מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


הבאה לבדיקה יסודית על שולחן הניתוחים שלנו הייתה פלטת פירות-ים ענקית, שהוגשה באופן מרהיב למדי על גבי צלחת עגולה כשהמולים נפתחים החוצה ומסודרים במעגל כפרח. במרכז התענוג נחו על זרי דפנה (או עלה ירוק אחר) ערימה יפה של שרצים. יכולנו למצוא שם את כל השחקנים: שרימפסים, מולים, סרטנים וקלאמרים שלמים, המהווים גיוון נחמד לטבעות הבנאליות. אך עזבו את הוויזואליות, שהוציאה עיניים מחוריהן, התענוג האמיתי החל עם הטעימה הראשונה. פירות הים היו טריים ופריכים, מבושלים עד לרמה הנכונה והרוטב, הו... אני נשבע שזמן בכתיבת שורות אלו אני כבר מתכנן עלייה נוספת לרגל מחר. ירושלים – הנה אני בא! עמית היה שותף הפעם לגניחות העונג, שהופסקו רק בכדי לא להפריע לשכנים. הרוטב שהתלווה לפלטת פירות הים הוכן על בסיס שמנת במרקם קטיפתי והיה עשיר בטעמים מעודנים, המשאירים מקום לטעם הים, שהורגש היטב במנה. בהחלט המנה הטובה ביותר שהזמנו ב"מיתוס".

כך יצאנו שבעים ומדושנים, ורק משב רוח רענן הזכיר לנו שאנו לא בתל-אביב (בחיי שכמעט שכחתי). זה הזמן לציין מגוון עסקיות משתלמות במיוחד שהמקום מתהדר בהן (ובצדק) בעלות המתחילה מ-38 ₪ ונגמרת אי-שם בעסקית המבוססת על עיקרית של צלעות כבש, שתקבלו בתמורה מאוד משתלמת ל-74 ₪ בלבד. העסקיות כוללות, פרט לתענוג העיקרי, סלט חסה ושתיים מבין התוספות הבאות: תפו"א, צ'יפס, אורז ו/או ירקות, וגם שתייה קרה, הניתנת להחלפה בבירה טרייה מהחבית או בכוס יין, בתוספת צנועה של 4 ₪. אם תשאלו אותי, מדובר בעסקית הלא כשרה הכי שווה בעיר, שאסור לשום כופר להפסיד!
מאת: יאיר אלטמן
לשבת עם אדוניס ואפרודיטה ללאנץ'
כמה נהדר לפגוש בלב ירושלים מסעדה לא כשרה, שמבינה בבשר ובפירות-ים, ומציבה רף גבוה של אירוח, סטייל וטעמים. נהדר אפילו עוד יותר ליהנות מהשלל המעולה של המסעדה בתמורה למחירי עסקיות צנועים. "מיתוס" זה השם!
מסעדת "מיתוס" (בגלגולה הקודם "מי ומי"), השוכנת למרגלות מגדל ירושלים בואך בן יהודה, היא ללא ספק נקודת עלייה לרגל נדירה לכל אוכלי השרצים וקוטלי החזיר בבירה. עבדכם הנאמן, ירושלמי לשעבר, חש עצמו מספיק בטוח לחזור לעיר הולדתו (מה שהתברר כשגיאה קשה בכל הקשור לאיתור המסעדה). לאחר כך וכך זמן של חיפושים הפליא עמית, שותף בכיר, סופר צללים וקרניבור בפני עצמו, בסטנד-אפ מרשים על יכולת הניווט הקלוקלת שלי. אך בוא נהיה הגונים, פתח המסעדה לא נושא שלט מאיר עיניים ודי נחבא אל הכלים. למעשה, הכניסה הצנועה משהו למסעדה מלווה בירידה אל עבר יסודות הבניין בכוך פנימי, המפרידה אותה מרעשי היום ומשאר הריגושים שבחוץ, ולוקחת אותנו לעולם קסום בארץ אחרת, שכאילו לא קשורה לירושלים (ובאמת, תראו לי עוד מקום שמוכר בשר לבן בבירה).

עיצוב המקום, סטייל 'סטייק האוס' אמריקאי נאמן למקור, בא לידי ביטוי בקיר לבנים חומות הפרוש לאורך המסעדה ועץ רב, משוח בלכה כהה, המשרה תחושה חמימה. סטודנטים מהמרכז שבאו ללמוד בירושלים ושאר תל-אביבים בנשמה (שכמותי) ודאי ישמחו לגלות את "מיתוס" כבית תל-אביבי של ממש בלב הבירה. מלצרית אדיבה ויפה להפליא, העונה לשם אלונה, קיבלה את פנינו וערכה לנו היכרות עם המקום. ריח בשרים נצלים התנגן לו באוויר וקטע באחת את נעימות ההליכות שלנו: "אוכל!" ביקשנו מאלונה, כזוג מהמדבר, וזו הובילה אותנו בחיוך מבין לעבר שולחן שהמתין לנו בדיוק לשם כך.

אולי יותר מכל עונה "מיתוס" להגדרה 'ביסטרו' – בתפריט שלה תמצאו הכל ומכל קצוות תבל, והוא מחולק לפי בוקסות של: בעלי כנף, בשר לבן, בקר, דגים, פירות-ים, כבש – רק תבחרו! עקב מצבנו המורעב לא התלבטנו יותר מדי וביקשנו סטייק חציל בלבנה ולשון בקר ברוטב שמנת פטריות. ככה, לשם התחלה.

מיודענו, החציל, הגיע בתאומיי עיגולים, שנמשחו בבלילה עם תיבול ארומתי שהקנתה להם מרקם קריספי מעט. הלבנה יצרה שבירה בטעמים והלכה יופי עם החציל. בהחלט מנה נאה. אך טובה עוד יותר הייתה הלשון, שגרמה לי מאז רצון עז ולא מוסבר "להצתרפת" עם כל פרה שראיתי... אם תהיתם, לא מדובר בלשון סטנדרטית עם המרקם הרירי המוכר. זו שהגיעה אלינו בושלה קודם, אחר-כך נצרבה בתנור, כשהרוטב נמצק מעליה טרם ההגשה. התוצאה – רכות אגדית הנימוחה בפה כבר עם הביס הראשון, עטופה בחספוס תנורי קל. בהחלט מנה נהדרת שאסור לפספס.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על