתך מרוכזת בתהייה איזה בשר יגיע עכשיו וכמה מקום עוד תפרגן לך הבטן שלך כדי לאכול ממנו.

כי זה הולך ככה. ראשית מונחים על השולחן לחם טרי וחמאה, ממרחים וסלטים, ביניהם: חציל קלוי חמצמץ, סלט כרוב סיני, כרובית מטוגנת, קוביות בטטה בציפוי עדין, סלט סלק, טחינה ועוד. כולם נהדרים ואפשר לבקש מהם עוד, אם רוצים (אפילו שחבל... תשאירו מקום לבשר!). כתוספת לבשרים שמתחילים לזרום לשולחן מגיחים גם סלט ירקות ערבי ותפוחי אדמה ובטטות אפויים בתנור. איזה כיף. השיפוד הראשון שפקד את שולחננו היה מזן חזה העוף. נתחי חזה עוף שהושרו במרינדה וניצלו על הגריל היו נחמדים מאוד ופתחו טוב את התיאבון. מיד אחריהם הגיעו כבדים. נימוחים, מתבוססים בעונג בטריאקי שהולם אותם מאוד ועושים ממש טוב לבטן. עוד בטרם הספיקונו לחסל הכל, והנה אץ לו שיפוד-רץ נוסף ועליו קבב עסיסי, מתובל היטב ומצוין.

נו... אין ספק שהתחממנו, ולמען האמת, לו אכלו את כל אלו במסעדה אחרת ייתכן שעכשיו כבר היינו בשלב הקינוחים, אבל ב"פאפאגאיו" עם האוכל בא הרצון לעוד אוכל, אז יאללה תכניסו ת'בשר האמיתי!!! הנה מגיח שיפוד הסינטה. נתח משגע, שממנו פורס לנו שחר, המלצר החינני, פיסות דקיקות ומצוינות. לי מדיום-ריר ולאחי מדמם לגמרי, כל אחד לפי העדפת מידת העשייה שלו, כמו שכבר הסברתי קודם. פשוט שלמות. הסינטה מעולה-מעולה. אחריה האנטריקוט, אללי... מי תיאר לעצמו שאפשר ככה לזלול בשר, בלי חשבון-נפש או חישובים כספיים מדכאים. פשוט לאכול עד שובע. להתענג!

אבל רגע... רבותיי – אין כל טעם לדבר פה על עונג מבלי לספר לכם על הפיקניה. זה נכון שהדעות היו חלוקות בשולחן, ושאחי, שאיתו סעדתי בהנאה רבה ושמבין לא מעט בבשרים, חשב דווקא ש'שוק הבקר' היא-היא גולת הכותרת של הארוחה, אבל אני... אני שמעולם לא נתקלתי בפיקניה, יכולה לומר לכם בלי בדל היסוס – זה הבשר המופלא ביותר שנחת על לשוני. הפיקניה היא למעשה, כך הוסבר לי, נתח בשר פרה הנקרא שפיץ השייטל. בארצות דרום-אמריקה שמו הוא Punta de Cuadril. הנתח הזה בא מחלקה האחורי של הפרה, מתחת לתחת, והולמת אותו צלייה איטית ומדויקת, בדיוק כמו זו אשר לה הוא זכה ב"פאפאגאיו". חגיגת המיצים והטעמים שהנתח הזה הפיץ בפי היתה אופרה אחרת.

אחרי שנמוגו לאיטם רשמי הפיקניה הראשונה שלי מחיכי, התפנה בפי מקום לאסאדו מעולה ועשוי כהלכתו בלוויית צ'ימיצ'ורי שווה. אתם פשוט מוכרחים לראות איך הוא מגיע לשולחן – נתח עצום ממדים, ששהה על הגריל יותר מחמש שעות תמימות, שרחש צלייתו עוד לא דמם, שעצמות מזדקרות מצדדיו ושנדמה ששומעים אותו מתחנן: "איכלוני!!!".

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על