מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


הבשרים של "הנצחון" נרכשים כולם מקצבים מקומיים או מיבואני בשר מוכרים. את הקבאבים הרומניים המפורסמים מכינים לבד, ויש גם בשרים המעושנים במקום. בתפריט מצפות לסועדים וריאציות רבות של בשרים צלויים על גריל פחמים, חלקים פנימיים ואנטרקוט, צלעות כבש, שישליק כבד, עוף, אווז ובקר, וכן מנות מדגים שונים. מבוגרים וילדים, כולם כאחד, מוצאים ב"הנצחון" מאכלים מצוינים בעלי טעמים ביתיים.

ההפתעה הגדולה של "הנצחון" הם דווקא המחירים. למקום אין כלל אופציה לארוחות עסקיות מהסיבה הפשוטה – המחירים של ארוחות מלאות במסעדה נעים בין 48-54 ₪ בלבד. מחירים הנמוכים אפילו ממחירי עסקיות במסעדות אחרות. תמורת הסכומים הללו תוכלו לאכול ב"הנצחון" ארוחה הכוללת מנה ראשונה ועיקרית, שישאירו אתכם שבעים ומרוצים.

את "הנצחון" אסור לעזוב, לא משנה עד כמה שבעתם, מבלי לאכול את המנה האחרונה המאוד פופולארית ומפורסמת – הפאפאנש. זוהי מעין סופגניית גבינה חמה, שעליה יוצקים שמנת וקונפיטורת ענבים. מנה שחייבים לטעום, להיאנח ולהתמוגג מנחת.
מאת: גלי פיאלקוב
האוכל נצחון, המחיר – אליפות
בלבו של מדרחוב הרצל באשקלון שוכנת מסעדת "הנצחון" – מוסד קולינארי ותיק ואהוב אשר לו קבלות רבות וקהל סועדים נאמן ועקבי. המקום מגיש בעיקר אוכל רומני ובשרים על הגריל, ומי שבא אליו נוהג תמיד לחזור לעוד...
מסעדת "הנצחון" האשקלונית היא לא סתם עוד מסעדה. מדובר במקום מיתולוגי, שנוסד אי-שם בשנות ה-50. בתקופה ההיא החליטו בני הזוג ישעיהו ושרה לייבושור לפתוח מסעדה של אוכל רומני מסורתי, שיוגשו בה גם מאכלים ישראליים אהובים. המקום שגשג והפך לאבן שואבת לתושבי הדרום, ואף לאנשי צבא ומילואימניקים שהגיעו לסביבה וחיפשו מאכלים שיחזירו להם טאץ' ביתי חמים, מנחם ומשביע. בשנת 1985 הצטרפו יוסף הייניק וזוגתו גבריאלה כשותפים למסעדה, ושתי המשפחות מנהלות אותה יחדיו עד עצם היום הזה.

המסעדה נותרה באותו מיקום מיום היווסדה, אך מובן שחלו בה שיפוצים ושהיא התאימה את פניה לימינו אנו. מה שלא השתנה היא מסירותו של ישעיהו – אשר לו מלאו 80 זה מכבר – למסעדה שלו. גם היום הוא מגיע בשעה שבע בכל בוקר אל המסעדה, כדי לפתוח אותה להכנות ולבישולים. על המטבח ותפקודו אמונה גבריאלה, אשר מתמידה וממשיכה להעניק למאכלים טעמים אותנטיים ואיכותיים. כל מה שתמצאו בתפריט של "הנצחון" נוצר בעשייה עצמית – המנות הראשונות הכוללות מנות דגל כמו ממליגה וסלטים אהובים, ביניהם סלט איקרה, כבד קצוץ, סלטי חצילים שונים ועוד, וכמובן החמוצים הנהדרים. עוד מחכים לאורחי המקום תבשילים נהדרים כמו ממולאים, מרק צ'ורבה רומני, קציצות ברוטב ואחרים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על