מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


בין לבין כיבדו אותנו בבקבוק קברנה של גמלא שהוסיף עומק חדש לבשר. לדעתי התענגות על ארוחת בשרים איכותית ללא יין אדום חזק פשוט גובלת בפשע. לאחר כוס (או שתיים, מי סופר...) הרגשתי בשל להתמודד עם מדליוני פילה מיניון. אלו מגיעים בשלישיה צלויה על הגריל ברוטב שאלוט ויין אדום לצד תפודים במעטה קריספי של קינמון מתקתק. בשרם היה משובח ועסיסי, עשיר בטעמים, מלא מיצים ואדמדם בפנים. פילה הוא אחד הנתחים העדינים, ודורש טיפול מדויק. הזמנתו ברמת עשייה מעל M פשוט רוצחת אותו, וחבל. ב"נתנאל" השכילו לטפל באומצה בכבוד הראוי לה ומה שהוגש על הצלחת היה פשוט מעדן מלכים.
עדנה שלנו ביקשה לבדוק את הדגה במקום, ובחרה בפילה דניס צרוב על הפלנצ'יה עם לימונים כבושים, כוסברה, קונפי שום ושמן זית על תפודים פריכים וכתרי אספרגוס. הפילה הגיע במניפה כפולה וכיאה לדניס טעמו היה עדין, רך ומתפרק בפה. מנה נפלאה בעלת טעם לימון דומיננטי המתוגבר יפה בניחוחות אוריינטאליים.

מלאים דיינו, מעונגים ממאכלי גורמה ומבושמים מיין חזרנו אל רכבנו לשירת צרצרים לילית. לסיכום אומר שעברנו חוויה כפרית ייחודית במינה באחת המסעדות המיוחדות בארץ, בזכות השילוב בין עיצוב עתיק ומוקפד, מזון משובח וקורטוב של טעם אישי. חובה, אבל חובה, לבקר בה – ואם תעשו זאת בשעות הצהריים של ימי החול תוכלו ליהנות מכל הטוב שמציעה "נתנאל" במחיר משתלם במיוחד: תמורת 69 ₪ בלבד תקבלו מנה ראשונה (שאותה ניתן לבחור מתוך רשימה מרשימה של אפשרויות), מנה עיקרית (מדליוני פילה מיניון כרוכים בתוספת תשלום של 15 ₪, ושווים כל אגורה!), משקה קל ומשקה חם. בנוסף, תזכו להנחה של 40% על כל הקינוחים.
מאת: יאיר אלטמן
עושים עסקים בכפר
אין הנאה גדולה יותר מארוחה משובחת במחיר נמוך וידידותי. העסקית האטרקטיבית של "נתנאל" תספק לכם את זה, וכבונוס תזכו גם באווירה כפרית ייחודית
מושב סגולה הוא מקום ציורי בעל בתים כפריים המופרדים זה מזה על-ידי שדות חקלאיים נרחבים. אנו הגענו בשעות הערב המוקדמות, ואת פנינו קידם שדה חציר שזה עתה נקצר. הריח הטרי והנהדר עוד נישא באוויר, וקרני השמש האחרונות שנצנצו בגוון זהבהב על פני המשטחים הקצורים הוסיפו לקסם. אל המתחם של "נתנאל" הוליך שביל לבנים, שמשני צידיו גינה מעוצבת בקפידה שהבהירה לנו כי המקום הוא פנינה אמיתית, ממש אחוזת פאר ששווה עצירה אפילו רק לשם התענגות על עיצובה והאווירה המיוחדת השוררת בה. מדובר בשני מבנים המהווים שתי מסעדות בעלות אותו שם, אבל עם מטבחים ותפריטים שונים – בית קפה משודרג, עם תפריט חלבי, אווירה קלילה יותר וצבעים בהירים, ומסעדה בשרית המשדרת אקסקלוסיביות יוקרתית וניחוחות גורמה. בין לבין ממתינות לאוהבים סוכות בכיסוי גפנים, קולות פכפוך מים ומזרקות, שולחנות פסיפס ממרוקו, חצר צבעונית ואבנים משתלבות, אוספים אישיים וגם כרכרה עתיקה שהובאה במיוחד ממצרים. הקו הכללי עתיק-בבלי ולוקח מעט מכל מקום. קורות העץ העבותות במבנה ה"בשרי", למשל, היו במקור אריחי עץ של פסי רכבת ישנים במצרים והן מעניקות למבנה אופי מסקרן ומפתה.

לאחר התלבטות עמוקה שמנו פעמינו אל "נתנאל" הבשרית שם התנגנה לה מוסיקת ג'אז, כיאה למסעדות יוקרה. שם גם גילינו כי גיא פרץ – מי שהקים את אורו, ערביקה ומכהן כשף של הולידיי אין – הוא האחראי על המנות שאנו עתידים לטעום. דרך מצוינת להתחיל ארוחה.
לראשונה ביקשתי את הכנאפה שקדי עגל: שלושה כיסונים של אטריות קדאיף פריכות במילוי קוביות שקדי עגל רכים, מוקפצים עם בצלצלי שאלוט, תמרים ואגוזי לוז ברוטב סילאן וקברנה. שקדי עגל איכותיים אשר נעשים באופן הנכון מקבלים על עצמם מרקם כה נימוח עד שהוא נמס בפה כחמאה. כאלו היו השקדים. הוסיפו לכך טוויסט מתקתק הנובע מסילאן, חספוס קל מהקדאיף והד של יין אדום טוב והרי לכם מנה מצוינת עם תמהיל טעמים מנצח.
בת זוגתי לאותו ערב, שמרגע לרגע הפך ליותר משמח, ביקשה גלילות קרפצ'יו. מדובר בפרוסות דקות של פילה בקר חרוכות על הגריל העוטפות אספרגוס טרי ופלפל אדום בליווי סילאן, ג'ין וקרמל. לצד המנה מגיע גם כפתור ממרח אבוקדו עם שומשום שחור ובצל סגול. הדקורציה הייתה נהדרת והמנה הייתה טעימה, אולם היה חסר לי עוד טעם שישדרג אותה, ייתן לה את הפוש הדרוש וייקח אותה שלב אחד קדימה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על