מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


לעיקריות מציעה "מיכאלה" מנת דגל של כבדים ופירה, מנת שניצל, מנת חזה עוף, סלט "מיכאלה", או מנה "בשרית יומית". הכל בתוספת פירה, אורז, או צ'יפס. הלכתי על הכבדים שהגיעו ברוטב סילאן, יין ובצל, על מצע פירה עם שבבי ביצה קשה מעל. הכל הונח בחינניות, מעל ערימת הפירה שהקיפה את הכבדים בחום מהביל וטעים. המנה נראתה מהממת, ובפועל הייתה טעימה ומחממת. הכבדים ספגו טעם עשיר מהרוטב, הפירה היה מצוין, ושבבי הביצה הוסיפו טעם ועניין לכל ביס. ממש השילוש הקדוש במנה אחת: טעם, יופי ומקוריות. לעיקרית שנייה לא ויתרנו על הספיישל היומי, וזכינו במנת ירקות מוקפצים עם נתחי חזה עוף ברוטב בלסמי ודבש. הם הוגשו מונחים על גבעת אורז, עם אפונה ושמיר. שוב, השילוש הקדוש. שוב, טעים יפה ומקורי. רואים שב"מיכאלה" משקיעים בעיצוב ובפרטים הקטנים בכל מנה, ושמישהו יודע לעשות את העבודה.

שבענו, הסתכלנו אחד על השני מחייכים משובע ומאוכל. ממש מעולה ויפה. הייתה הרגשה של "בא לנו להישאר", אז נשארנו לקפה ועוגה. פילטר לאחות ותה צמחים איכותי לאח. על תקן הקינוח המוצלח, שהופך לדובדבן שבקצפת לכל הארוחה, נבחרה מנת שוקו-בננה. קינוח מלבני של שכבות בראוניס, שוקולד ומוס בננה, מצופים בשוקולד. המוס היה קרמי ולא כבד מידי. השוקולד משובח. הקינוח מעולה, המנות מצוינות, האחים מרוצים. ארוחה שהיא שלמות!

יצאנו מ"מיכאלה" שבעים, שמחים וטיפונת עצובים. היה קשה לעזוב מקום כזה חמים באמצע החורף, אי ירוק באמצע האפור. אבל אין טעם להצטער, פשוט החלטנו – עוד נחזור.
מאת: אודליה צדוק
הם קוראים לי מיכאלה...
קר בחוץ, וכשמחפשים מקום חמים עם אוכל מצוין ועסקיות ממש זולות מומלץ בחום להתכוונן על "מיכאלה", בית-קפה מרחוב ויצמן בגבעתיים. הוא קרוב, טעים, לא רטוב ועושה ממש נעים בגוף ועל הלב.
מסעדה: מיכאלה
חורף בארץ. הקרה כיסתה הכל. קר בחוץ וקר בנשמה. אפילו העציצים שלי התייבשו מרוב קור, כמו באגדת דיסני – הכל קפא כקרח (כמעט). אז במקום לקפוא כמו עציציי הלכתי עם אחי רובי, לחפש מקום לחמם את הגוף והנשמה. מכיוון המפגש תפס אותנו רעבים בצהריים, היה לנו ברור שנלך על ארוחה עסקית. תוך התהלכות ברחוב ויצמן בגבעתיים, נתגלה לנו בית הקפה כפטה מורגנה בצהריים חורפיים. החלטנו פה אחד להיכנס לבית הקפה, "מיכאלה" שמו, וכך עשינו. בפנים נשמנו את האווירה עמוק לריאות וחשנו שזה באמת מה שחיפשנו. בית-קפה היה מלא, אך עדיין שקט, נעים וחמים, ברקע נשמעה מוזיקה ישראלית בווליום נמוך, צוות המלצרים שירת את הלקוחות בחיוך, אבל הכי יפה היה לראות צמחייה טרופית יפה וזוהרת עוטפת את גבולות בית הקפה. "מיכאלה" נראית כבית-קפה שהחורף לא פגע בו.

לעסקיות מציעה "מיכאלה" סלט ירוק, מרק או אנטיפסטי בתפקיד המנות הראשונות, מנות עיקריות ושתייה, כל זאת במחיר 40 ₪ בלבד. עוד לפני שהספקנו להביט בעיקריות ידענו שמרק הוא שייבחר לחמם אותנו, והזמנו גם מנת אנטיפסטי, שהייתה להמלצת דנה המלצרית. מרק הבטטה שהגיע התגלה כמעדן חורפי אמיתי. הוא ניחן בסמיכות קרמית ועשירה, אפילו ללא תוספת שמנת, תוך נוכחות מדויקת של שמיר קצוץ, שנתן את הטון למרק ויצר סוויץ' מבורך. אהבנו והתחממנו. האנטיפסטי הפתיע כשהגיע במתכונת שכבות מלוחה, שהכילה עיגולי קישוא, בטטה, חציל, גמבה ועגבנייה, שניצלו בדיוק מופתי והוגשו בערימת פנקייק על מצע סלט חסה בתיבול רוטב בלסמי-פורטבלו שנעשה במקום. ממש השקעה. אנטיפסטי שהוא הברקה. האחים הרעבים אהבו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על