מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


בין לבין הזמנו שני בלאשינג גיישה – קוקטייל של ליקרי מלון, קוקוס ותות עם הסאקי היפני. הקוקטילים נעשו באהבה. השקנו לחיים והתמלאנו אושר. זה היה טעים, מתוק ואלכוהולי. בדיוק מה שרציתי ליום ההולדת.

לעיקריות לי כבר לא היה מקום לבשר, ולכן בחרתי מנת סלמון טאקו צלוי בגריל ברוטב מיסו, שהוגשה על מצע אורז דביק ועלי תרד מוקפצים. הייתי ממש מרוצה. נתח הדג היה גדול ועסיסי. אמא שלי, הבשלנית המדופלמת, גרסה שהדג קיבל טיפול ממי שיודע את העבודה. היא, לעומתי, בחרה במדליוני פילה בקר שנצלו בגריל עם פטריות פורטבלו והוגשו עם רוטב שמנת ואורז מטוגן. כבר בביס הראשון אמא הייתה מאושרת עד הגג (היי, זה יום ההולדת שלי!), עד שהתקנאתי לי וגנבתי לה פטריה אחת. אוי זה היה טעים! עכשיו הבנתי עד כמה ב"אויאמה" יודעים להוציא את המקסימום מכל ביס. אפילו לפטרייה הייה טעם בשרני... אפילו האורז היה טעים וטוגן עם ביצה, בצל ירוק ומעט סויה...
הייתי שיכורה מהטעם ואמא כבר תפסה ראש על הבר. ככה זה ב"אויאמה" – כשמקבלים שירות ומנות באהבה, כולם יוצאים שיכורים. ולא רק ביום הולדת.

ב"אויאמה" מציעים גם ארוחות עסקיות מושלמות ומשתלמות שאתם מוכרחים לפרגן לעצמכם. העסקית של המסעדה מוגשת בשעות הצהריים בימי החול בין 12:00 ל- 17:00. מחירה 49 ₪ וההוא כולל: מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה קלה. לארוחה ניתן גם לעשות מקצה שיפורים ושדרוגים: ניתן להחליף את השתייה הקלה למשקה לימונענע גרוס בתוספת של 6 ₪ בלבד, או ל-1/3 טובורג מהחבית בתוספת 7 ₪, או לכוס יין קברנה/שרדונה של יקב תבור בתוספת 12 ₪, או לשתייה חמה (אספרסו, קפוצ'ינו או תה) בתוספת6 ₪ או לקינוח אישי: פרופיטרול – פחזנית במילוי גלידת וניל צרפתי עם רוטב שוקולד מפנק; סורבה – שני כדורי גלידת סורבה במבחר טעמים עם סלט פירות העונה; נגיעות מתוקות – שני כיסוני בצק סינים ממותקים במילוי שוקולד, וניל, תפוחים, כל אחד בתוספת 12 ₪ בלבד. אל תחמיצו!
מאת: אודליה צדוק
יש תמורה לאגרה
את "אויאמה" האסיאתית הוותיקה והאיכותית מכירים כולם – תושבי פתח-תקווה בה היא שוכנת, ולקוחות רבים וטובים המגיעים אליה גם ממקומות רחוקים. בצהריים שווה עוד יותר להגיע למסעדה וליהנות מארוחות עסקיות משתלמות ביותר
מסעדה: אויאמה
השנה רציתי לחגוג את חגיגות יום ההולדת שלי בצורה שונה. לא שוב עיסוי או סוף שבוע, אלה פשוט ארוחה טובה עם אמא. כי מה יותר טוב מזמן איכות שלנו יחד?! הפעם התחשבתי בדעה שלה, ולקחתי אותה למסעדה האהובה עליה, מסעדת "אויאמה" שביכין סנטר פתח-תקווה.
הייתה זו שעת ערב מרעיבה. הייתי מוכנה לארוחת שחיתות של סוף יום ולפתיחת חגיגות יום ההולדת. הדרך ליכין סנטר הייתה קצרה וקולעת. כמה שמחנו לגלות כי בשעות הערב החנייה במתחם יכין סנטר היא בחינם. זה ממש התחיל לנו את הערב ברגל ימין. בכניסה קיבל את פנינו חי, המלצר המקסים שלנו. עוד בטרם העיון בתפריט הסברתי לחי שלפני כשנתיים הייתה הפעם הראשונה שלנו ב"אויאמה", ומאז אמא שלי רק מפנטזת על לטעום שוב ממנת האגדשי טופו של המסעדה. זו מנת טופו בציפוי טמפורה, פטריות נמקו, בצל ירוק, נבטי צנון ורוטב טינסו (המורכב מסויה, יין אורז, יין מתוק, פטריות שיטאקי וסקי). השילוב המנצח בין חטיף למרק. חי דאג לנו חיש קל למנה הזו, ובכך סיפק לבטן שלנו חימום מוצלח לבאות.

בעוד אנחנו מנשנשות, המליץ לנו חי על טאטאקי פילה בקר: פרוסות פילה נאות למחצה במעטפת פיסטוק וטוגראשי צרוב בגריל עם רוטב סויה, ג’ינג’ר, שום ולימון. זו פשוט הייתה מבחינתנו התשובה האסייתית לקרפצ'יו. תערובת תבליני הטוגראשי נתנה חריפות רעננה למנה, ופשוט, כל המפגש שלנו עם הטאטקי היה אהבה מהביס הראשון.

חי המליץ לנו גם לקחת כמה מנות דים סם: באו בקר וחצילים עם עירית ונגיעת קינמון; באו חזה אווז מעושן עם עוף קצוץ ואגוזי קשיו; ובאו כבש עם כוסברה ובצל. הדים סאמים הוגשו כהלכה בתיבת קש והכל היה ממש טוב. אנחנו הכי אהבנו את הבקר והחצילים. שילוב החצילים עם הבקר הוסיף נימוחות וקלילות לבאו ויצר מנה משגעת.

על עולם הסושי לא יכולתי לוותר. "אויאמה" מציעה שפע רולים מיוחדים. טעמתי שניים מההיצע: קריספי שומשום – 4 יח' פוטומאקי (אינסייד-אאוט) עם סלמון, דניס, טונה ושיטאקי, עטופות בשומשום חם ורוטב טריאקי. בנוסף טעמתי גם רול קדאיף – 8 יח' מאקי (אינסייד-אאוט) בציפוי קדאיף, עם סלמון בטמפורה, אבוקדו, מנגו וגבינת עיזים. הקריספי שומשום היה עשיר בבשרניות הדגים, מול הציפוי המתפצפץ של השומשום. רול הקאדיף הפגין מרקם עדין של קדאיף בשילוב עדין של מנגו, אבוקדו וגבינת עיזים. יאמי!

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על