מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


לאחר שכבר הרגשנו שסף הקיבולת הגם-ככה-מאותגר שלנו הגיע לקצה יכולתו התלבטנו האם להזמין קינוח. אני באמת כבר חשבתי שאפשר לוותר, שהרי הרגשתי שלא נוכל באמת להתרשם מאיכות המנה האחרונה כשקיבותינו מלאות כל כך, אבל גילי התעקשה ונזפה בי: "עד שאנחנו כבר יוצאים מהבית, ועוד למקום כל כך אקסקלוסיבי – אנחנו חייבים לטעום לפחות איזה קינוח".

כמובן שלא יכולתי להגיד לא לאשתי היקרה וניסינו את הנטייה – קרפ גרוזיני ממולא באגוזים מסוכרים ברוטב תפוחי עץ וגלידת וניל – שילוב הטעמים שנוצר שם, משהו בין מתוק למריר, בין חום לקור, יצר תחושת תענוג אמיתית. אחרי ארוחה שנמשכה מעל לשעתיים וחצי יצאנו מדושנים ומסופקים לעבר הרחוב התל-אביבי ההומה, לילינבלום, ממש במרכז העיר איפה שהכל קורה. החיוך הגדול של גילי לא ירד גם כשכבר הגענו הביתה, ואני הבנתי שכנראה שאיפשהו בפנים אצל אשתי מתחבאת גרוזינית קטנה.

אם תגיעו ל"ננוצ'קה" בצהרי היום תוכלו ליהנות מההיצע המדהים שלה, במחירי עסקיות נוחים. העסקית העשירה של ננוצ'קה מוגשת בימים א'-ה' בין השעות 12:00-17:00 והיא פשוט מציעה 20% הנחה על כל תפריט המסעדה והבר! שווה!
מאת: גלעד אנגלברג
גרוזיני לאור האור
"ננוצ'קה" – הגרוזינית השיקית של תל-אביב – היא חוויה של אווירה ייחודית, קסם גרוזיני, עיצוב אוריגינאלי, חדרים עמוסי נשמה, ואוכל מהחלומות. בצהרי היום מוגשות כל המנות בתפריט בהנחה עסקית מפתה. אל תחמיצו
מסעדה: ננוצ'קה
כמה שיק יש למקום הזה! זאת הייתה התגובה של גילי כבר בתחילת הערב, כשנכנסנו לארמון הקסום של ננה שרייר בלב תל-אביב. מה כבר לא נאמר על המקום והאישה שעומדת מאחוריו? ובכל זאת לשנינו היה מדובר בביקור קולינארי ראשון ב"ננוצ'קה" (את הבר כבר טעמנו בעבר).
קשה היה שלא להבחין ברצפה העתיקה המצויירת והיפהפה, בתקרה הגבוהה, בקירות הזהובים, באווירה האינטימית ובריהוט השיקי – כולם תורמים לכדי קסם גרוזיני מהפנט ששובה מייד את הלב. לאחר שהמארחת הושיבה אותנו בנינוחות בשולחן קטן אך מרכזי, עם נוף שמאפשר הצצה גם לחצר המקום, התרווחנו לנו בכיסאות הנינוחים. גילי הזמינה דיאט קולה ואני הזמנתי את קוקטייל הבית – מרגריטה קפואה בטעם מנגו – קוקטייל מאוד מומלץ לימי הקיץ הלוהטים שפוקדים אותנו לאחרונה.

כבר בשלב המנות הראשונות נתקלנו בבעיה. המנות בננוצ'קה לא היו מוכרות לנו (בכל זאת אוכל גרוזיני) ורצינו לטעום מכמה שיותר דברים. היה צריך לקבל החלטה ושקללנו את ההעדפות שלנו יחד עם המלצותיה של טלי, המלצרית המקסימה שליוותה אותנו לאורך כל הארוחה. המנות שטעמנו היו: באדריג'אני (גלילות חצילים במילוי אגוזים ועשבי תיבול) – מנה טובה שפותחת את התיאבון; פחאלי (אנטיפסטי גרוזיני, באדריג'ני, חצילים פיקנטי, צ'רחאלי, מנגולד באגוזים, מזיאורי, סלט כרוב בזעפרן ואגוזים ודולמה צמחוני) – מנה עשירה ומפנקת במיוחד, שמאפשרת לסועד הזר להכיר את נפלאות המטבח הגרוזיני הצבעוני. המשכנו עם דולמה (עלי גפן תוצרת בית במילוי אורז ברוטב ויניגרט), וסיימנו את המנות הראשונות עם אגרול הים השחור (ממולא בבייבי שרימפס, בשר סרטנים וירקות) – מנה מצויינת שעובדת על מספר לא מבוטל של בלוטות טעם.

כשסיימנו את אלו עברנו מיד למנות הביניים, שכללו שני סוגי חינקאלי (חינקאלי בשר – כיסוני בצק מבושלים במים במילוי בשר בקר ואווז; וחינקאלי גבינות – כיסוני בצק מבושלים במים וממולאים בגבינות) – מנות שגורמות לך לחוש גרוזיני, לפחות לערב אחד. לאחר הפסקה קצרה, שכללה דוגמיות אלכוהוליות להחלפת הטעם, התפנינו בסקרנות למנות העיקריות. גילי בחרה בטבזי איספנחית (פילה בס אפוי עם תרד, אגוזי מלך ושמיר). הדג, לדבריה, היה רך ונמס בפה יחד עם התרד שהשתלב היטב עם תפוחי אדמה באורגנו, שהיוו חיזוק למגוון הטעמים. אני הלכתי על מנה בשרית יותר, שהופיעה באותו יום כספיישל – בשר בקר עם רוטב ערמונים ופטריות מתקתק, לצד חיטה עם קינמון. הבשר היה רך ונימוח במיוחד, והורגש שהוא עבר תהליך בישול איטי ומוצלח. גם הרוטב היה עשוי היטב, כשהחיטה התמזגה יחד עם הבשר לכדי תחושה קולינארית מטמטמת.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על