מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


כעיקרית התמקדנו, אימא ואני, במנות נודלס. ניתן לבחור בין מנת אטריות אורז או ביצים – אנחנו בחרנו באורז. לצלחתי הוגש הלונג פאק – אטריות אורז רחבות מוקפצות עם נתחי אנטריקוט, פטריות, פלפל אדום, אפונה סינית, ברוטב חלב קוקוס וקארי עם בוטנים קלויים וחביתת ירק מעל. ביס אחד הפתיע בקרמיות המנצחת של חלב קוקוס בשילוב קארי, בביס השני צצו הירקות ובכלל - כל ביס עשה לי חגיגת טעמים בפה, כשהכול מוגש בחום שנשמר על ידי חביתת הירק, הטעימה כשלעצמה. אימי לקחה אדורי ביפ – אטריות אורז רחבות, בצל, כרוב, סיני ותרד ובזיליקום גם חגגה בטעמים ומרקמים. שתי מנות הנודלס הגיע בקערות גדולות ונדיבות, והוכרזו כמחמם הרשמי של החורף.

גם על קינוחים לא וויתרנו, כי כאלה מנות פתיחה ונודלס הותירו אותנו סקרניות לגבי החלק המתוק של התפריט. תפריט הקינוחים עשיר ומקורי ואנחנו החלטנו לא לחסוך בקלוריות ולחגוג כל אחת עם קינוח לחוד. תאמינו לי, זה היה שווה את הקלוריות. פרוסות קרם ברולה ועוגיות קדאיף ברוטב תפוז, ג'ינג'ר וג'ינג'ר מסוכר היו מעדן מרענן וחמאתי. זה היה הקינוח החביב עליי. מעיין שני קינוח במנה אחת. גם קרם ברולה וגם עוגיות קדאיף. פשוט to good to be true.

בננה לוטי – קרפ שוקולד בננה וחלב מרוכז עם בננות מקורמלות שבבי קוקוס וכדור גלידת וניל. זה היה הקינוח החביב על אימי. הקרפ היה קריספי כמו שצריך, והבננות המקורמלות נתנו את המרקם החמאתי מול הקרפ. למרות השילובים המתוקים המנה לא הייתה מתוקה מידי וגרמה לנו להמשיך להתענג עלייה, עד הטיפה האחרונה. יש לציין ששני הקינוחים היו גדולים ומרשימים. גם איכות וגם כמות.

סיימנו את העסקית שלנו שבעות רצון ומחויכות. כשיצאנו מ"אויאמה" (סניף של מנהטן בארץ) חיכתה לנו בחוץ פתח-תקווה. מה שבטוח שעוד נחזור.
מאת: אודליה צדוק
אויאמה: עסקית בצהרי היום
מזרח ומערב באם המושבות: עם עיצוב שכמו לקוח הישר ממנהטן ותפריט אותנטי מהמזרח הרחוק, "אויאמה" (מרכז יכין בפתח תקווה) היא פנינה אוריינטאלית מודרנית עם תפריט נודלס, דים-סאם, אורז, סושי, מנות בשר אסייתי מיוחדות וקינוחים מדהימים. בצהריים תיהנו מ-15% הנחה על כל התפריט
מסעדה: אויאמה
מזה זמן רב לא ביליתי זמן איכות עם אימא שלי. רק היא ואני, אם ובת, עם כל הצחוקים המשפחתיים וחוש הטעמים המרשים שלה. מזמן לא ישבנו באיזו מסעדה טובה, לאיזו עסקית צהריים טובה – ואמא שלי גם בשלנית מעולה, אז כל מנה עוברת תחת עיניה הבוחנות. לאירוח העסקית הפעם נבחרה מסעדת "אויאמה" האסייתית (מרכז יכין, פתח-תקווה) – שכמו שתראו בהמשך, הצליחה להרשים גם את אימי.

איך שנכנסנו ל"אויאמה" נשימתנו נעתקה. איך ייתכן שבתוך מרכז מסחרי פתח-תקוואי תתחבא מסעדה שמנחיתה אותך היישר במנהטן? השולחנות, הכיסאות, הבר, הסרט האסייתי המוקרן על הקיר, העיצוב המוארך ובעיקר האווירה – הכל ממש מנהטן. כששמענו שבצהריים "אויאמה" לא מגישה עסקית מובנית אלא מעניקה 15% הנחה על כל התפריט, המשכנו לשמוח.

"אויאמה" מציעה מבחר מנות פתיחה, נודלס, דים-סאם, אורז, סושי ומנות בשר אסייתי מיוחדות. אגדשי טופו זו מנה חביבה עליי מאוד ורציתי שאימי תטעם ממנה, לכן לקחתי לי אחת כמנה ראשונה. אימא חשקה בגיוזה בקר. מרק האגדשי טופו היה נהדר, שתינו אהבנו מאוד. מנות הטופו היו גדולות ופריכות והשתלבו נהדר עם רוטב החמצמץ-מתקתק של האגדשי. גיוזת הבקר גם הרשימה מאוד, גם לחוד וגם בשילוב הרוטב הנפלא שהתווסף אליה. את כל זה נשנשנו עם צלחת החמוצים, שמגיעה לכל שולחן בעת הישיבה.

מכיוון של"אויאמה" מבחר מנות סושי וסושי ספיישל הרי שלא יכולתי לא להזמין את אחת ממנות הדגל. פוטומאקי ספייסי סלמון - סושי inside out עם טונה, אבוקדו, מלפפון וטריאקי, עטוף בסלמון פיקנטי ושבבי פנקו, עלה בגורל והתגלה כמנת סושי מעולה. שילוב טוב של טריות הדגים עם קומבינציית הירקות הנכונה גרמה לי להנאה מרובה עוד לפני המנה העיקרית.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על