מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


כדי לחמם את האווירה אחרי המרגריטות הזמנו גם מרק. המרק המקסיקני האותנטי זכה גם הוא לתואר 'הפתעת השנה'. תארו לכם: מרק אדמדם, מלא ירקות, בזיליקום, בשר עוף טחון ורצועות טורטייה מטוגנות. "אם אלו הטעמים במקסיקו, אני מוכנה כבר לטוס!" הצהרתי באוזניה של לינה, שהנהנה בהסכמה.

עוד טעמנו פחיטה קון קרנה – אורז מקסיקני על מחבת לוהטת עם רצועות בקר בפלפלים ובצל. מנה שהגיעה עם האותנטיות המקסיקנית: טורטיות תירס, רוטב סלסה, סלסה חריפה וגוואקמולה. הכל היה טעים. הסלסה החריפה נהדרת, ותבשיל הבקר היה מושלם.

שיכורות ומלאות הגענו לשלב הקינוחים: הלכנו על מרק שוקולד מקסיקני – שוקולד שבושל עם טקילה וצ'ילי חריף. במרק שחו גם טראפלס עשויים מ-70% שוקולד טהור. אהבתי את השילוב החריף-מתוק הזה. מדגדג בחך בנעימות. לינה התנפלה על המנה שלה – כוכב קינמון – רצועות טורטייה מטוגנות בסוכר עם גלידת וניל ורוטב פירות יער. הכוכב היה ללא ספק כוכב הערב. רוטב פירות היער היה מעולה. הקינוחים האלה הוציאו אותנו ממש עם טעם טוב בפה. שיכורה ממרגריטה הודעתי ללינה: שלא תחשבי שזה ששתיתי אומר שאנני זוכרת את ההצהרה שלך – אנחנו חוזרות לפה כבר בשבוע הבא!
מאת: מערכת ROL
לעוף למקסיקו
במסעדת "מקסיקנה" מככב האוכל המקסיקני ויש בה גם נגיעות טעמים אמריקאיים בסגנון טקס-מקס. מדובר בתענוג בסגנון שונה ומפנק במיוחד שבלוויית ההנחה העסקית הנהדרת בשעות הצהריים פשוט אסור להחמיץ
זה התחיל בחזון משותף: "לתת לישראלי לטעום אוכל מקסיקני אמיתי!". אופן הביצוע היה ברור: שניים מבוגרי עולם המסעדות, שי ומיכאל, חברו יחדיו לפתיחת מסעדה במיקום מרכזי. היעד הנבחר: רחוב בוגרשוב פינת בן יהודה בתל-אביב – מספיק מרכזי בכדי שכולם יוכלו להכיר ולזכור. לשם הביצוע התמחו השניים כשנה, ולמדו אודות האוכל המקסיקני. הם בנו את התשתית לתפריט לאחר בחינות מעמיקות עד לצ'ופצ'יק של הסלסה. על כן כל מנה, רוטב או טורטייה של "מקסיקנה" מיוצרים במטבח "מקסיקנה" בלבד. הכל טרי ואמיתי. כדי לספק ל"מקסיקנה" צורה ומראה הכי אותנטיים שאפשר הגיעה מעצבת ממוצא מקסיקני, שהעניקה למקום את מראהו ובחרה בעבור הפינה הזו בצבעי כתום משמחים ומרגיעים.

הגעתי ל"מקסיקנה" ומיד, בהתאם לסגנון, תקף אותי חשק עז למרגריטה. לינה, חברתי, הצטרפה אליי. מעולם לא טעמנו אוכל מקסיקני, והיינו נרגשות ומצפות לבאות. מיד עם כניסתנו התפנה הצוות המעולה של "מקסיקנה" לטפל בנו. דגנית המלצרית המקסימה הגישה לנו את התפריטים. כדי שלא נתבלבל בין בוריטו לפחיטה, וכל המילים שקפצו לנו מהתפריט, הסבירה לנו דגנית על כל המנות במקצועיות מופתית שעוררה בנו תיאבון בריא. אחרי שעניין הבנת הנקרא סודר הובא לידיעתנו שכשמגיעים ל"מקסיקנה" בימי החול א'-ה' בין השעות 12:00 עד 17:00 זוכים גם להנחה עסקית של 20% על כל מחירי התפריט, שזה ממש כדאי.

תחילה בחרנו להרוות את צימאוננו ואת הרצון לתפוס ראש, עם מרגריטה קנקון, המכילה פסיפלורה, ליצ'י וטקילה, ומרגריטת מקסיקו סיטי עם טקילה, טריפל סק, ליים ולימונדה. כל המרגריטות ב"מקסיקנה" עשויות מטקילה קווארבו אמיתית ומרגישים את האיכות בטעם. השקנו לחיים. זה בדיוק מה שהיה נחוץ לנו באמצע יום עמוס ולפתיחתה של ארוחה משובחת.

לראשונות בחרנו ב'פלאוטס' – ארבעת טורטיות מגולגלות במילוי שום ומוצרלה. זללנו אותן בליווי סלסה בלקנה, שהייתה תגלית הערב. זו לא סלסה על בסיס עגבניות, כמו שאתם מכירים, אלא סלסה העשויה משמנת חמוצה, עירית, בצל ירוק ובצל סגול. יאמי! פשוט שלפנו טורטייה ביד וניגבנו מהסלסה המדהימה הזו. אומנם זו הייתה מנה ראשונה, אבל היא בהחלט התעלתה על כל ציפיותינו בטעמה והייתה לנו הפתעה גמורה בפה. מילוי המוצרלה בטורטייה הקריספית השתלב נהדר עם החמצמצות של הבלקנה האהובה שלנו. כך קרה שלינה חברתי כבר בשלב הראשונות הכריזה: "שיהיה לך ברור – אני חוזרת לפה!" לא הופתעתי, הטעמים דיברו בעד עצמם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על